Neler Yeni

Bıktım usandım artık!

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,585
İsim
Oğuz Oğuz
Var ancak anlamıyorlar. Ailemin çoğu bu konulardan anlamıyor.
Yani çok pc toplama videosu izlettim demiştin. O zaman alacağı laptopun istediğin oyunları açamayacağını söyle.
İlk dediğin bütçeye yükseltirmi bilemiyorum.
İşte ne bileyim başka yerlerden örnek ver.
Örnekler;
Telefon gibi düşün 2k’lık telefon da telefon ama güzel bir fotoğraf çeksin diye 5k’lık alırız ki fotoyu daha iyi çeksin.

Araba gibi düşün de. 2005 model arabaya da araba deniyor ama işte içinde lcd ekran olsun. Otomatik olsun istiyorsak yeni model almalıyız. Alacağım 5k’lık laptop 2005 model araba gibi. Türü aynı ama istediğim özellikler yok.

Daha da almıyorsa işine gelmiyordur. İşte toplarken beceremezsin kırarsın diye korkuyordur.

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
Artık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim. Antikamın i7 2630qm işlemcisi ve GT 520m ekran kartı var. Ebeveynler i7 yazısını görünce laptopu iyi sanıyorlar. Oysa GT 520m ile minecraft bile oynayamıyorum. Laptopuma SSD taksam bile hala çok yavaş çalışıyor. Ebeveynler daha işlemci nesli diye bir şey bilmiyor. Babamın 5300 TL bütçesi var ancak laptopu hala yeterli sanıyor. Hazır sistem almak istiyorum, babam hala laptopun daha iyi olduğunu ve bu tür bilgisayarların oyuncular için olduğunı savunuyor. Oysa Ryzen 3 1200 ile ne oynanabilir ki? Binlerce video izlettim işlemci ve pc toplama ile ilgili, anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi?
Babanla anlaş ne bilim bu sene taktir alcam baba de

