Neler Yeni

Battlefield V Ekranı Bozuyor Ekran Yeşil Oluyor

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bir tanıdığım ile aynı model işlemci ve aynı model ekran kartını kullanıyoruz. Ben Fortnite de PC'yi aldığım tarihten beri (3 aydır falan) FPS drop alıyorum. O MSI 6900XT ekran kartına sahip, drop sıkıntısı onda yok.
Markayla ilgili olduğunu sanmam. Anakart, ram, SSD gibi bir çok sebebi olabilir.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Markayla ilgili olduğunu sanmam. Anakart, ram, SSD gibi bir çok sebebi olabilir.
Vallahi bilmiyorum ama PC'yi aldığımdan beri düzeltemediğim tek sorun Fortnite ve GTA 5'deki FPS drop sorunu oldu galiba.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Oyunu tekrardan yükledim. Gece indirmeyi açık bırakıp uyumuştum. Uyandığımda ilk işim yüklendi mi diye bakmak oldu fakat ekranda görüntü yoktu. Bu sefer direkt kasadan kapatmak yerine monitörün fişini çekip geri taktım, ekran geldi. Oyun PC'de yüklüydü, girdim ve ne yazık ki hiçbir değişiklilik yok :( Aynı hatayı almaya devam ediyorum. Oyun dosyalarının sorunlu olmadığını anladığıma göre diğer alternatifleri düşünmek gerekiyor. Ekran kartı sürümünü bir önceki sürüme düşürmeyi deneyeceğim bugün. Bir de aklıma en çok takılan ve asıl korktuğum şey Monitör bozulmuş olabilir mi?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Oyunu tekrardan yükledim. Gece indirmeyi açık bırakıp uyumuştum. Uyandığımda ilk işim yüklendi mi diye bakmak oldu fakat ekranda görüntü yoktu. Bu sefer direkt kasadan kapatmak yerine monitörün fişini çekip geri taktım, ekran geldi. Oyun PC'de yüklüydü, girdim ve ne yazık ki hiçbir değişiklilik yok :( Aynı hatayı almaya devam ediyorum. Oyun dosyalarının sorunlu olmadığını anladığıma göre diğer alternatifleri düşünmek gerekiyor. Ekran kartı sürümünü bir önceki sürüme düşürmeyi deneyeceğim bugün. Bir de aklıma en çok takılan ve asıl korktuğum şey Monitör bozulmuş olabilir mi?
monitörle alakası olduğunu sanmıyorum ama korktuğun şey o olmasın. (yazılımsal değilse) ekran kartının bozulmasındansa monitörün bozulması daha az masraf çıkaracaktır. benim ekran kartım 21.7.2 sürümüne güncellediğim anda hata vermeye başladı. yük altına girince(artık film izlemek ne kadar yük sayılırsa) yeşil ekran verdi. sürümü kontrol et. gerekirse ddu ile kaldırıp whql imzalı sürümü kur. sorunun düzeleceğine inanıyorum.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
monitörle alakası olduğunu sanmıyorum ama korktuğun şey o olmasın. (yazılımsal değilse) ekran kartının bozulmasındansa monitörün bozulması daha az masraf çıkaracaktır. benim ekran kartım 21.7.2 sürümüne güncellediğim anda hata vermeye başladı. yük altına girince(artık film izlemek ne kadar yük sayılırsa) yeşil ekran verdi. sürümü kontrol et. gerekirse ddu ile kaldırıp whql imzalı sürümü kur. sorunun düzeleceğine inanıyorum.
Ben PC'yi aldığımdan beri Fortnite ve GTA 5 de FPS drop yiyorum. GTA 5'de VSYNC'yi yarım yapınca yani 120'ye sabitleyince drop olmuyor ama Fortnite de her türlü sabitlesem de sabitlemesem de yiyorum. İşin garip tarafı FPS 400-500 lere kadar çıkıyor o aralıkta takılıyor sonra birden 40'a 60'a düşüyor. Temiz Windows kurulumu falan yapmama rağmen bu sorunu düzeltmememiştim artık ekran kartında donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bugün de BF 5'i test ederken FPS değerlerim aynı inceleme videolarındaki gibi 150-220 arası falan gidip geliyor çok normal ama bazen 50'ye falan düşüyordu aniden drop giriyordu. Yüksek performanslı sistemlere nasıl drop girebiliyor ki? Benim SSD çok sıcak çalışıyor hep 70-74 derece arası. Oyunlarda SSD'ye kurulu, sebebi bu olabilir mi acaba?

1628253359558.png

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ben PC'yi aldığımdan beri Fortnite ve GTA 5 de FPS drop yiyorum. GTA 5'de VSYNC'yi yarım yapınca yani 120'ye sabitleyince drop olmuyor ama Fortnite de her türlü sabitlesem de sabitlemesem de yiyorum. İşin garip tarafı FPS 400-500 lere kadar çıkıyor o aralıkta takılıyor sonra birden 40'a 60'a düşüyor. Temiz Windows kurulumu falan yapmama rağmen bu sorunu düzeltmememiştim artık ekran kartında donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bugün de BF 5'i test ederken FPS değerlerim aynı inceleme videolarındaki gibi 150-220 arası falan gidip geliyor çok normal ama bazen 50'ye falan düşüyordu aniden drop giriyordu. Yüksek performanslı sistemlere nasıl drop girebiliyor ki? Benim SSD çok sıcak çalışıyor hep 70-74 derece arası. Oyunlarda SSD'ye kurulu, sebebi bu olabilir mi acaba?

