Neler Yeni

Bıktım usandım artık!

Sergeant Cross

80+ Bronze
12 yaşında ise ailesi izin vermiyor olabilir hocam. Benim ailemde 18 olana kadar ne 2. El ürün sattırdı ne aldırdı. Fatura benim üstüme satamazsın diyordu babam. Sonuç ne oldu? Devamlı ikinci el ürün alıp satıyorum artık. Keşke engellemenin bir faydasının olmadığını bilseler.
Çok haklısınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
5300 Bütçen var anlıyorum ki ekonomik durumun yok şımarıkca dizüstü bilgisayar istemeyi bırak o paraya bir 1050Tİ'lı monitörlü sistem al ya da ne biliyim RX460'lı falan tamam mı dostum laptop laptop 12 yaşındasın iş seyahatine mi çıkıyorsun anlıyorum ki amacın oyun oynamak o halde masaüstü almalısın laptop dediğin zaman aynı donanıma rağmen fiyatta 3000-4000 TL fark olur çünkü sisteminde 12 yaşında birisine göre gayet iyi şükretmelisin senin yaşında intel pentinium 4 bir sistemim vardı ve ben çok sevdiğim Stalker Call Of Pripyat oyununu dona dona 10-15 fps ile oynayarak bitirmiştim.
Dostum senin yaşının kaç olduğunu bilmiyorum da bu 12 yaşındaki kardeşimizin senden daha olgun olduğunu bilmeni istedim.
Çocuğu sürekli yaşından ötürü eziklediğinin farkına var istedim.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Cefika
5300 Bütçen var anlıyorum ki ekonomik durumun yok şımarıkca dizüstü bilgisayar istemeyi bırak o paraya bir 1050Tİ'lı monitörlü sistem al ya da ne biliyim RX460'lı falan tamam mı dostum laptop laptop 12 yaşındasın iş seyahatine mi çıkıyorsun anlıyorum ki amacın oyun oynamak o halde masaüstü almalısın laptop dediğin zaman aynı donanıma rağmen fiyatta 3000-4000 TL fark olur çünkü sisteminde 12 yaşında birisine göre gayet iyi şükretmelisin senin yaşında intel pentinium 4 bir sistemim vardı ve ben çok sevdiğim Stalker Call Of Pripyat oyununu dona dona 10-15 fps ile oynayarak bitirmiştim.
Hocam kardeşimiz size ailemin bütçesi var, babamın maddi durumu gayet yerinde, 5300TL onun için hiçbir şey diyor sen kalkmış şımarık diyorsun. Ayrıca dizüstü bilgisayarı isteyen de kendisi değil babası. Tüm olayları farklı anlayıp bir de üstüne kendisine yanlış ithamlarda bulunmuşsunuz. Sadece nasıl ikna edebileceğini öğrenmek istemiş. Bazıları için bir bilgisayar içindekiler fark etmeksizin telefon gibi alo alo demeye yaradığını sanıyor ki telefonda bile öyle işlemiyor. Babam hala monitörü 1800e aldığım için kasaya 6000TL vermemi anlayamıyor, çünkü bilgisayarı monitörden ibaret sanıyor. Olabilecek şeyler. Biraz empati kurmak lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
Uygunsuz davranış
Ne diyorsun dostum?
Arkadaş zaten hazır sistem almak istiyorum ama babam laptop almak istiyor demiş.

