Neler Yeni

Beyaz sistem dizeceğim seçtiğim parçalara bakar mısınız?

Aklımdaki parçaları aşağıya bıraktım. Nasıl olur sizce ? Sadece anakart ve ram siyah olacak.

X670E-A beyaz modelini de alabilirim fakat bu anakartta Q-CODE olduğu için almak istiyorum

Kasaya bu kadar verilir mi demeyin şeklini çok beğendiğim için almayı düşünüyorum

Üstteki kasa 420 mm radyatör desteklediği için sıvı soğutucu olarak bu iyi gider diye düşünüyorum

Fanlar piyasanın en şık fanları

beyaz 32 gb ram bulamadım. 64 gb beyaz ram var fakat fiyatı 10 bin lira. Gerek duymadım

Gönül ister ki rog THOR alalım ama fiyatları çok yüksek. Zaten kasanın içinde psu gözükmeyeceği için bunu düşünüyorum

piyasanın kralı olan işlemciyi seçtim

Eğer bu parçalara karar verirsem önce bunların hepsini sipariş verip sistemi toplayacam. Ekran kartı olarak şuan 4070 Tİ kullanıyorum. Bunu kasaya takacam geçici süreliğine. Akabinde 5000 serisi çıkınca beyaz bir 5090 veya 5080 almayı düşünüyorum. Nasıl sizce bu şekilde dizsem sistemi güzel , estetik bir görüntü çıkar mı meydana ?

Son düzenleme:

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
burak
genel olarak güzel ama 2 şey söylemek istiyorum birincisi 1200w psu gerçekten gereksiz ikincisi ram 10 bin lira gerek yok demişsin onun haricindeki çoğu şey daha gereksiz yani zaten 6bin lira veriyorsun ram'e, hiçbir şeyde bütçeden kısmamışsın 4 daha ver ram'i de beyaz al
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya da şunu alabilirsin uyumluluğunu kontrol edersin ben bakmadım

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,183
İsim
Emre siyah
her şey okey de ne biliyim anakarta o kadar harcanır mı ? falan çok bilemedim

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
genel olarak güzel ama 2 şey söylemek istiyorum birincisi 1200w psu gerçekten gereksiz ikincisi ram 10 bin lira gerek yok demişsin onun haricindeki çoğu şey daha gereksiz yani zaten 6bin lira veriyorsun ram'e, hiçbir şeyde bütçeden kısmamışsın 4 daha ver ram'i de beyaz al

ama önerdiğin belleklerde EXPO değil.

asko56

80+ Silver
Aklımdaki parçaları aşağıya bıraktım. Nasıl olur sizce ? Sadece anakart ve ram siyah olacak.

X670E-A beyaz modelini de alabilirim fakat bu anakartta Q-CODE olduğu için almak istiyorum

Kasaya bu kadar verilir mi demeyin şeklini çok beğendiğim için almayı düşünüyorum

Üstteki kasa 420 mm radyatör desteklediği için sıvı soğutucu olarak bu iyi gider diye düşünüyorum

Fanlar piyasanın en şık fanları

beyaz 32 gb ram bulamadım. 64 gb beyaz ram var fakat fiyatı 10 bin lira. Gerek duymadım

Gönül ister ki rog THOR alalım ama fiyatları çok yüksek. Zaten kasanın içinde psu gözükmeyeceği için bunu düşünüyorum

piyasanın kralı olan işlemciyi seçtim

Eğer bu parçalara karar verirsem önce bunların hepsini sipariş verip sistemi toplayacam. Ekran kartı olarak şuan 4070 Tİ kullanıyorum. Bunu kasaya takacam geçici süreliğine. Akabinde 5000 serisi çıkınca beyaz bir 5090 veya 5080 almayı düşünüyorum. Nasıl sizce bu şekilde dizsem sistemi güzel , estetik bir görüntü çıkar mı meydana ?
beyaz sistem topluyorsun anakart siyah beyaz sistem yapıyorsun güç kaynagı siyah üstüne asus diye dünya kazık fiyatı veriyorsun

