Bıktım usandım artık!

Artık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim. Antikamın i7 2630qm işlemcisi ve GT 520m ekran kartı var. Ebeveynler i7 yazısını görünce laptopu iyi sanıyorlar. Oysa GT 520m ile minecraft bile oynayamıyorum. Laptopuma SSD taksam bile hala çok yavaş çalışıyor. Ebeveynler daha işlemci nesli diye bir şey bilmiyor. Babamın 5300 TL bütçesi var ancak laptopu hala yeterli sanıyor. Hazır sistem almak istiyorum, babam hala laptopun daha iyi olduğunu ve bu tür bilgisayarların oyuncular için olduğunı savunuyor. Oysa Ryzen 3 1200 ile ne oynanabilir ki? Binlerce video izlettim işlemci ve pc toplama ile ilgili, anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi?
Laptobu al gözünün önünde Kasan bir Oyun veya Program aç

Valla dostum benim babamda senin yaşlarındayken böyleydi. Aradan 10 yıl geçti ve ekran kartını bile öğrettim. 5 yıl önce laptop için izin vermemişti. Bende aile büyüklerinden yardım istemiştim. Sende böyle yap veya teknolojiden anlayan kuzenin falan varsa onlardan babanla konuşmasını rica et. Genelde onları kıramıyorlar.
Maalesef onlar böyle şeylerden çok anlamıyor.

uygulamalı olarak göster minecraft oynarken pcnin kastığını falan görsün ozaman anlayabilir iyi olmadığını

evden gaç :D

git kasan bir oyun göster karşısına geçip sonrada bir film indir o filmi 5fps yapıp ona biraz izlettir belki anlar.
Minecraft'ı babama 20 fps verirken gösterdim. Biraz ikna ettim gibi.
Post automatically merged:

Sadece kasarken değil, msi afterburner ile de gösterdim bazen droplar oluyor diye.

5300 Bütçen var anlıyorum ki ekonomik durumun yok şımarıkca dizüstü bilgisayar istemeyi bırak o paraya bir 1050Tİ'lı monitörlü sistem al ya da ne biliyim RX460'lı falan tamam mı dostum laptop laptop 12 yaşındasın iş seyahatine mi çıkıyorsun anlıyorum ki amacın oyun oynamak o halde masaüstü almalısın laptop dediğin zaman aynı donanıma rağmen fiyatta 3000-4000 TL fark olur çünkü sisteminde 12 yaşında birisine göre gayet iyi şükretmelisin senin yaşında intel pentinium 4 bir sistemim vardı ve ben çok sevdiğim Stalker Call Of Pripyat oyununu dona dona 10-15 fps ile oynayarak bitirmiştim.

Geri