Neler Yeni

Beyaz Sistem toplamak, intel-amd ve bileşen önerisi

babapro21

80+ Bronze
Herkese tekrardan selamlar, güzel sabahlar! Gününüz çok güzel geçer umarım..

Öncelikle Geçen hafta Abdullah'ın Instagram üzerinden paylaştığı zotac 3070 TI modelini enişteme aldık rigine bağladı ve 17 bin gibi bir fiyata almak onu mutlu etti ek olarak ekledim 3070 TI modeli isteyen olursa görünüş olarak çok güzel görünüyor resmine bakabilirsiniz :) Bu fırsat için teşekkür ediyorum:)
,,,,,Asıl konumuza gelelim..
Geçen haftaki gaming gecesinde PNY'nin 3600 MHZ ddr4 8GB x2 Kitini 1050 TL fiyatına aldım.. Ve rengi beyaz:) Ek olarak letgo üzerinden ise Casper M2758QP 2K 144hz 1MS Monitör'ü ayağı kırık bir şekilde 1500 TL gibi bir rakama ölü piksel testi yaptıktan sonra aldım. Satan arkadaş (2x hdmi 1 dpi 1 dvi portu mevcut monitörde) dvi girişinin arızalı olduğunu fakat bundan emin olmadığını söyledi. sistemim olmadığı için daha test edemedim fakat hdmi portları sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kırık olan ayağına kaynak tutmadığı için (alüminyum alaşımlı bir malzeme) çalıştığım yerdeki ustalar sağ olsun yardımcı oldular.(monitör ayağınız kırılırsa örnek olması açısından onunda resimlerini ekledim). E şimdi ram aldım, aldığım monitör gri ve benim yıllardır beyaz sistem toplamak gibi bir hevesim var fakat hiçbir zaman denk gelmedi ne yazık ki. Durumumu biraz toparladım ve şimdi yavaş yavaş almaya başladım ram ile birlikte, bu konu altına hem bana hemde böyle bir hevesi olan arkadaşlara rehber olması açısından beyaz/gri veya uyumlu sistem parçaları önerilerinde bulunursanız memnun olurum. Bütçe parça parça alacağım için esnek fakat öncelik fiyat performans olması tabii ki, DA forum bunu gerektirir :) Kullanım alanı ise bırakmak zorunda kaldığım twitch yayın günlerime geri dönebilmek, RUST, valorant tarzı oyunları rahatlıkla dar boğaz yapmadan kaliteli bir şekilde yayına aktarabilmek. Önerilerinizi bekliyorum!

Herkese iyi forumlar :)
Hocam apdullah abi nerden paylaştı?

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
İnan bana en az seninki kadar benim de hayalimdi. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar ha bugün alacağım ha yarın derken dolar fırladı vs. vs. en son üniversiteye geçerken ilk parçamı alabildim. Sonra her ay indirim buldukça 1-2 parça alarak yoluma devam ettim. 5 ay gibi bir sürede tüm parçaları elime aldım ve topladım.
5600x / B550-A / 465x / RM750 / H100i RGB Platinum SE / Corsair Vengeance RGB Pro SL 8x2 3600 / 980 Pro / Seagate 1TB (kasa yanına dahili Commander Pro var, 1.000₺'ye aldım kasayı :pikacu:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de bundan muzdaribim, artık siyah beyaz bir tema olacak, biraz bozacak ama ne yapalım :D 6600xt Rog veya Sapphire Nitro+ düşünüyorum. Nitro+'ın backplatesi beyaz, belki onu alırım uyumlu olur. Belki ROG daha fazla indirimdedir o an onu alırım daha kararlaştırmadım. Elime para geçince bakacağım
Yani 3060 mantıklı olur aslında full white olduğu için

Başlarda Rush'IN 500 TL bandındaki kasalarını düşünüyorudm fakat corsairin kasalarını gördükten sonra fikrim değişti. Şuan ise corsair icue 4000x ve nzxt arasında kalıyorum
Nzxt kasa hayalim şu an acayip güzeller