1727244907392.png

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Sistemin dizilmiş kurulmuş halini de görmek isteriz @Çançinçon

Direkt en tepede her şey seçilmiş. Herkesin zevki ve bütçesi kendisine ama ya burada bir ego tatmini için açılmış konu var ya da kolay kazanılmış bir para ile en iyisi en markası o su bu su bende diyebilme çabası.....

beyaz sistem topluyorsun anakart siyah beyaz sistem yapıyorsun güç kaynagı siyah üstüne asus diye dünya kazık fiyatı veriyorsun

Alıntıyı görüntüle

Zaten sistemin dizileceğine pek inanasım gelemiyor. :)

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Musa Topçu
tek takıldığım konu anakarta 27.5k kasaya 18.5k 3 fana 4.5k vermek koymadı ama 64gb rame 10k vermek mi koydu

asko56

80+ Silver

Direkt en tepede her şey seçilmiş. Herkesin zevki ve bütçesi kendisine ama ya burada bir ego tatmini için açılmış konu var ya da kolay kazanılmış bir para ile en iyisi en markası o su bu su bende diyebilme çabası.....

dizer yada dizmez en azından konuyu okucyacak insanlara düzgün bilgi verilsin beyaz sistem yapılıyor ise her şey beyaz olmak zorudna kasa içinde

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
dizer yada dizmez en azından konuyu okucyacak insanlara düzgün bilgi verilsin beyaz sistem yapılıyor ise her şey beyaz olmak zorudna kasa içinde
Orası kesinlikle doğru zaten.

Uyumluluk ve bütçe konusunda tezat bir liste var zaten. Birde nick. :)

Tamamdır ozaman hocam ramleri de beyaz yapıyorum fakat sizin attığınız uyumlu değil 6000 mhz cl 30 lazım hocam. 64 gb şekilde şunu alayim ozaman https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...5-6000j3040g32gx2-tz5rw-fiyati,293271039.html

Vatanda 8 bine varmış şimdi farkettim tamamdır bu iyi ozaman hem de 64 gb. Bu arada diğer parçalar gereksiz demişsiniz hangilerini beğenmediniz ?

Alıntıyı görüntüle

Hocam kasayı söylediğinizi alabilirim tamamdır ben de zaten asus kasaya o parayı vermeyi istemiyordum. Ram olarak attığınız markayı düşünmüyorum ben beyazını buldum G-skilin https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...5-6000j3040g32gx2-tz5rw-fiyati,293271039.html

Onun dışında psu olarak beyaz TUF atmışsınız. Psu zaten gözükmeyecek o yüzden siyah önemli değil almışken iyisini alayim psu önemli bir bileşen. Anakart olarak da bu attığınız süper aslında fakat ilerde 2.elde satarken asrock olduğu için satabilir miyim onu bilmediğimden dolayı asus olanı almak istedim.

Hocam beni tanıyor musunuz ? Tanımıyorsunuz dimi. Yani sistemin dizileceğine inanmıyorsanız yanlış anlamayın ama konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Ben bugüne kadar hiçkimsenin vaktini boş yere ''ego tatmini'' adı altında çalmış bir insan değilim. Lütfen ön yargılı olmayın. İşim var , param var ve bütçem yetiyor ki beyaz sistem toplamayı düşünüyorum. Ayrıca yani neden durduk yere böyle bir konu açıp da insanlardan fikir alayim ki ? Yani söylediğiniz mantık dışı. Burdaki sanal bir ortamda insanlara hava atmanın bana ne getirisi olabilir ?

tek takıldığım konu anakarta 27.5k kasaya 18.5k 3 fana 4.5k vermek koymadı ama 64gb rame 10k vermek mi koydu
Bir şeylerden kısmak gerekiyordu ram'den kıstım yoksa onu da 10k'lıktan alabilirim zaten. Neyse ram'leri de beyaz buldum sıkıntı yok hocam

Son düzenleme:

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Tamamdır ozaman hocam ramleri de beyaz yapıyorum fakat sizin attığınız uyumlu değil 6000 mhz cl 30 lazım hocam. 64 gb şekilde şunu alayim ozaman https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...5-6000j3040g32gx2-tz5rw-fiyati,293271039.html

Vatanda 8 bine varmış şimdi farkettim tamamdır bu iyi ozaman hem de 64 gb. Bu arada diğer parçalar gereksiz demişsiniz hangilerini beğenmediniz ?