Sergeant Cross

80+ Bronze
5300 Bütçen var anlıyorum ki ekonomik durumun yok şımarıkca dizüstü bilgisayar istemeyi bırak o paraya bir 1050Tİ'lı monitörlü sistem al ya da ne biliyim RX460'lı falan tamam mı dostum laptop laptop 12 yaşındasın iş seyahatine mi çıkıyorsun anlıyorum ki amacın oyun oynamak o halde masaüstü almalısın laptop dediğin zaman aynı donanıma rağmen fiyatta 3000-4000 TL fark olur çünkü sisteminde 12 yaşında birisine göre gayet iyi şükretmelisin senin yaşında intel pentinium 4 bir sistemim vardı ve ben çok sevdiğim Stalker Call Of Pripyat oyununu dona dona 10-15 fps ile oynayarak bitirmiştim.
Pc toplamanın daha iyi olduğunu çoktan biliyorum.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,585
İsim
Oğuz Oğuz
5300 Bütçen var anlıyorum ki ekonomik durumun yok şımarıkca dizüstü bilgisayar istemeyi bırak o paraya bir 1050Tİ'lı monitörlü sistem al ya da ne biliyim RX460'lı falan tamam mı dostum laptop laptop 12 yaşındasın iş seyahatine mi çıkıyorsun anlıyorum ki amacın oyun oynamak o halde masaüstü almalısın laptop dediğin zaman aynı donanıma rağmen fiyatta 3000-4000 TL fark olur çünkü sisteminde 12 yaşında birisine göre gayet iyi şükretmelisin senin yaşında intel pentinium 4 bir sistemim vardı ve ben çok sevdiğim Stalker Call Of Pripyat oyununu dona dona 10-15 fps ile oynayarak bitirmiştim.
Ne diyorsun dostum?
Arkadaş zaten hazır sistem almak istiyorum ama babam laptop almak istiyor demiş.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Artık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim. Antikamın i7 2630qm işlemcisi ve GT 520m ekran kartı var. Ebeveynler i7 yazısını görünce laptopu iyi sanıyorlar. Oysa GT 520m ile minecraft bile oynayamıyorum. Laptopuma SSD taksam bile hala çok yavaş çalışıyor. Ebeveynler daha işlemci nesli diye bir şey bilmiyor. Babamın 5300 TL bütçesi var ancak laptopu hala yeterli sanıyor. Hazır sistem almak istiyorum, babam hala laptopun daha iyi olduğunu ve bu tür bilgisayarların oyuncular için olduğunı savunuyor. Oysa Ryzen 3 1200 ile ne oynanabilir ki? Binlerce video izlettim işlemci ve pc toplama ile ilgili, anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi?
Baban almıyorsa kendin alacaksın yapacak bir şey yok,eğer 2.el bir şeyler satmana izin veriyorlarsa kullanmadığın eşyalarını sat bayramdan gelen paraları biriktir harçlığını biriktir üstüne laptopu sat kendin al.Bende 14 yaşındayım 7 yıldır bilgisayar istiyorum almıyorlar hatta istediğim çoğu şeyi almıyorlar bende daha geçen gün 2300tlye istediğim kaskı aldım kendim biriktirerek 6-7ay civarı sürdü.Artık anlamaya başladıkları için yavaş yavaş sana bilgisayar alalım falan demeye başladılar.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,585
İsim
Oğuz Oğuz
Teşekkür haytta almadım. Her zaman takdir alıyorum.
Başarılı olmakta zor valla :D. Elinde argüman olmuyor. Ben babama teşekkür getirirsem telefon alır mısın, falan diyordum.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Sen bi okuduğunu anlamayı öğren.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,585
İsim
Oğuz Oğuz
Baban almıyorsa kendin alacaksın yapacak bir şey yok,eğer 2.el bir şeyler satmana izin veriyorlarsa kullanmadığın eşyalarını sat bayramdan gelen paraları biriktir harçlığını biriktir üstüne laptopu sat kendin al.Bende 14 yaşındayım 7 yıldır bilgisayar istiyorum almıyorlar hatta istediğim çoğu şeyi almıyorlar bende daha geçen gün 2300tlye istediğim kaskı aldım kendim biriktirerek 6-7ay civarı sürdü.Artık anlamaya başladıkları için yavaş yavaş sana bilgisayar alalım falan demeye başladılar.
12 yaşında ise ailesi izin vermiyor olabilir hocam. Benim ailemde 18 olana kadar ne 2. El ürün sattırdı ne aldırdı. Fatura benim üstüme satamazsın diyordu babam. Sonuç ne oldu? Devamlı ikinci el ürün alıp satıyorum artık. Keşke engellemenin bir faydasının olmadığını bilseler.

Cesur49

80+ Bronze
Nedense bu imla ve noktalama bana hiç 12 yaşında bir kişiye ait profili çizmiyor.

TahinPekmez

80+ Silver
Babanı dinleyecek pc işinden azda olsa anlayacak bir büyüğünü bul konuşsun, baban sen çocuksun diye sana inanmıyor olabilir.

Sergeant Cross

80+ Bronze
Babamın 5300 tl'si var sadece biraz bekletiyor meseala 6-7 ay sonra alabilirim diyor. Ama o zamana kadar fiyatlar uçacağından şimdi almasını istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nedense bu imla ve noktalama bana hiç 12 yaşında bir kişiye ait profili çizmiyor.
Teşekkürler.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
12 yaşında ise ailesi izin vermiyor olabilir hocam. Benim ailemde 18 olana kadar ne 2. El ürün sattırdı ne aldırdı. Fatura benim üstüme satamazsın diyordu babam. Sonuç ne oldu? Devamlı ikinci el ürün alıp satıyorum artık. Keşke engellemenin bir faydasının olmadığını bilseler.
Aile biraz sıkıntı hocam benimkilerde izin vermiyor çoğu şeye ama eski 5s falan vardı onları sattım kullanmadığım basketbol topları var onları satıcam genelde çok ısrar ediyorlarsa izin vermemek için bozuldu falan diyorum hiç kullanılmayan birşeyse.

Top Bottom