Bilgisayar Mühendisliği Mesleği Ölürmü?

Reaksiyon skoru
67
Bu sene bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ancak yapay zeka vs kafamı çok karıştırdı kötü üniversite gelme ihtimalide var ondan dolayı acaba elektrik elektronikmi seçsem

Elektrik elektronigi yapay zeka yapamıyor mu :D

Elektrik elektronigi yapay zeka yapamıyor mu :D
Yapamıyor çünkü mantıklı kararlar veremez. Hazır bir şablon üzerinden yürüyor yapay zeka.

Ayrıca konuya ithafen bilgisayar bilginden para kazanabilmenin fazlaca yolu var. Sadece kendine para kazanabilecek meslekler üzerinden gitmelisin.

Hangi işi severek yaparsın mesela?

İnan bilmiyorum .d
Hocam bu yerini alma mevzularini oturup uzun uzun tartışabiliriz ancak hiç gerek yok. Yapay zekânın işini elinden alacağından korkuyorsan yapay zekâ alanına yönel sen işi elden alacak yapay zekayı üret paranı al keyfine bak.

Yazılımcı olacaksan okumana gerek yok biz mühendis olun diye uğraşıyoruz. Biz yapay zekayı bir araç olarak görüp kullanırsak işsiz kalmayız. Ama yazılımı hızlandırdığı iş gücünü azalttığı kesin.

Bence okumak bile zor artık. 3 sene ekipman / hoca alımı olmayacak. Devlet ünilerinin altyapıları nasılsa üstüne bir şey katılmayacak. Yeni kurulmuş bölümse eğer bence gidilmez oraya. Köklü üniversite tercih edilir genel olarak. Allah size kolaylık versin

Elektrik elektronik okuyup yanında yazılım öğrenmen daha iyi olur. Yazılım artık okunacak bir bölüm değil benim görüşüme göre. Ama yazılımsız da olmaz mutlaka yazılımda da ilerlemen gerek.
Yazılım çalışmak hem çok yorucu bir iştir ben olsam bulaşmam.

İkinci el satış sitesi açıp + Premium İlanlar bölümüyle mesela 7 günlük premium ilan 10 TL gibi fiyat çekerek çekilirim kendi köşeme. Sonra gelsin paralar.

Para kazanmanın stratejileri var.

Mesela.
Altın aramaya giden köylülere kürek alet edevat satan mı çok kazanır?
Yoksa 100 adamın içinden 2 gram altın bulup sevinen 1 kişi mi?

mühendislik dalları kolay kolay ölmez ama baştan diyeyim yazılıma ilginiz varsa illaha mühendislik okumak değilsiniz iyicene araştırın ve eem cidden sevmiyorsanız okunacak bölüm değil .
Yazılım artık bir yardımcı oldu tüm bölümlerde matematikçisi de , mühendisi de , fizikçisi de kullanıyor.
Doğa bilimleri çokçana yardım alır.
Tavsiyem oturun düşün ne seviyorum ne sevmiyorum diye ve buna göre meslekleri araştırın.
He ben açıkçası diyorum iyi ki bilgisayar okumamışım diye çünkü bana elektrik çok daha fazla zevk veriyor.
Eğer siz bir sektöre para var diye atlarsanız kusura bakmayın bir parça koparamazsınız ve o meslekte elenecek ilk kişilerden olursunuz
Bu sene bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ancak yapay zeka vs kafamı çok karıştırdı kötü üniversite gelme ihtimalide var ondan dolayı acaba elektrik elektronikmi seçsem

hocam bende arkadaşla aynı durumdayım ama kesinlikle hayatımın pc üzerine kurulu olmasını istiyorum pc müh istiyorum ama galiba 100k-200k arasında bir yere gidicem mezun şansım yok ama elektrik ve elektronikte güzel üniler var aynı sıralamalarda peki elektrik ve elektronik okunur mu?

hocam bende arkadaşla aynı durumdayım ama kesinlikle hayatımın pc üzerine kurulu olmasını istiyorum pc müh istiyorum ama galiba 100k-200k arasında bir yere gidicem mezun şansım yok ama elektrik ve elektronikte güzel üniler var aynı sıralamalarda peki elektrik ve elektronik okunur mu?
Benimde aynı şekilde 100k 200k gibi bir şey gelicek ama sınav kötü geçerse kötü şehire gidesimde pek yok benimde mezun şansım yok bu sene onu sıralamaya göre bakacağım olmazsa elektrik elektronik seçip bir yandan yazılım işiyle uğraşmak var aklımda en azından yazılım işi tutmazsa elektrik elektronik diplomam olur

Benimde aynı şekilde 100k 200k gibi bir şey gelicek ama sınav kötü geçerse kötü şehire gidesimde pek yok benimde mezun şansım yok bu sene onu sıralamaya göre bakacağım olmazsa elektrik elektronik seçip bir yandan yazılım işiyle uğraşmak var aklımda en azından yazılım işi tutmazsa elektrik elektronik diplomam olur
yazılımı bir meslek olarak edinmek istersen olur diye düşünüyorum ben şimdi sınav bitsin direkt yazılım öğrenmeye başlayacağım inşallah
ama kafama takılan elektrik elektronik nasıl bir bölüm önü açık mı diye meraktayım ilk defa duydum zaten bu bölümü

yazılımı bir meslek olarak edinmek istersen olur diye düşünüyorum ben şimdi sınav bitsin direkt yazılım öğrenmeye başlayacağım inşallah
ama kafama takılan elektrik elektronik nasıl bir bölüm önü açık mı diye meraktayım ilk defa duydum zaten bu bölümü
Birkaç kişiden gördüklerim
X:elektrik-elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler. Control ENgieering Kısmına yönelip Fabrikalarda Büyük Aletlerin Kontrolunü PLC proglama biçimleriyle çok yüksek maaş la çalışabilirler. Biyomedikal ENgineering kısmında ise Hastane aletlerinin üretildiği fabrikalarda iş bulabilirler. Tabi otomotiv sektörü ve beyaz eşya sektörü de Elektrik-Elektronikçilerin vazgeçilmezleri arasındadır. Elektronik kısmında ise cip üretimlerinin yapıldığı veya cep telefonları ve bilgisayar gibi alaetlerin üretildiği fabrikalarda çok iyi iş bulabilirler. Eğer bu kısımları sevmediyseniz Akademik Karyer yapıp Üniversitelerde yükselebilirniz. Hiç olmadı kendi ofisinizi açar ve proje çizip satarsınız veya icat yapıp teknoloji dünyasına sunarsınız. Herhalde daha geniş iş imkanı olan bölüm yoktur Bu Teknoloji Çağında elektrik- elektronik dışında.
X:Elektrik Elektronik'e giren adam zaten her alanda kendini geliştirebilecek, birden fazla yeteneği olan adam demektir. Bu sebeple iş dünyasında yolu açıktır. Üniversitedeki başarısına göre kendi sektöründeki her firmada çalışabileceği gibi bölümünün adını bir etiket olarak kullanıp yeteneğinin uygun olduğu işleri de yapabilir. Yöneticilik mevkilerine yükselme potansiyeli olduğu da doğrudur. Ama bundan sonrası tamamen bireysel başarıya bağlıdır. Bu bölüm sizi direk şu yapar diyemem.

Geri