Hocam kasayı söylediğinizi alabilirim tamamdır ben de zaten asus kasaya o parayı vermeyi istemiyordum. Ram olarak attığınız markayı düşünmüyorum ben beyazını buldum G-skilin https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...5-6000j3040g32gx2-tz5rw-fiyati,293271039.html

Onun dışında psu olarak beyaz TUF atmışsınız. Psu zaten gözükmeyecek o yüzden siyah önemli değil almışken iyisini alayim psu önemli bir bileşen. Anakart olarak da Q-CODE hata ledi olduğu için o anakartı alacaktım ben bu attığınızda yok

Hocam beni tanıyor musunuz ? Tanımıyorsunuz dimi. Yani sistemin dizileceğine inanmıyorsanız yanlış anlamayın ama konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Ben bugüne kadar hiçkimsenin vaktini boş yere ''ego tatmini'' adı altında çalmış bir insan değilim. Lütfen ön yargılı olmayın. İşim var , param var ve bütçem yetiyor ki beyaz sistem toplamayı düşünüyorum. Ayrıca yani neden durduk yere böyle bir konu açıp da insanlardan fikir alayim ki ? Yani söylediğiniz mantık dışı. Burdaki sanal bir ortamda insanlara hava atmanın bana ne getirisi olabilir ?

Bir şeylerden kısmak gerekiyordu ram'den kıstım yoksa onu da 10k'lıktan alabilirim zaten. Neyse ram'leri de beyaz buldum sıkıntı yok hocam

Ekran ne düşünüyorsunuz? Ya da var mı?

Yanlış anlamayın tabi ki, cidden sisteminizi görmek isterim. Beyaz sistemleri çünkü severim. Daha çok bütçe ister.

Ama mesela o "piyasanın kralı işlemci" yazıp 7800x3d yerine şu konjektörünüzdee 7950x3d beklentisine girmiştim. tabii ki sadece oyun için diziyorsanız ve bütçe dengeli olacaksa 7800x3d yeterlidir. Ama iş amaçlı kullanım da olacaksa ki mimar filan olabilirsiniz 7950x3d ye bir göz atın.

Ekran ne düşünüyorsunuz? Ya da var mı?
Ekranı bu ay içinde şunu alacam stoklara gelince . https://www.akakce.com/monitor/en-u...cdp-32-0-03-ms-oyuncu-u-fiyati,680172420.html

Bir tane de 2. Monitör alacam. Yarın vatana gidip Asus 24 inç alacam. Çift setup kuracam yani. Demek istediğim şu hocam yanlış anlamayın, bütçem var ve fantastik bir setup kurmak istiyorum o yüzden sizlerden yardım istedim. Ekipmanlarım full beyaz olduğu için kasayı da beyaz toplamak istedim

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Hadi bir ekleme daha yapayım. Parça listende en sevdiğim soğutucu markasını kullanıyorsun. Arctic. Hemde en güzel modelini.

Kasa da direkt olarak tepe fotoğraflarına bakmak istedim. Çok net göremedim. Ayrıca teknik detayda da belirtilmemiş.

Lakin amazon'da yorumalra bir bak istersen. Neden mi? Piyasadaki AIO seçeneklerinde en kalın radyatör Arctic'te olduğundan.

Tahmin ettiğim yorumları gördüm. Biraz modifiye ya da itina ile durumu kurtarma yapman gerekecek gibi.

Hatta linkini de bırakayım direkt bu yorumları görebilirsin. https://www.amazon.com.tr/ASUS-Alüm...l_reviews&pageNumber=1&filterByKeyword=arctic

1727247415771.png

Top Bottom