BF6 gibi sunucuları berbat, hitreg sorunu tam anlamıyla çözülmemiş ve input tarafı kötü bir oyunu ultra oynamanızı önermem. FPS'den bağımsız BF'nin oyun motoru UE'den bile bozuk. FC oyunlarında yaşanan sorunlar konsol kitlesi 30-60 FPS'de fark etmese de, bilgisayarda çok basit bir futbol oyununda bile garip takılmalar var.
BF teknik anlamda Call of Duty, Fortnite veya popüler ES modu olan Marathon, Arc Raiders, Delta Force hatta o kadar teknik sorununa rağmen EFT'den bile sorunlu. Yani bu input lag sorununu anlatacak bir örneğim bile yok. Hem 30 Hz dandik sunucular hem input lag hem de CPU tüketimi sorunlu bu motorda, oyunu akıcı oynamanın tek yolu görsellikten feragat etmek.
Şu videodaki (açıklamalara bakabilirsiniz) gibi ayar yapmanızı öneririm.
Her ayarı Ultra çekmek oyunu çok da iyi göstermez. Bazı ayarlar en yüksekte hem akıcılığı hem görselliği bozabiliyor. Aşağıdaki ayarlar ve kanala kefilim, genelde görselliği bozmadan olabilecek en ideal ayarları öneriyor.
Ayrıca DLSS 4.5 zorlayıp, performance veya quality'de kullanın. DLAA'den pek farkı olmadığı gibi, DLAA'nın 20-30 FPS kırmasını da yapmıyor.
Yakın zamanda BF6 sezon 2 görevlerini yapıyorum, öyle aktif oynamıyorum. Marathon testine girdim, yaklaşım 5-10 saat oynadım. Tekrar BF6 girdiğimde ben niye bu teknik faciayı oynuyorum diye sorguladım. Sadece BF oynayanlar için oyun bazı konularda iyi olsa da, düzenli olarak modern FPS oyunları oynayanlar için BF6 tam bir teknik facia şaka yapmıyorum veya abartmıyorum.
Ayrıca şu konuya göz atarak adımları uygulayın. Çoğu kişi sistemi uzun süre güncellemiyor veya basit yöntemleri bilmiyor. Wintoys önerdiğim ayarların mesela çok faydasını görürsünüz. Ayrıca bellek hızının FPS'e muazzam bir etkisi yok.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...