Sergeant Cross
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 366
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Dedim sen beni üzüyorsun, bilgisayar seçme işini bana bırak, sen öde diye.Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğundan bahset.
Dedim sen beni üzüyorsun, bilgisayar seçme işini bana bırak, sen öde diye.Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğundan bahset.
Laptobu al gözünün önünde Kasan bir Oyun veya Program açArtık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim. Antikamın i7 2630qm işlemcisi ve GT 520m ekran kartı var. Ebeveynler i7 yazısını görünce laptopu iyi sanıyorlar. Oysa GT 520m ile minecraft bile oynayamıyorum. Laptopuma SSD taksam bile hala çok yavaş çalışıyor. Ebeveynler daha işlemci nesli diye bir şey bilmiyor. Babamın 5300 TL bütçesi var ancak laptopu hala yeterli sanıyor. Hazır sistem almak istiyorum, babam hala laptopun daha iyi olduğunu ve bu tür bilgisayarların oyuncular için olduğunı savunuyor. Oysa Ryzen 3 1200 ile ne oynanabilir ki? Binlerce video izlettim işlemci ve pc toplama ile ilgili, anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi?
Maalesef onlar böyle şeylerden çok anlamıyor.Valla dostum benim babamda senin yaşlarındayken böyleydi. Aradan 10 yıl geçti ve ekran kartını bile öğrettim. 5 yıl önce laptop için izin vermemişti. Bende aile büyüklerinden yardım istemiştim. Sende böyle yap veya teknolojiden anlayan kuzenin falan varsa onlardan babanla konuşmasını rica et. Genelde onları kıramıyorlar.
Chromeye bile 40 yılda giriyor, onu göstermem bile yeterli.Laptobu al gözünün önünde Kasan bir Oyun veya Program aç
Kuzen, komşu, mahalle abisi, komşunun üniye giden oğlu falanda mı yok?Maalesef onlar böyle şeylerden çok anlamıyor.
Var ancak anlamıyorlar. Ailemin çoğu bu konulardan anlamıyor.Kuzen, komşu, mahalle abisi, komşunun üniye giden oğlu falanda mı yok?
Benim de ailem çok anlamıyordu ama öğrettim babam bazen yeni bi oyun oynadığımı gördüğünde kaç FPS alıyorsun diye soruyorVar ancak anlamıyorlar. Ailemin çoğu bu konulardan anlamıyor.
Minecraft'ı babama 20 fps verirken gösterdim. Biraz ikna ettim gibi.git kasan bir oyun göster karşısına geçip sonrada bir film indir o filmi 5fps yapıp ona biraz izlettir belki anlar.