Neler Yeni

Yardım Bilgisayar açılınca siyah ekranda kalıyor

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Reaper
Arkadaşlar sorunum bilgisayarı açarken yaklaşık 5-10 kere Power tuşuna bastıktan sonra açılıyor.
Yani basıyorum, fanlar dönüyor, her şey çalışıyor, ekrana bios ekranı geliyor sonra yeşil renge dönerek ardından ekran kararıyor, ve o ekranda kalıyor ta ki ben tekrar Power tuşuna basana kadar. Bir 2 kere böyle oluyor, daha sonra 3. basmamda filan görüntü de geliyor. Tekrar ekran kararıyor, o siyah erkanda kalıyor. Yine Power tuşuna basıyorum. 6. basışımda görüntüyle beraber bilgisayar açılacak konuma gelirken yine ekran kararıp o siyah ekranda kalıyor, tekrar Power tuşuna basıyorum mecbur olarak.
Ve en sonunda 7-10. basışımda bilgisayarım açılıyor.

Kısacası bastığım sayı ilerledikçe bilgisayar biraz daha açılmaya yaklaşıyor ve açılıyor.
Bu sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Acaba nedendir? Bilgisayar açıldıktan sonra reset attığımda bu sorun olmuyor. Ama kapattıktan sonra tekrar oluyor. Yaklaşık 5-6 dakika bilgisayarı açmak için uğraşıyorum.
Yardımcı olun arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

ceyiz43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
yigit dogru
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayarlar oyunlar falan filan
Instagram
_ceyiz43_
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199477859105/
Discord
ceyiz43
Steam ID
76561199477859105
Discord
ceyiz43
YouTube
ceyiz43
Arkadaşlar sorunum bilgisayarı açarken yaklaşık 5-10 kere Power tuşuna bastıktan sonra açılıyor.
Yani basıyorum, fanlar dönüyor, her şey çalışıyor, ekrana bios ekranı geliyor sonra yeşil renge dönerek ardından ekran kararıyor, ve o ekranda kalıyor ta ki ben tekrar Power tuşuna basana kadar. Bir 2 kere böyle oluyor, daha sonra 3. basmamda filan görüntü de geliyor. Tekrar ekran kararıyor, o siyah erkanda kalıyor. Yine Power tuşuna basıyorum. 6. basışımda görüntüyle beraber bilgisayar açılacak konuma gelirken yine ekran kararıp o siyah ekranda kalıyor, tekrar Power tuşuna basıyorum mecbur olarak.
Ve en sonunda 7-10. basışımda bilgisayarım açılıyor.

Kısacası bastığım sayı ilerledikçe bilgisayar biraz daha açılmaya yaklaşıyor ve açılıyor.
Bu sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Acaba nedendir? Bilgisayar açıldıktan sonra reset attığımda bu sorun olmuyor. Ama kapattıktan sonra tekrar oluyor. Yaklaşık 5-6 dakika bilgisayarı açmak için uğraşıyorum.
Yardımcı olun arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.
Oncelikle bunun sebebi birsuru sey olabilir hdd mi kullaniyorsunuz ssd mi kac ram slotunuz var kac tanesi dolu veya sisteminiz ne kadar eski gibi sorular var bunlari cevaplarsan yardimci olmaya calisirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde kasaniz bozuk olabilir benim eski kullandigim kasanin power tusu takili kaliyordu mesela basiyordum biraz bekliyor kapaniyordu o yuzden kasanin power kablosunu sokup bir tornavida yardimiyla acmayi deneyin ayni sorun olursa devam ederiz.

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Reaper
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oncelikle bunun sebebi birsuru sey olabilir hdd mi kullaniyorsunuz ssd mi kac ram slotunuz var kac tanesi dolu veya sisteminiz ne kadar eski gibi sorular var bunlari cevaplarsan yardimci olmaya calisirim.

Birde kasaniz bozuk olabilir benim eski kullandigim kasanin power tusu takili kaliyordu mesela basiyordum biraz bekliyor kapaniyordu o yuzden kasanin power kablosunu sokup bir tornavida yardimiyla acmayi deneyin ayni sorun olursa devam ederiz.
pc neredeyse 5 yıllık , ssd kullanıyorum 240 gb , 4 ram slotu var 1 taklı 16gb bir tane . 8gb ram daha sipariş ettim belki sorun ramden diye,

pc özellikleri :
anakart:
TUF B360-PLUS GAMING
ekran kartı: gtx1660 super aero
ram : 16 gb
işlermci : intel i5 9400f
psu: frisby 650 w
windows 11 pro

ceyiz43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
yigit dogru
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_ceyiz43_
Steam
Discord
ceyiz43
Steam ID
76561199477859105
Discord
ceyiz43
YouTube
ceyiz43
pc neredeyse 5 yıllık , ssd kullanıyorum 240 gb , 4 ram slotu var 1 taklı 16gb bir tane . 8gb ram daha sipariş ettim belki sorun ramden diye,

pc özellikleri :
anakart:
TUF B360-PLUS GAMING
ekran kartı: gtx1660 super aero
ram : 16 gb
işlermci : intel i5 9400f
psu: frisby 650 w
windows 11 pro
dedigimi denediniz mi?

