Bıçak bileme sanatı: Rodex bileme taşı incelemesi. Amazonda satılan en ucuz taş

Omnissiah

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
703
Bıçak bileme bir sanattır ve mümkünse çoğu mutfakta olan şu tarz bileyiciler yerine özel taş kullanılmalıdır

Bıçak Bileme Aleti - Bıçak Bileyici 19 Cm Bıçak Bilegleme Aparatı

Bu tarz bileyiciler sizin bıçağınızı kopararak ağzına zarar verir dolayısıyla bıçağınızı keskinleştirmek yerine zarar vermiş olursunuz o yüzden Islak bileme taşı kullanılmalıdır mümkünse bu taş yumuşak olmalıdır, japonların kullandığı taşları sevsem de bunlar pahalı olduğu için bugün kolaylıkla temin edebileceğiniz Amazonda 120 liraya satılan Rodex marka Çin bileme taşını inceleyeceğim

.
IMG_20240405_142127_791.jpg
Adsız.png

Taşımız 120-320 grit olmakla beraber çift traflı olmakla beraber kullanılmadan önce ıslatılmalıdır zira bu taşımızı suya batırırsak bu sıvı,bıçaktan çıkacak olan atık malzemenin yüzdürülmesine yardımcı olur ve taşın tıkanmasını önler. O yüzden önce aldığımız taşın özelliklerine dikkat ediyoruz.

Öncelikle taşın resmi burada, kutusuna göre ağır bir taş, öncelikle 10 ila 15 dakika arasında soğuk bir suyun içinde bekletiyoruz bu aşamada taşımızın su baloncuğu çıkarmadığını (bu taşlar suya konulunca baloncuk çıkarır) görünce demek oluyor bu taşımız hale gelmiştir. Şunu söylemekte fayda var ıslattıktan sonra su kaynağına yakın bir yerde bileme işlemini yapacağız o yüzden altta attığım resimde olduğu gibi ayarlayabilirsiniz

The 4 Best Whetstones of 2024, Tested and Reviewed

Taş ile bilenen bir bıçak ile en üste attığım alet ile bilenen bir taşın farkını ve burada taş kullanmanın önemini anlamanız için size şu karşılaştırmalı resmi atıyorum

Bakın bu ucuza aldığınız bıçak bileyiciler bıçağınızı böyle yapıyor

Opera Anlık Görüntü_2024-04-05_153852_www.youtube.com.png

Buda taş ile bilediğiniz bir bıçağın ağzı (farka bakın)

Opera Anlık Görüntü_2024-04-05_154032_www.youtube.com.png
IMG_20240405_164702_193.jpg

Bıçağımı 22 derecelik bir açıyla çeşitli yönlere doğru bileyledim buna 15 dakika falan harcadım günün sonunda bıçağımın ağzı eskisine göre daha keskin hale geldi belki biraz daha vakit ayırıp özen göstersem çok daha verimli sonuç alabilirdim. Onun haricinde bu taş suyu üzerinde tutmuyor aşırı emici bir yapısı var sünger gibi suyu çekiyor onun için dakika başı elimle su serpmek zorunda kaldım. 120 liralık bir fiyata göre evet bıçağınızı biliyor hatta körelmiş mutfak bıçaklarını özenerek biledim ve tatmin edici bir sonuç aldım fakat biraz daha paranızı arttırıp bi tık daha pahalı bir taş almanızı öneririm, bu taş yumuşak olmasının yanı sıra suyu sünger gibi emiyor. Alternatif olarak 300 liralık olan bu taşı alabilirsiniz amazon üzerinden. Hem daha kaliteli bir yapıya sahip olmasıyla sizi daha çok memnun edecektir. Bir kez daha belirtmekte fayda var, 120 liraya aldığım keskinlik seviyesi sizin mutfağınız için yeterli olacaktır ama yaprak jilet kalitesi için bi tık daha pahalı taş almakta fayda var.

51E6mJ-Co5L._AC_SL1000_.jpg

Son düzenleme:
Bunun gibi olan taşlardan almıştım çok tozu çıkıp eriyordu bide yaş olduğundan çamur olup kullanılmaz hale geliyorlar bunlar yerine mermere benzeyen tek parça doğal taşlar daha iyi bence

Bunun gibi olan taşlardan almıştım çok tozu çıkıp eriyordu bide yaş olduğundan çamur olup kullanılmaz hale geliyorlar bunlar yerine mermere benzeyen tek parça doğal taşlar daha iyi bence
katılıyorum paraya kıyınca sonuçların verimliliği artıyor. Bi taş sünger gibi suyu çekmemeli. Japon taşlarını çok beğeniyorum ama bin liradan başlıyor

Son düzenleme:
katılıyorum paraya kıyınca sonuçların verimliliği artıyor. Bi taş sünger gibi suyu çekmemeli. Japon taşlarını çok beğeniyorum ama bin liradan başlıyor
Ev kullanımı için pek de önemi yok ağzı acık bıçağı masat ile uzun yıllar kullanabilirsin bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,524
Üyeler
183,848
Son üye
bexonway
Geri