Neler Yeni

Yardım Bilgisayar açılmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
ERTUĞRUL ALPARSLAN
MSI H510M PRO ve ASUS H510M-K anakartları olan iki sistemim var bu sistemlerden birisinde rx580 8 gb diğerinde ise rx6600 var.
Rx 6600 olan sistemin anakartı MSI H510M PRO vga ışığını sabit yakıp görüntü vermiyor ekran kartı hiçbir şekilde tepki vermiyor ama ekran kartını ASUS H510M-K
sistemine taktığımda sorunsuz çalışıyor.Aynı şekilde Rx 580 kartını MSI H510M PRO sistemine taktığımda sorunsuz çalışıyor yani hiçbir parça bozuk değil.
Bios güncellemesi dahil her şeyi denedim bağlantılarım sorunsuz ama MSI H510M PRO- RX6600 ikisili görüntü vermiyor ekran kartını görmüyor biraz uzun oldu ama kusura bakmazsınız :)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,825
İsim
Emre Zengin
MSI H510M PRO ve ASUS H510M-K anakartları olan iki sistemim var bu sistemlerden birisinde rx580 8 gb diğerinde ise rx6600 var.
Rx 6600 olan sistemin anakartı MSI H510M PRO vga ışığını sabit yakıp görüntü vermiyor ekran kartı hiçbir şekilde tepki vermiyor ama ekran kartını ASUS H510M-K
sistemine taktığımda sorunsuz çalışıyor.Aynı şekilde Rx 580 kartını MSI H510M PRO sistemine taktığımda sorunsuz çalışıyor yani hiçbir parça bozuk değil.
Bios güncellemesi dahil her şeyi denedim bağlantılarım sorunsuz ama MSI H510M PRO- RX6600 ikisili görüntü vermiyor ekran kartını görmüyor biraz uzun oldu ama kusura bakmazsınız :)
Ekran kartını tam oturttuğundan emin misin? BIOS'u sıfırlamak belki çözüm olur. BIOS sıfırlamak için:
- Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. Ekran kartı ve RAM'lerini çıkar. Ondan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine 5-10 saniye değdir bakalım. Ondan sonra RAM'lerini ve ekran kartını takıp sistemi çalıştır.
Ekran Görüntüsü (341).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
ERTUĞRUL ALPARSLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tam oturttuğuma eminim bios sıfırlamayı dediğin gibi
Ekran kartını tam oturttuğundan emin misin? BIOS'u sıfırlamak belki çözüm olur. BIOS sıfırlamak için:
- Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. Ekran kartı ve RAM'lerini çıkar. Ondan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine 5-10 saniye değdir bakalım. Ondan sonra RAM'lerini ve ekran kartını takıp sistemi çalıştır.Alıntıyı görüntüle

deniyorum hemen geri dönüş sağlayacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

- Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. Ekran kartı ve RAM'lerini çıkar. Ondan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine 5-10 saniye değdir bakalım. Ondan sonra RAM'lerini ve ekran kartını takıp sistemi çalıştır.Alıntıyı görüntüle
Malesef düzelmedi anakarttaki vga ışığı yanıyor ve ekran kartı fanları dönmüyor kart tam oturtulmuş vaziyette ve başka pcde çalışıyor sorunsuz

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,825
İsim
Emre Zengin
tam oturttuğuma eminim bios sıfırlamayı dediğin gibi

deniyorum hemen geri dönüş sağlayacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malesef düzelmedi anakarttaki vga ışığı yanıyor ve ekran kartı fanları dönmüyor kart tam oturtulmuş vaziyette ve başka pcde çalışıyor sorunsuz
Maalesef aklıma başka yol gelmiyor hocam. Düşündüklerimin hepsini yapmışsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
ERTUĞRUL ALPARSLAN
Maalesef aklıma başka yol gelmiyor hocam. Düşündüklerimin hepsini yapmışsın.
Bir fikrin var mı peki neden başka parçalarla tüm sistem çalışırken bu sistem çalışmıyor garantiye yollasam adamlar çalışıyor diyerek geri yollayacaklar arızalı parça yok 😂

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,825
İsim
Emre Zengin
Bir fikrin var mı peki neden başka parçalarla tüm sistem çalışırken bu sistem çalışmıyor garantiye yollasam adamlar çalışıyor diyerek geri yollayacaklar arızalı parça yok 😂
Bunların ikisinin de 8 pinlik güç girişi mi var hocam? PSU'dan gelen kablo kaynaklı bir sorun olabilir belki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
ERTUĞRUL ALPARSLAN
Bunların ikisinin de 8 pinlik güç girişimi mi var hocam? PSU'dan gelen kablo kaynaklı bir sorun olabilir belki.
Evet girişleri aynı hatta diğer kasayı yanına getirip ekran kartına ordan güç vererek bile denedim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,825
İsim
Emre Zengin
Evet girişleri aynı hatta diğer kasayı yanına getirip ekran kartına ordan güç vererek bile denedim
Bende çözüm kalmadı hocam. RX 6600'ü MSI H510M PRO'a taktıktan sonra biraz bekledin mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
ERTUĞRUL ALPARSLAN
Bende çözüm kalmadı hocam. RX 6600'ü MSI H510M PRO'a taktıktan sonra biraz bekledin mi?
Evet bekledim şuan hâlâ bekliyorum sistem başlayamıyor bios sıfırlayınca ilk açılışta bi res atıyor sonra ışıkları yakıp fanları döndürüp vga lambası yanık şekilde kalıyor

Top Bottom