Neler Yeni

Bilgisayar Donma ve Çökme Sorunu

Light

80+ Bronze
Donmadan çok takılma desem daha doğru olur. Daha önce de konusunu açmıştım; bazenleri girdiğim sayfa veya uygulama donuyor, alt tab atmadan da düzelmiyor. Son 1 aydır da ara sıra neden olduğunu anlamadığım şekilde çökmeye başladı bilgisayar. 2 kere temiz kurulum yapmama rağmen devam ediyor. Çökme genelde tam ekranda bir şey izlerken çıkarsam oluyor. Pc özellikleri: Ekran kartı RX6700XT, işlemci r7 5800x, 16gb 3200mhz ram.

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
SSD sağlığının resmini çekip buraya koyar mısınız, bir de güç kaynağının marka, model ve kapasitesi nedir?

Bunların dışında hangi Adrenalin versiyonunu kullanıyor sunuz?

Memtest86 ya da OCCT'de özellikle ramleri test ettiniz mi?

" Ekran başında bir şey izlerken çökme oluyor " demişsiniz hangi tarayıcıda oluyor bu olay? Başka bir tarayıcı da oluyor mu?

Ya da herhangi bir oyunda en az 2 aaat oyun oynadığınızda da çökme oluyor mu?

Event Viewer'dan bakıp ne hata aldığınızı da buraya ekleyebilir misiniz mümkünse?

Son düzenleme:

Light

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD sağlığının resmini çekip buraya koyar mısınız, bir de güç kaynağının marka, model ve kapasitesi nedir?

Bunların dışında hangi Adrenalin versiyonunu kullanıyor sunuz?

Memtest86 ya da OCCT'de özellikle ramleri test ettiniz mi?
Dün format atıp yeni ssd taktığım halde devam ediyor. Sıcaklıklar normal bu arada onu söylemeyi unutmuşum. 25.3.1 sürümünü kullanıyorum. Daha önce memtest yapmadım ama yapınca sonuçları atarım. Oyun oynarken herhangi bir çökme olmuyor. Olay görüntüleyicinden hataya nasıl bakacağımı bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

''Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.'' diye bir hata almışım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Farklı bir güç kaynağı ile deneme yapma şansınız varsa mutlaka deneyin bunu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Bu çökme mevzusu genelde youtube'da video izlerken mi oluyor ve hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ?

Yukarıdaki yorumunuzu tekrar okudum da eğer oyunlarda çökme olmuyorsa bu iyi bir şey demek. Farklı tarayıcı deneyerek bir test edin bakalım. Bir de Kullandığınız tarayıcılarda " Donanım Hızlandırma " kapatıp öyle deneyin.

Sonuçları yazarsınız.

Light

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu çökme mevzusu genelde youtube'da video izlerken mi oluyor ve hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ?
Chrome kullanıyorum. Evet genelde video izlediğim zaman oluyor ama onu daha sık yaptığımdan dolayı daha çok denk geliyor olabilir. Dcde yayın izlerken çıktığımda da olabiliyor.

RYZEN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Can Arslan
olay görüntüleyicisinden sistemi seçip aldıgın hatalara bakar mısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Arkadaşında dediği gibi Olay Görüntüleyici'den Sistem kısmında ünlem işaretli kırmızı olan hatalara bakın. Orada bir Event ID kodu olur. Onun ekran görüntüsünü alın. Bakalım neymiş çökmeye sebep olan.

Light

80+ Bronze
olay görüntüleyicisinden sistemi seçip aldıgın hatalara bakar mısın
Önemli hataları mı yoksa hepsini mi atayım? Önemli hatada sadece çöktüğünü söylüyor ayrıntılar kısmı da bu şekilde:
1744903347683.png

@riddLedSKL
Mesaj otomatik birleştirildi:

Memtest hata bulamadı.

Top Bottom