Neler Yeni

Benzin mi dizel sizce ??

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ne icin derken? Gezmek tozmak işe gitmek gibi günde her gün calisicak ama araba en az 40 50 km yol yapar her gün ama gezmeye felan gidince fazla yakabilir yazin köye felan gitince sivasa 1000 km yol felan öyle tatil felan daha sayimmi :D ne icin diyince aklima bunlar geldi
Mesaj otomatik birleştirildi:

E bizde taksici deģiliz :D
Egea üzerinden örnek vereyim 1.4 fire benzin 132 bin 1.3 dizel 174 bin ben aradaki fark kadar yakıt harcamam :)

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
Ne icin derken? Gezmek tozmak işe gitmek gibi günde her gün calisicak ama araba en az 40 50 km yol yapar her gün ama gezmeye felan gidince fazla yakabilir yazin köye felan gitince sivasa 1000 km yol felan öyle tatil felan daha sayimmi :D ne icin diyince aklima bunlar geldi
Mesaj otomatik birleştirildi:

E bizde taksici deģiliz :D
Gözüm yakıt göstergesinde takılı kalmasın rahatça gezeyim menzilim yeter mi yetmez mi gibi düşünmek istemiyorsan dizel. Ama az gezerim bakımı kolay uzun yıllar sorun çıkarmaz sessiz sessiz keyif yaparım dersen benzin. Dizel hem tork avantajı hem benzine göre daha ucuz olmasından avantajlı ama bakımı pahalı bide sorun çıkarması benzine göre 2-3 kat artıyor keza artık dizel araçlar da üretilmemeye başladı. Benzin uzun ömürlü sessizdir ama atmosferik mi turbo beslemeli mi bu önemli.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Düşük motorda benzinli araç tercih eden arkadaşlar, benzinli araçlar rampada bayılıyor. (Dizel motora göre.)
Motor gücüne göre değişir, güçsüz motoru olan dizel bir araba aldıysan o da rampada bayılır. Canavar motorlu benzinli bir araç aldıysan roket rampasına koy yine uçar. Sadece motor gücüne göre değişir rampada bayılıp bayılmaması. Benzin/dizel ayrımıyla alakası yok yani.
Ayrıca aracın ağırlığına göre de motor kuvveti yeterli mi değil mi ona bakar rampalarda.

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
Motor gücüne göre değişir, güçsüz motoru olan dizel bir araba aldıysan o da rampada bayılır. Canavar motorlu benzinli bir araç aldıysan roket rampasına koy yine uçar. Sadece motor gücüne göre değişir rampada bayılıp bayılmaması. Benzin/dizel ayrımıyla alakası yok yani.
Ayrıca aracın ağırlığına göre de motor kuvveti yeterli mi değil mi ona bakar rampalarda.
Önceki mesajlarıma bakıp hangi motorda hangisinin seçilmesini söyledim. Benim bayılmasından kastım, iki tane 1.6 dizel ve benzinli aracı al ve rampada testlerine bak, hangisi daha iyi tırmanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,748
Üyeler
162,054
Son üye
muhammed.33
Top Bottom