Neler Yeni

Bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
mehmet ali
Herekese selam,

Bilgisayarım dün normal bi şekilde çalışırken bugün açtığımda ne yaparsam yapayım görüntü gelmiyor. Ekran kartını başka pc de denedim sorun yok, ramleri tek tek çıkarıp denedim açılmadı, bios pilini çıkarıp taktım yine görüntü yok. anakartta hata ışığı yanmıyor ordan da bir şey anlayamadım bir fikri olan var mı neden görüntü gelmiyor olabilir

Sistem özellikleri şu şekilde;

Rampage ZUKO 600W 80 Plus Bronze Rainbow 4 Adet Fanlı Temper Camlı ATX Mid Tower Kasa​

ASUS DUAL-RTX3060-O8G-WHITE

GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram​

ASUS PRIME H610M-D D4 3200MHz Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart​

Kingston NV2 500GB Gen4x4 NVMe M.2 2280 SSD (3500MB Okuma / 2100MB Yazma)​

INTEL Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek Soket 1700 10nm İşlemci​

genelde çalıştığı halde görüntü gelmiyorsa tecrübelerime göre ramlerle alakalı durum oluyor hep. imkan varsa ramlaride başka pcde dene.

ayrıca biostan herhangi bir o.c ayarı yaptın mı bundan ötürü cmosa bile reset atman gerekebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
mehmet ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
genelde çalıştığı halde görüntü gelmiyorsa tecrübelerime göre ramlerle alakalı durum oluyor hep. imkan varsa ramlaride başka pcde dene.

ayrıca biostan herhangi bir o.c ayarı yaptın mı bundan ötürü cmosa bile reset atman gerekebilir
Başka pc den ram taktım yine çalışmadı. O.C ayarı yapmadım pc yi aldığım gibi ekran kartını takıp kullandım sadece

Başka pc den ram taktım yine çalışmadı. O.C ayarı yapmadım pc yi aldığım gibi ekran kartını takıp kullandım sadece
üstat valla eğer dün gayet iyiyken bugün sorun olduysa bi düne dönelim senle

ekran kartında da sorun yok anlaşılan çünkü başka pcde denemişsin. ekran kartını monitöre bağladığın kabloyu kontrol et yinede ve ekran kartına psu aracılığı ile güç veren kabloyuda kontrol et
anakart hata ışığı yanmıyorda demişsin o zaman bir parça sisteme tam oturmamışta olabilir diye düşünüyorum ama bu anakartta da sorun olduğunuda gösterebilir. 24-pin ana güç kablosu ve 8-pin CPU güç kablosunu kontrol et
veya psudan ekran kartına yeterli akım gitmiyordur buda çalıştıracak gücü vermiyordur diye düşündüm
yani psu tabanlı bir sorunda olabilir
veyaa kasayı direk başka monitörde dene

önce bi ihitmalleri ele aldık kısacası ya psu kaynaklı yada bir parça veya kablo tam oturmamış olduğunu düşünüyorum

cmosuda reset at bakalım yinede

Top Bottom