Neler Yeni

Bilgisayar Mavi Ekran Sorunu

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Yusuf Koca
Hard diskde bad sectorler var ve sağlığı kötü durumda ama ssd de hiz dusmesi haricinde sikinti yok sorunun hard diskten kaynaklı olduğunu düşünüyorum hard diski sök bir süre öyle kullan
Bana katılıyormusunu? @Trieetz @Bora Dere
Mesaj otomatik birleştirildi:

Minidumpada yarın bakmaya çalışacağım

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Hard diskde bad sectorler var ve sağlığı kötü durumda ama ssd de hiz dusmesi haricinde sikinti yok sorunun hard diskten kaynaklı olduğunu düşünüyorum hard diski sök bir süre öyle kullan
Bana katılıyormusunu? @Trieetz @Bora Dere

Minidumpada yarın bakmaya çalışacağım
HDDye i şletim sistemi kurulu değil. Yani HDD arızası olsa bile WIndows normal çalışır mavi ekran vermeden. Sadece HDD yüklü olan oyunlarda FPS drop yaşanır onun haricinde hiç bir sorun olmaz. Yani SSD kronik sorunlu olsa bile şu anlık suç atamayız SSD normal gibi gözüküyor. HDD Bad sector olsa bile mavi ekranın onunla alakası yok daha detaylı oku dosyayı kral.

CRİSDİSKİNFO İLE KONTROL ETTİM SSD İYİ HARDDİSKTE DİKKAT YAZIYODU SS İNİ ATIYIM BİRAZDAN

SYS DOSYALARINI ONARDIM GENE MAVİ ERKAN VERDİ BİRADAHA ONARIYIM MI
  • Asus klavye yazılımı kaldırın. (ASUS Keyboard ROG ) dahil bütün ASUS yazılımlarını kaldırın. RGB olsun diğerleri olsun. (Sonra sorun yaşamazsanız indirirsiniz.)
  • Comodo yazılımını kaldırın. Sanırım antivirüs yazılımıydı.
  • Eksik Dosya onarımı yapın bu rehbere bakarak.
  • İlk olarak Windows Memory Diagnostic yapıp sonuçları paylaşın. Ardından Memtest86 ile RAM testi yapın ve sonuçları paylaşın.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Yusuf Koca
HDDye i şletim sistemi kurulu değil. Yani HDD arızası olsa bile WIndows normal çalışır mavi ekran vermeden. Sadece HDD yüklü olan oyunlarda FPS drop yaşanır onun haricinde hiç bir sorun olmaz. Yani SSD kronik sorunlu olsa bile şu anlık suç atamayız SSD normal gibi gözüküyor. HDD Bad sector olsa bile mavi ekranın onunla alakası yok daha detaylı oku dosyayı kral.

• Asus klavye yazılımı kaldırın. (ASUS Keyboard ROG ) dahil bütün ASUS yazılımlarını kaldırın. RGB olsun diğerleri olsun. (Sonra sorun yaşamazsanız indirirsiniz.)
  • İlk olarak Windows Memory Diagnostic yapıp sonuçları paylaşın. Ardından Memtest86 ile RAM testi yapın ve sonuçları paylaşın.
Zaten bende senin gibi dusundum ilk başta windows ssd deyse o zaman hdd ile alakası yoktur ama minidumpta disk hatası gözüküyor ve ram hatası gözüküyor arkadaş yapmıs memtest i sorun çıkmamış yani ssd de sorun olmadigina gore hdd den kaynaklı olarak düşündüm
E daha yeni sayılırız bu işlerde hatamız olursa affola @Trieetz

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Mert Eren Çatalkaya

memory test yaptım sonuçlar duruyor tekrar yapmama gerek varmı

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Mert Eren Çatalkaya

Ekler

• memtest.png
    memtest.png
    77.5 KB · Hit: 47

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
O zaman kral diğer dediklerimi yap ardından sonuçları paylaş.

Top Bottom