Caner suçlu değil sadece doğru değil.
[automerge]1706011731[/automerge]
Kardeşin inandığı şeyleri yanlış bilgiler ile empoze etmeye çalışıyor ama insanlara gri caner cahili ile aynı. İkisinin birbirini anlaması lazım normalde.
Arada fark var ama bir tanesi gerçekten düşünüp öyle inanıyor mesela diyor ki aşının içindeki cıva bunu yapıyor , güzelce anlatıp doğru bilgiler yerine konulursa düzelecek
hakkı arıyor ama eline geçen bazı yanlış bilgileri hakikat kabul ediyor
Gri caner ise hakkı arama talebinde değil , nefsi bazı arzularını bahane üretip yazıyor , doğru bilgi getirsen de bahane üreticek ki üretiyor benim nazarımda
Arada dağlar kadar fark var biri hakkı arıyor ancak henüz eline geçen bilgileri doğru kabul ediyor az araştırıyor
Diğeri hakikati araştırma gayesinde olmadan araştırmalar yapıyor ve bilgi topluyor gelen bilgileri de bahaneye çevirip burayla paylaşıyor
En kısa örnekle
ben efi Shell e desem ki iki tane fiş birbine girebilir mi hayır diyecek evet deseydi bile mantığını anlatsam hakkı arama gayesinde olduğu için hemen doğruyu kabul edecek
Ancak fiş ile prizin birbirine uygun olduğunu fişin fişe giremeyeceğinin aynısını gri caner e zaten yazdım mesajlarımı okuyabilirsin , konuyu kesin yargı veriyorsun , o psikiyatrist öyle dese bile benim kendi psikoloğum ve psikiyatristim böyle dedi gibi kendi arzusuna hangisi uygun geliyorsa onu bahane edip hakikati feda ettiğini gözlemliyorum
Bunun için iki arkadaş benim gözümde aynı değil, gri caner i de suçlamak için yazmıyorum bunları ama insanın nefsi diye bir hakikati göz önünde bulundurmadan bu konunun çözülemeyeceğini ve de nefsin sürekli bahane üretip hakkı kendi isteğine göre çevirme özelliğini anlamadan da anlaşılamayacağına inanıyorum
Ve de bu nefis hakikatini ilk başta insanın kendi nefsi kabul etmek istemediği için de ister psikiyatrist olsun ister profesör ilk etabda bunu kabul edebilen bir psikiyatrist olursa o zaman hakikatleri feda edemeyecek
Son sözüm de ben bunları yazarken bir lise ya da üniversite öğrenci olarak değil bu konuyla en alakalı bölümde meslek sahibi olarak yazıyorum zaten az dikkat etseniz boş boş yazmadığımı anlarsınız bence