Alıntıyı görüntüle
sebebi bu da olabilir. çok ısındığı için performansı kısıyor olabilir. diğer 40 derecede çalışan disk ne alemde? ona taşımayı dene oyunları bir de

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
sebebi bu da olabilir. çok ısındığı için performansı kısıyor olabilir. diğer 40 derecede çalışan disk ne alemde? ona taşımayı dene oyunları bir de
Diğeri HDD olduğu için hepsini çok ısınan diske SSD'ye kurmuştum. Bu sabah dediğiniz şey benim de aklıma geldi, HDD'ye aktarıp test etmem mantıklı olacak. Bir oyunu veya bir uygulamayı daha önceden hiç bir diskten diğer diske aktarmadım, tam olarak nasıl yapıyoruz? Oyunun dosyasını bulup HDD diskine taşımam yeterli olacak mı?

1628253712955.png

Şu an Windows dahil tüm uygulamalar ve oyunlar C diskine yani SSD'ye kurulu.

1628253791328.png

Bu Fortnite klasörünü alıp E diskine atmam yeterli olacak mı?

1628253842409.png

Buraya sağlıklı bir şekilde aktarmış olur muyum?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Diğeri HDD olduğu için hepsini çok ısınan diske SSD'ye kurmuştum. Bu sabah dediğiniz şey benim de aklıma geldi, HDD'ye aktarıp test etmem mantıklı olacak. Bir oyunu veya bir uygulamayı daha önceden hiç bir diskten diğer diske aktarmadım, tam olarak nasıl yapıyoruz? Oyunun dosyasını bulup HDD diskine taşımam yeterli olacak mı?

Alıntıyı görüntüle
Şu an Windows dahil tüm uygulamalar ve oyunlar C diskine yani SSD'ye kurulu.

Alıntıyı görüntüle

Bu Fortnite klasörünü alıp E diskine atmam yeterli olacak mı?

Alıntıyı görüntüle

Buraya sağlıklı bir şekilde aktarmış olur muyum?
herşeyden önce ekran kartı driverını kontrol et. 21.7.2 ise daha eski sürüm whql imzalı sürücü yükle. ondan sonra taşıma işini düşün.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
herşeyden önce ekran kartı driverını kontrol et. 21.7.2 ise daha eski sürüm whql imzalı sürücü yükle. ondan sonra taşıma işini düşün.
Bu FPS drop sorunu daha önceki sürümlerin hepsinde de oluyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta Fortnitenin sorunlu olduğunu söylüyorlar da diğer 6900XT kart sahipleri dropsuz oynuyor.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Reis hem ekran kartı driverini wqhl olarak tekrardan kurdum hem de SSD diskten HDD diske aktarıp denedim ama maalesef sonuç değişmedi. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım başka alternatif çözüm yolu kalmadı, bu şekilde kullanacaz artık.

1628276551081.png

Fortnitedeki FPS Drop sorunun tamamen oyundan kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. (hatta eminim) Youtube de Kendine Müzisyenin Fortnite videosuna göz gezdirdiğim de o ve ekibi de sürekli FPS drop alıyordu, hatta şikayetleniyorlardı. BF 5'e gelince sorunun tamamen benim PC'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ama ne yazık ki akla gelen başka bir çözüm yolu yok.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
BF 5'deki sorunu çözdüm. Hiç bahsetmediğimiz belki de saatlerce konuşmaya devam etsek bile aklımıza gelmeyecek basit bir çözümü varmış. Öncelikle sorunu yabancı kaynaklardan da araştırmama rağmen bir sonuç bulamamamın sebebi doğru anahtar kelimeleri kullanmamammış. Üstteki yazıyı yazdıktan "sonra son bir kez daha araştırayım olmazsa sağlık olsun" kafasında yabancı kaynakları son kez gözden geçiriyordum ve sonunda benim gibi bu sorunu yaşayan birkaç kişinin konusunu bulabildim. Sorunun HDR kaynaklı olduğunu söylüyorlardı.

1628281365967.png

Oyunda HDR'yi kapatma seçeneği olmadığından dolayı bulduğum anahtar kelimeleri kullanarak çözüm aramaya devam ettim.

Bu linkte benim sorunumun birebir aynısını yaşayan 2 kişi daha gördüm.

1628282743609.png

Bu fotoğrafı görene kadar bu sorunu yaşayan tek kişinin kendim olduğunu düşünüyordum :D

En son "BF 5 HDR Sorunu" olarak arattığımda
bu videoyu buldum. Videoda gösterildiği gibi
FutureFrameRendering
HighDynamicRange
Bu ikisinin önündeki 1'i 0 a çevirdiğimde ve oyuna girdiğimde sorun düzelmişti.
1628283133115.png

Son olarak alttaki fotoğrafta gösterdiğim kısımda HDR açmamı tavsiye ediyorlar, ama açtığımda ekran çok kötü oluyor. Oyunu HDR olmadan oynamamda bir sorun olacağını düşünmüyorum.

1628283450134.png

Bu sorunla karşılaşan veya ileride karşılaşacak birisi olursa umarım bu konuyu görür de yardımımız dokunmuş olur.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,390
Üyeler
162,680
Son üye
muhasebeciabi
Top Bottom