ceyiz43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
yigit dogru
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_ceyiz43_
Steam
Discord
ceyiz43
Steam ID
76561199477859105
Discord
ceyiz43
YouTube
ceyiz43
hocam ben bunu nasıl yapacam çokta tecrübeli değilim , ayrı yeten hangi power kablosunu sökecem
hocam kasanin icini acin oncelikle sonra bana fotografini atin ben size yerini gostereyim

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Reaper

Ekler

• 1 (1).jpg
    1 (1).jpg
    380.1 KB · Hit: 13
  • 1 (2).jpg
    1 (2).jpg
    442.5 KB · Hit: 14
  • 1 (3).jpg
    1 (3).jpg
    463.9 KB · Hit: 13
  • 1 (4).jpg
    1 (4).jpg
    316.3 KB · Hit: 14

ceyiz43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
yigit dogru
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_ceyiz43_
Steam
Discord
ceyiz43
Steam ID
76561199477859105
Discord
ceyiz43
YouTube
ceyiz43
kasanın görselleri burda hocam
1731332604913.png
isaretledigi mbolgedeki pinlerden birisi power pini olmali hangisi oldugunu bulamadim o pinleri yerinden bir anahtarla kisadevre yaptiginizda calismasi lazim egerki calisipta yine ayni sorunu yaparsa muhtemelen anakartiniz ile alakali bir durum vardir bi arada ekran kartinizda cok kirli imkaniniz varsa temizleyin

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Reaper
Alıntıyı görüntüleisaretledigi mbolgedeki pinlerden birisi power pini olmali hangisi oldugunu bulamadim o pinleri yerinden bir anahtarla kisadevre yaptiginizda calismasi lazim egerki calisipta yine ayni sorunu yaparsa muhtemelen anakartiniz ile alakali bir durum vardir bi arada ekran kartinizda cok kirli imkaniniz varsa temizleyin
hocam tam sizin az önce dediklerinizi yapacaktım kasadan tüm kabloları çektim (sadece monitör çalışıyordu kasanın tüm kablolarını söktüm) ve monitöre baktığımda aynı dediğim sorun oluyordu monitörümün markası buarada "game power 144hz" game power logsu yeşil dönüp, daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı şimdi çok yüksek ihtaimalle diyorum ki ya monitör de sıkıntı vardır yada monitör adaptöründe sizce sorun nerde olabilir

(bu arada hdmi,vga kablo yazısı ve diğer gözüküp arından yeşile dönüp daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı bunlar olurken)

ceyiz43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
yigit dogru
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_ceyiz43_
Steam
Discord
ceyiz43
Steam ID
76561199477859105
Discord
ceyiz43
YouTube
ceyiz43
hocam tam sizin az önce dediklerinizi yapacaktım kasadan tüm kabloları çektim (sadece monitör çalışıyordu kasanın tüm kablolarını söktüm) ve monitöre baktığımda aynı dediğim sorun oluyordu monitörümün markası buarada "game power 144hz" game power logsu yeşil dönüp, daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı şimdi çok yüksek ihtaimalle diyorum ki ya monitör de sıkıntı vardır yada monitör adaptöründe sizce sorun nerde olabilir

(bu arada hdmi,vga kablo yazısı ve diğer gözüküp arından yeşile dönüp daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı bunlar olurken)
hocam monitorde neler oluyor bir videosunu ceker misiniz ayrica hangi port uzerinden bagliyorsunuz farkli bir port deneyin.

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Reaper
hocam monitorde neler oluyor bir videosunu ceker misiniz ayrica hangi port uzerinden bagliyorsunuz farkli bir port deneyin.
hocam sadece tek bir hdmi portu var monitörde. ayrıyeten videosunu da birazdan çekip size atarım

ceyiz43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
yigit dogru
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_ceyiz43_
Steam
Discord
ceyiz43
Steam ID
76561199477859105
Discord
ceyiz43
YouTube
ceyiz43
hocam sadece tek bir hdmi portu var monitörde. ayrıyeten videosunu da birazdan çekip size atarım
hocam evinizde tv varsa tv den deneyebilir misiniz bana monitortden gibi gelmedi en son cozum olarak ekran kartinizi temizleyin cunku cok kirli belki o kirlerden dolayi kart kisadevreye dusuyordur o yuzden acilmiyordur.

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Reaper
hocam evinizde tv varsa tv den deneyebilir misiniz bana monitortden gibi gelmedi en son cozum olarak ekran kartinizi temizleyin cunku cok kirli belki o kirlerden dolayi kart kisadevreye dusuyordur o yuzden acilmiyordur.
Hocam bu monitörün videosu ilk te başlıyan video sadece monitör çalışıyor kasaya bağli değil .7-10 saniye lerden sonraki video ise kasaya bağlıyken çalışıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,617
Üyeler
161,315
Son üye
yellowflash
Top Bottom