Neler Yeni

Öneri 🛵 Başlangıç Motor Önerisi ve Sorular

Beguile

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Beguile
Arkadaşlar selamlar, B sınıfı manuel araba ehliyetim var ancak trafik deneyimim hiç yok. Motor almak istiyorum.

Sizce hangi ehliyeti almalıyım? A1-A2-A arasında fazla fark var mı?
Araba ehliyetim olduğu için teorik sınava girmem gerekmiyor sanırım, ortalama ne kadar sürede alabilirim?
Başlangıç için 80K-100K civarı motor önerebilir misiniz? Ekipmanlarla birlikte.

Son düzenleme:

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
ilyas koç
Yaş tutuyorsa A ehliyet alın yükseltmekle uğraşmasınız tüm motorları kullanabilirsiniz. Yaş yetmiyorsa A2 alın 35 kW ı geçmeyen her motoru kullanırsınız.

Yazılı sınava tekrar girmenize gerek yok. Direksiyon dersleri alacaksınız sonra direksiyon sınavına gireceksiniz. Sınav dönemlerine göre alacağınız süre değişiyor. Sınav dönemi geçtiyse 1-2 ay sürebilir

Scooter tarzı bir şey mi arıyorsunuz yoksa vitesli mi ?

Beguile

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Beguile
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaş tutuyorsa A ehliyet alın yükseltmekle uğraşmasınız tüm motorları kullanabilirsiniz. Yaş yetmiyorsa A2 alın 35 kW ı geçmeyen her motoru kullanırsınız.

Yazılı sınava tekrar girmenize gerek yok. Direksiyon dersleri alacaksınız sonra direksiyon sınavına gireceksiniz. Sınav dönemlerine göre alacağınız süre değişiyor. Sınav dönemi geçtiyse 1-2 ay sürebilir

Scooter tarzı bir şey mi arıyorsunuz yoksa vitesli mi ?
A için birkaç ay kaldı yaşımı doldurmama. Sınavda A2 ve A arasında çok fark oluyor mu zorlar mı? Boy-kilo az zayıfım kontrol edebilir miyim? Gönlüm vitesliden yana ama başlangıç için Scooter çok öneriliyor hala karar veremedim.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
ilyas koç
A için birkaç ay kaldı yaşımı doldurmama. Sınavda A2 ve A arasında çok fark oluyor mu zorlar mı? Boy-kilo az zayıfım kontrol edebilir miyim? Gönlüm vitesliden yana ama başlangıç için Scooter çok öneriliyor hala karar veremedim.
A2 ve A için sınavda farklı motorlar kullanılıyor. A2 de size verilecek motor hafif, kullanımı kolay ve güçsüz olacaktır.

A sınavında verliecek motor ise kurstan kursa değişiyor ama A2 de kullandırılan motora göre daha ağır ve çok daha güçklü motorlar olur. CB 650F, MT07, GSX 8S, Hornet 750 gibi

Hiç tecrübeniz yoksa A sınıfındaki motorlarda zorlanırsınız gibi geldi bana ama yeteneğe ve kurs hocalarının ilgisine de bağlı biraz

Motor önerisi konusunda da scooter tarafında pek bilgim yok. Vitesli başlangıç motoru olarak sizin bütçede Drift L öneririm. İster sıfır alın isterse 2. elden temiz alın. Kronik sorunları mevcut ama parçası bol ve ucuz. Satarken de hızlı satarsınız, piyasada tutulan bir model.

Yeni gelen gümrük gözetim vergilerinden sonra Japon grubunda ucuz motor kalmadı maalesef öneremiyorum.

beiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Beyza Tekin
Arkadaşlar selamlar, B sınıfı manuel araba ehliyetim var ancak trafik deneyimim hiç yok. Motor almak istiyorum.

Araba ehliyetim olduğu için teorik sınava girmem gerekmiyor sanırım, ortalama ne kadar sürede alabilirim?
Araba ehliyetin olduğu için teorik sınava girmiyorsun evet.
Yaşın tutuyorsa direkt A sınıfı ehliyet alman daha iyi olur en azından sonra tekrardan ehliyet yükseltmekle uğraşmamış olursun. Ayrıca motor cc olarak ne kadar yüksek olursa denge ve sürüş açısından daha rahat, kolay hissedersin. Motoru da her şekilde kontrol edersin zaten motorun yüksekliğini düşürüyorlar sınavda da eğer ki boyun kısaysa, uzunsan da öyle bir derdin olmaz MT07 gibi motorlar kısa boylular içinde uzun boylular için de çok ideal, ben ehliyetimi MT07 ile aldım tekte geçtim.
Başlangıç motoru için scooter alma derim ben eğer ki yapabiliyorsan ileri seviye sürüş eğitimi ile motorla trafik deneyimi kazanabilirsin.

Ensar1453

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
EnsarTelli

yaşın kaç ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Teknoloji
B sınıfı ile 50cc kullanabilirsiniz, kısa mesafe için kullanıcaksanız çok fazla pahalıya almanıza gerek yoktur. Ayrıca uzman kişiler eğitim veriyor bu konuda. Ehliyet olarak almayı düşünüyorsanız a sınıfı olur, yaşınız tutuyor olabilir ama bence motorsiklet konusunda eğitim almadan trafiğe çıkmayın derim, araç ile çok farklı motorsiklet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,210
Üyeler
170,323
Son üye
Lioner
Top Bottom