Neler Yeni

Başlangıç için 500cc motosiklet alınır mı ?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Adam 350-400k bütçem var yazmış saçmalık ötesi bu arkadaşların garip garip çin malı motorlar önermesi.
Pulsar alsa bile iş görür ns200 taş gibi motor hem ucuzda 0 ns200 170k

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ben olsam başlangıcı Mondial Wing 50 ile yapardım. Sonra daha zaten kitler ile 80, 100, 110cc yapıp (10bin tl den az tutar) ayrıca limitörü açtırıp yine güzel hızlar yapabilirsiniz.
Hocam wing 50 asla çekilecek bir motosiklet değil. Arkadaşımda var çocuk neredeyse alalı 1 seneye yakın oldu gerek birtakım şahsi sebeplerden gerek de kilometre yapamadığı için adam akıllı ne bakıma götürebildi ne rodajını tamamlayabildi. Çok geç tamamladı. Ayrıca dediğine göre tek kişi bile olsan yokuş çekmekte zorlanan bir motormuş. Kendim bindim (1.95 boyum var, evet ortalamanın üstünde ama yapacak bir şey yok.) hiç rahat edemediğimi belirtebilirim. Skuter olarak sıfır alacaksa Arora Cappuccino 125 veya ikinci el alacaksa temiz bir Activa S veya Dio bakabilir.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bencede pulsar iş görücektir dalyarak bey şaka bir yana pulsar mekanik olarakta genelde çok tutmuyor bildiğim kadarıyla. (Parça muhabbetleri olarak işçilikler zaten aldı başını gidiyor o ayrı konu)
Kanka pulsarın zibilyon tane parçası var. Ustası da var. Bajaj başlangıç konusunda üzecek bir firma değil. KTM ile işbirliği yaptığı için bazı modellerdeki bloklar zaten aynı hemen hemen. @Skynel

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
İyi bir motorcu olmak için en iyi adımlardan biri scooterdır.
Eğer japon alacaksanız 2. el. Sıfır alacaksanız çin daha doğrusu türk marka modelleri olan (arora, apec, kuba, mondial) bakabilirsiniz.
Ben olsam başlangıcı Mondial Wing 50 ile yapardım. Sonra daha zaten kitler ile 80, 100, 110cc yapıp (10bin tl den az tutar) ayrıca limitörü açtırıp yine güzel hızlar yapabilirsiniz.

Eğer o kadar motor değişikliği yapamam. Bir kere alayım daha uğraşamam falan diyorsanız açıkçası her modelle başlarsınız.
Bundan önce sadece bisiklet süren ve ilk motorunu R25 ile başlayıp sonra çok iyi devam eden insanlarda var. Mithrain falan gibi.

Ama yine daha az tehlikeli olması için dediğim gibi 250cc olabilir en fazla tercihiniz.
Çinli hiçbir modele bulaşılmaz wing 50 miş vs onun yerine adam akıllı 125 lik pcx, 155 lik nmax ,250 lik xmax veya Forza250 alınır.

Ysuflix

80+ Gold
bende onu dicektimde oda sıkıntı bence arkadaş yanlışıkla teker yapmayı öğrenebilir boyu posuda var :D
debriyaj tokatlamazsa o motor tekere gelmez bilinçli yapması lazım bilmiyosa da yapmaya korkmalı :D

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
bende çözemediğim mantığı bütçem var diyor dominar falan önermişler
Adamın hiç tecrübesi yok o yüzden düşme kalkma durumlarında 400k yı sıfır bir motora bağladığında düşürürse yaptırması pahalı olucaktır ayrıca satarken düştüğü kalktığı için değeride düşücektir.

Ysuflix

80+ Gold

Gurkanpiro

80+ Platinum
yeni başlıyorsan bence naked la başla grenajı en azında super sportlara gore parcası az ılk basladıgınızda dusup kalırsınız felan

Ysuflix

80+ Gold
hocam mt çok atik sıfır tecrübeye gelmez abimde vardı ordan biliyorum ki motoru düşürecektirde illa ondan daha uysal motor bakmalı bence.
Valla başka adam akıllı 250'lik gelmiyo aklıma benim. CBR250'ler biraz riskli. yaşlandı artık. R25ler de MT25le aynı zaten. CF'lere falan asla girilmez. En mantıklısı MT25 ya da R25

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Cefika
Yeni kasa CBR500R uygundur ama ilkbaharda o fiyata bulunabilir mi orası muamma şuanda güzel bir fiyattan satışta. Benim tavsiyem naked bir motor fakat istemediğini belirtmişsin o yüzden önerilere eklemiyorum bile. O kadar bütçe var iken kalitesiz bir motor almak saçmalık olur. Bajaj piyasa değerini korumayan bir motor. CBR500R'ın oturuş pozisyonu çok da dik ve agresif değil. Sürüş olarakda gaza gelmem, tın tın okuluma işime giderim demişsin bence de sana en uygun olacak motor CBR 500 R'dır. R25de düşünebilirsin.

Top Bottom