''Artık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim.'' İfadesi yer alıyor sonra devamında bir hazır sistem istediğini belirtmiş sonra da ryzen 1200 ile ne oynanabilir ki gibi bir ifade kullanmış kendisini mükemmel şekilde ifade edemediği için bende laptop istediği konusunda bir fikre vardım ve kendisine hem tavsiye niteliğinde bir cevap verdim ayrıca şükretmesini söyledim çünkü öfkesi farklı boyutlarda babasına karşı bir nefrete dönüşmesin diye ama siz Moderatör olduğunuz için kendinizce yargıyı sonuçlandırıp uyarı puanı verdiniz konu dışı sohbet alanında böyle bir şey yapma hakkınız yok kafanıza göre kime göre neye göre alakasız yorum sürekli 12 yaşında ki bir çocuğa babasını ikna etmesi üzerine tavsiyeler veriyorsunuz bence babasının ekonomik durumu iyi olmadığı için böyle cevaplar veriyor ama psikolojik açısını düşünmeden ona aşırı haklı olduğunu babasının vurdum duymazlığı olduğunu ifade eden yorumlar yapılıyor neyse ne çokta umrumdaydı sevmiyorum arkadaş konu dışı sohbette kafasına göre uyarıda bulunan ergenliğini tamamlamamış modaretörleri sevmiyorum hemde böyle kaliteli forumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam Donanım arşivinin V serisini beklemeye çalış 5300tl bütçeyide harçlıklarındn falan yükseltemeye çalış. Abdullah abi 5K ya apu sistem çıkardı. Yine birşeyler çıkarır V serisinin olayı bütçenin düşük olmasıdır. Kasayı hallettikten sonra monitör alana kadar kasayı laptopun ekranına falan bağlarsın idare edersin.
Herşeyden önce babanı sadece Masaüstü almaya ikna et her ne olursa olsun karanlık bi odaya falan kitle bişiler yap 😂

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Cefika
Artık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim. Antikamın i7 2630qm işlemcisi ve GT 520m ekran kartı var. Ebeveynler i7 yazısını görünce laptopu iyi sanıyorlar. Oysa GT 520m ile minecraft bile oynayamıyorum. Laptopuma SSD taksam bile hala çok yavaş çalışıyor. Ebeveynler daha işlemci nesli diye bir şey bilmiyor. Babamın 5300 TL bütçesi var ancak laptopu hala yeterli sanıyor. Hazır sistem almak istiyorum, babam hala laptopun daha iyi olduğunu ve bu tür bilgisayarların oyuncular için olduğunı savunuyor. Oysa Ryzen 3 1200 ile ne oynanabilir ki? Binlerce video izlettim işlemci ve pc toplama ile ilgili, anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi?
Babana işlemcileri anlat nesillerinden bahset, iPhone telefon gibi düşünmesini iste işte şuanda yıl 2022 şuan en son 12. nesil işlemciler çıktı. Geçen sene 11. nesil işlemciler gibi. Benim işlemcim 2013de piyasaya çıktı benle neredeyse aynı yaşta diye sitem et. Yükleyip oynayamasanda sırf göstermek için farklı oyunlar yükleyip kastığını göster. Belki o şekilde anlar. Şansını dene. Veya kendisi çok para vermek istemiyorsa Letgo, sahibinden üzerinden farklı laptoplara bak i5 7. nesil işlemcili vs. Hiç olmamasından idare etmelik laptop alırsın en azından 4000-4500TL civarına.

Sergeant Cross

80+ Bronze
Babana işlemcileri anlat nesillerinden bahset, iPhone telefon gibi düşünmesini iste işte şuanda yıl 2022 şuan en son 12. nesil işlemciler çıktı. Geçen sene 11. nesil işlemciler gibi. Benim işlemcim 2013de piyasaya çıktı benle neredeyse aynı yaşta diye sitem et. Yükleyip oynayamasanda sırf göstermek için farklı oyunlar yükleyip kastığını göster. Belki o şekilde anlar. Şansını dene. Veya kendisi çok para vermek istemiyorsa Letgo, sahibinden üzerinden farklı laptoplara bak i5 7. nesil işlemcili vs. Hiç olmamasından idare etmelik laptop alırsın en azından 4000-4500TL civarına.
Biliyorum babama çok anlattım. Mesela; 12. Nesil i3, 7. Nesil i7'den daha iyi tarzı şeyler söyledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4500 TL'ye Celeron işlemci var, ve bu Intel'in en düşük performanslı işlemci serisi. Yani en azından bir Ryzen 3 gerekli.

Son düzenleme:

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Cefika
Biliyorum babama çok anlattım. Mesela; 12. Nesil i3, 7. Nesil i7'den daha iyi tarzı şeyler söyledim.

4500 TL'ye Celeron işlemci var, ve bu Intel'in en düşük performanslı işlemci serisi. Yani en azından bir Ryzen 3 gerekli.
Yanlış yerlere bakıyorsun bence biz satıyoruz mesela HP Laptop i5 7200U işlemcili, 940MX ekran kartlı.