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Başlarda Rush'IN 500 TL bandındaki kasalarını düşünüyorudm fakat corsairin kasalarını gördükten sonra fikrim değişti. Şuan ise corsair icue 4000x ve nzxt arasında kalıyorum
Ya ben 465x aldıktan sonra Corsair 4000 serisini çıkardı. Aklımı çeldi ancak benim istediğim fan kombinasyonu onda yoktu. Alırsam 4000D airlow alırdım onda da 2 adet siyah normal fan vardı. Onları Çıkarıp 3 adet LL120 fan almaya kalksam 1.000₺ yapıyor zaten, onu bırak 4000x alsam ondaki fanlar da LL serisi değil. Yani param çok olsaydı muhtemelen 4000D airflow + 3 adet LL120 fan alırdım. Ancak 1.000₺'ye 465x aldım. İçindeki fanların değeri zaten o kadar ayrıca içinde bir de Commander Pro var. 3in1 oldu gibi bir şey yani. Çünkü aklımda hep LL fanlı bir kasa toplamak vardı, hem kasada 3 adet hem de sıvı soğutmada 2 adet LL serisi fan olduğu için baya kolay oldu benim için. Sadece yukarıda 1 adet daha 120mm boşluğum var ileride belki 1 adet daha alırım 2. elden. Çünkü 0 fiyatı 300₺'yi geçti 1 fanın. Nzxt tarafında S340 Elite düşünüyordum sonra H510'a aklım çelindi derken kendimi Corsair cennetinde buldum 🙈🙊

Hocam 3060 çok pahalı, alınırsa da bu şekilde bir kart alınır kasaya uyumlu olması açısından ancak fazladan 5.000₺ yani :) O paraya arabaya bir şeyler yaparım.

1645520104883.png

6600xt gibi 3060'dan daha güçlü ayrıca daha ucuz bir kart varken 3060'a bakmam. Dediğim gibi ya Rog ya da Nitro+ bir 6600xt hayalim var...

shurik3n_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Can İLHAN
Hocam apdullah abi nerden paylaştı?
İnstagram üzerinden Hepsiburada linki paylaşmıştı. 16998 TL'ye aldık.

Nzxt kasa hayalim şu an acayip güzeller
İkinci elleri piyasada rahatlıkla bulunabiliyor şehir dışı da olsa NZXT tercih edeceğim gibi, cablemanag. konusundada oldukça düzenli

Ya ben 465x aldıktan sonra Corsair 4000 serisini çıkardı. Aklımı çeldi ancak benim istediğim fan kombinasyonu onda yoktu. Alırsam 4000D airlow alırdım onda da 2 adet siyah normal fan vardı. Onları Çıkarıp 3 adet LL120 fan almaya kalksam 1.000₺ yapıyor zaten, onu bırak 4000x alsam ondaki fanlar da LL serisi değil. Yani param çok olsaydı muhtemelen 4000D airflow + 3 adet LL120 fan alırdım. Ancak 1.000₺'ye 465x aldım. İçindeki fanların değeri zaten o kadar ayrıca içinde bir de Commander Pro var. 3in1 oldu gibi bir şey yani. Çünkü aklımda hep LL fanlı bir kasa toplamak vardı, hem kasada 3 adet hem de sıvı soğutmada 2 adet LL serisi fan olduğu için baya kolay oldu benim için. Sadece yukarıda 1 adet daha 120mm boşluğum var ileride belki 1 adet daha alırım 2. elden. Çünkü 0 fiyatı 300₺'yi geçti 1 fanın. Nzxt tarafında S340 Elite düşünüyordum sonra H510'a aklım çelindi derken kendimi Corsair cennetinde buldum 🙈🙊

Hocam 3060 çok pahalı, alınırsa da bu şekilde bir kart alınır kasaya uyumlu olması açısından ancak fazladan 5.000₺ yani :) O paraya arabaya bir şeyler yaparım.

Alıntıyı görüntüle

6600xt gibi 3060'dan daha güçlü ayrıca daha ucuz bir kart varken 3060'a bakmam. Dediğim gibi ya Rog ya da Nitro+ bir 6600xt hayalim var...
6600 XT 'nin beyaz veya beyaza uygun bir serisi var mı ? Banada 3060dan çok daha mantıklı geliyor. Kasa konusuna gelincede gönül tabiiki corsair ister fakat fiyat aralığına bakınca nzxt alıp kalan bütçe ile sistemi daha iyi toplamak var :D

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

İkinci elleri piyasada rahatlıkla bulunabiliyor şehir dışı da olsa NZXT tercih edeceğim gibi, cablemanag. konusundada oldukça düzenli

