BF 5'deki sorunu çözdüm. Hiç bahsetmediğimiz belki de saatlerce konuşmaya devam etsek bile aklımıza gelmeyecek basit bir çözümü varmış. Öncelikle sorunu yabancı kaynaklardan da araştırmama rağmen bir sonuç bulamamamın sebebi doğru anahtar kelimeleri kullanmamammış. Üstteki yazıyı yazdıktan "sonra son bir kez daha araştırayım olmazsa sağlık olsun" kafasında yabancı kaynakları son kez gözden geçiriyordum ve sonunda benim gibi bu sorunu yaşayan birkaç kişinin konusunu bulabildim. Sorunun HDR kaynaklı olduğunu söylüyorlardı.
Oyunda HDR'yi kapatma seçeneği olmadığından dolayı bulduğum anahtar kelimeleri kullanarak çözüm aramaya devam ettim.
HelloI recently bought VG271PBMIIPX monitor. I attached it to my 1070 using HDMI cable which was added in box (not sure which HDMI version it was).
community.acer.com
Bu linkte benim sorunumun birebir aynısını yaşayan 2 kişi daha gördüm.
Bu fotoğrafı görene kadar bu sorunu yaşayan tek kişinin kendim olduğunu düşünüyordum
En son "BF 5 HDR Sorunu" olarak arattığımda
bu videoyu buldum. Videoda gösterildiği gibi
FutureFrameRendering
HighDynamicRange
Bu ikisinin önündeki 1'i 0 a çevirdiğimde ve oyuna girdiğimde sorun düzelmişti.
Son olarak alttaki fotoğrafta gösterdiğim kısımda HDR açmamı tavsiye ediyorlar, ama açtığımda ekran çok kötü oluyor. Oyunu HDR olmadan oynamamda bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Bu sorunla karşılaşan veya ileride karşılaşacak birisi olursa umarım bu konuyu görür de yardımımız dokunmuş olur.