Sergeant Cross

80+ Bronze
Yanlış yerlere bakıyorsun bence biz satıyoruz mesela HP Laptop i5 7200U işlemcili, 940MX ekran kartlı.
2. el Hazır sistemlere bakıyorum ancak dolandırılmaktan da korkuyorum.

Kaç TL ediyor bu laptoplar? MX ekran kartları giriş seviyesi biliyorum ancak minecraft rahatça oynatır. Ayrıca param güvende seçeneğinden satın alırsam dolandırılır mıyım?

Sen ne anlatıyon 😛
O yaşta bir çocuğa o laptop yeterli sonra ders çalışmazsın

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,585
İsim
Oğuz Oğuz
''Artık bıktım. 12 yaşındayım. Babama 11 yıllık antika laptopumun bana yeterli gelmediğini ve bana yeni bir laptop gerektiğini söyledim.'' İfadesi yer alıyor sonra devamında bir hazır sistem istediğini belirtmiş sonra da ryzen 1200 ile ne oynanabilir ki gibi bir ifade kullanmış kendisini mükemmel şekilde ifade edemediği için bende laptop istediği konusunda bir fikre vardım ve kendisine hem tavsiye niteliğinde bir cevap verdim ayrıca şükretmesini söyledim çünkü öfkesi farklı boyutlarda babasına karşı bir nefrete dönüşmesin diye ama siz Moderatör olduğunuz için kendinizce yargıyı sonuçlandırıp uyarı puanı verdiniz konu dışı sohbet alanında böyle bir şey yapma hakkınız yok kafanıza göre kime göre neye göre alakasız yorum sürekli 12 yaşında ki bir çocuğa babasını ikna etmesi üzerine tavsiyeler veriyorsunuz bence babasının ekonomik durumu iyi olmadığı için böyle cevaplar veriyor ama psikolojik açısını düşünmeden ona aşırı haklı olduğunu babasının vurdum duymazlığı olduğunu ifade eden yorumlar yapılıyor neyse ne çokta umrumdaydı sevmiyorum arkadaş konu dışı sohbette kafasına göre uyarıda bulunan ergenliğini tamamlamamış modaretörleri sevmiyorum hemde böyle kaliteli forumda.
Hocam öncelikle arkadaş kendini gayet ifade etmiş. Yani benim görüşüm bu yönde.
Konu başında 'Konu Dışı' bölümünde değildi.
İkinci olarak ise 'siz Moderatör olduğunuz için kendinizce yargıyı sonuçlandırıp uyarı puanı verdiniz' demişsiniz. Zaten moderatörlerin görevi bu. Kendi muhakememizi yapıp uyarı veriyoruz.
Üçüncü olarak ise mesajınızı raporlarsınız ve yanlış olduğunu söyleyerek uyarının geri alınmasını talep edersiniz.
Dördüncü olarak ise bana daha kendinizi savunmadan ''kafasına göre uyarıda bulunan ergenliğini tamamlamamış moderatörleri sevmiyorum' demişsiniz. Yaşımı dahi bilmiyorsunuz ki benden büyük bile olsanız kendinizi karşı tarafı aşağılayarak mı savunuyorsunuz?
Merak etmeyin 2 üniversite okudum ve kendimi savunurken karşı tarafı aşağılamamak gerektiğini gayet iyi biliyorum.
Ekstra ergen lafını kullandığınız için tekrar uyarı veriyorum. Yine raporlayıp itiraz etme hakkınız vardır.
İyi günler.

Sergeant Cross

80+ Bronze
Sen ne anlatıyon 😛
O yaşta bir çocuğa o laptop yeterli sonra ders çalışmazsın
Harici ekran kartlı bile istemiyorum. APU istiyorum. Ayrıca babam için 5300 TL hiçbir şey, övünmek için olmasın diye maaşını söylemiyorum. Ayrıca derslerim gayet iyi ve bu yaz tatili çok çalıştım.

Harici ekran kartlı bile istemiyorum. APU istiyorum. Ayrıca babam için 5300 TL hiçbir şey, övünmek için olmasın diye maaşını söylemiyorum. Ayrıca derslerim gayet iyi ve bu yaz tatili çok çalıştım.
Baban liseye geçince alır fazla zorlama adamı

Top Bottom