6600 XT 'nin beyaz veya beyaza uygun bir serisi var mı ? Banada 3060dan çok daha mantıklı geliyor. Kasa konusuna gelincede gönül tabiiki corsair ister fakat fiyat aralığına bakınca nzxt alıp kalan bütçe ile sistemi daha iyi toplamak var :D
Ben de tüm sistemin taksidi bittikten sonra elimdeki rezil kasayı satıp ikinci el de olsa siyah bi nzxt düşünüyorum harika görünüyorlar

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

(P500'ün beyazını seç)
Ssd2
Sıvı soğutma

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf

Eğer vertical holder kullanmayacaksanız normal şekilde kullanacaksanız en iyi seçenek Sapphire Nitro+ gibi duruyor. Backplate beyaz, çok şık.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Yol yakınken dönmeni öneririm :D

Cüzdan kemiriyor cüzdan ,o RAM'leri beğenmeyip Corsair olanla değiştiriceksin kasayı 5000x alıcaksın anakart B550-A ROG yapmak zorunda kalıcan ,Soğutma Corsair her şey Corsair olucak GPU'yu da mecbur ROG beyaz almaya çalışıcaksın vs

Gerçekten önermiyorum tecrübeyle sabit ,diz siyah sistem kafan rahat olsun .
20210930_173453.jpg

Bu da benim eski cüzdan kemiren sistem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf

(P500'ün beyazını seç)
Ssd2
Sıvı soğutma
Şu B550-A'yı 1.700₺'ye almıştım :(

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Yol yakınken dönmeni öneririm :D

Cüzdan kemiriyor cüzdan ,o RAM'leri beğenmeyip Corsair olanla değiştiriceksin kasayı 5000x alıcaksın anakart B550-A ROG yapmak zorunda kalıcan ,Soğutma Corsair her şey Corsair olucak GPU'yu da mecbur ROG beyaz almaya çalışıcaksın vs

Gerçekten önermiyorum tecrübeyle sabit ,diz siyah sistem kafan rahat olsun .
Alıntıyı görüntüle

Bu da benim eski cüzdan kemiren sistem.
Şu sleeve extension kablo benim de hayalimdi tam alacaktım sonra bir baktım ki 465x'in arkası normal kablolarla bile ancak kapandığını görünce vazgeçtim. Modüler bir güç kaynağım var, komple sleeve almam gerek ancak o da çok pahalı

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Şu sleeve extension kablo benim de hayalimdi tam alacaktım sonra bir baktım ki 465x'in arkası normal kablolarla bile ancak kapandığını görünce vazgeçtim. Modüler bir güç kaynağım var, ancak komple sleeve almam gerek ancak o da çok pahalı
Yanlış anlama beni lütfen ama 465X bence kötü bi kasa ,imkanın varsa 4000X veya 4000D Airfow geçsen öyle bi rahatlarsın ki .
Zamanında 650 TL filandı ben toplarken 465x'ler bütçe sıkıntı olmasına rağmen gidip 4000x aldım iyi ki de öyle yapmışım.

Gerçi sistemi dağıttım artık sıkılınca ama 4000x beni baya memnun etmişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Yanlış anlama beni lütfen ama 465X bence kötü bi kasa ,imkanın varsa 4000X veya 4000D Airfow geçsen öyle bi rahatlarsın ki .
Zamanında 650 TL filandı ben toplarken 465x'ler bütçe sıkıntı olmasına rağmen gidip 4000x aldım iyi ki de öyle yapmışım.

Gerçi sistemi dağıttım artık sıkılınca ama 4000x beni baya memnun etmişti.
Hocam doğru, ancak ben alırken 4000 serisi daha piyasada yoktu :) Eğer almasaydım 4000D airflow düşünürdüm, ancak o zaman da fan masrafı çıkıyor. Benim 465x'i almamdaki en büyük neden 3 adet LL fandı. Sıvı soğutmadaki fanlar da aynı olunca çok güzel bir görüntü oluşuyor. En başından beri bu şekilde planlamıştım. Eğer şuanki zaman olsa ve elimde az biraz daha para olsa 4000D Airflow + 3 adet LL 120 fan alırdım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,144
Üyeler
159,580
Son üye
suleyman cakir 121212
Top Bottom