Neler Yeni

bilgisayar mühendisliği okuyacağım tavsiyeleriniz nelerdir

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Atahan Deniz
Bilgisayar mühendisliği okuyacağım önerileriniz nelerdir
gitmeden önce neleri bilmeliyim
bilen üyeler yada bu meslek sahibi olanlar yazabilirmi teşekkürler

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Bilgisayar mühendisliği okuyacağım önerileriniz nelerdir
gitmeden önce neleri bilmeliyim
bilen üyeler yada bu meslek sahibi olanlar yazabilirmi teşekkürler
Bilgisayar mühendisliği ama ne, yani yazılım mı? Donanım mı? Bilmeliyiz yazar mısınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Atahan Deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayar mühendisliği ama ne, yani yazılım mı? Donanım mı? Bilmeliyiz yazar mısınız?
şu anda ona karar vermedim ama büyük ihtimal yazılım siz ikisi içinde bilgi verebilirmisiniz

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
kazandın ve hazırlık mı okuyorsun bro ?

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
1. sınıf öğrencisi olarak en zor derslerden birisi programlamaya giriş dersidir.
c++ gibi bir iki dili öğrenerek gitmeniz sizin için büyük bir + olacaktır.
Bunun dışında matematik fizik ve kimya göreceksin
ilk sene de kimya da lisedeki 4 senenin tamamı
matematikte ilk dönem türeve kadar
fizikte ise elektrige kadar göreceksn ilk dönem bunlara çalışarak gitmen sana avantaj sağlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Atahan Deniz
1. sınıf öğrencisi olarak en zor derslerden birisi programlamaya giriş dersidir.
c++ gibi bir iki dili öğrenerek gitmeniz sizin için büyük bir + olacaktır.
Bunun dışında matematik fizik ve kimya göreceksin
ilk sene de kimya da lisedeki 4 senenin tamamı
matematikte ilk dönem türeve kadar
fizikte ise elektrige kadar göreceksn ilk dönem bunlara çalışarak gitmen sana avantaj sağlar
teşekkürler tavsiyen için

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
şu anda ona karar vermedim ama büyük ihtimal yazılım siz ikisi içinde bilgi verebilirmisiniz
Donanım ise bu forumdan çok yararlanabilirsiniz, burada çok aktif olarak konulara göz atın. Parçaları öğrenin neyin ney olduğunu bilin gerisi gelir. Yazılım’ı ben de düşünüyorum 6-7 adet dil biliyorum, ayrıca Ağ sistemleri ile uğraşıyorum. Yazılım okumanız için neredeyse dil bilmenize gerek bile yok TR’nin saçma eğitim sistemi dolayısıyla yazılım bilseniz de mühendis olmak için tarih ve felsefe sınavlarına girmeniz gerekiyor. Bu olayın şakası fakat gerçekten böyle. Ben yazılım okuyacaksanız yazılım öğrenmeyin zaten sormuyorlar demiyorum fakat sınav sistemleri çok saçma. Öncelikle güzel bir seviyede İngilizce yani yabancı dil öğrenin çünkü yazılımda Türkçe hiçbir işe yaramıyor. 2. Olarak zevk alacağınız dili belirleyin, kernel yazmak istiyorsanız C# Console, Python v.s öğrenmeye bakın. Kurs alın maddi durumunuz yoksa ücretsiz videolar var YouTube tarzı platformlarda onlardan yararlanın. Web Sitesi yapmak istiyorsanız JQuery, JavaScript, PHP, ASP.NET, HTML5, CSS v.s öğrenin aynı şekilde bunların da kursunu alabilirsiniz. Veya da ücretsiz videolarını bulabilirsiniz. Yani uzun lafın kısası sizin tercihinize bağlı, oyun yapmak istiyorsanız Java v.s öğrenin. Zaten 2-3 yazılım dil bildikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Mühendislik sınavlarından çok da korkmanıza gerek yok insanların gözlerini boyuyorlar. Eminim ki Int ve String ne gibi sorular soruluyordur, sadece milletimizin insanlarının gözü parada olduğu için Int veya String onları ilgilendirmiyor. Kaba taslak kendileri yazıp kendileri çiziyorlar bu yüzden de sınava girince çok zor sormuşlar yihaaa oluyor. Ama tabii iyi çalışma, ezber, akılda tutma, devamlılık, pes etmeme gerektiriyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Atahan Deniz
Donanım ise bu forumdan çok yararlanabilirsiniz, burada çok aktif olarak konulara göz atın. Parçaları öğrenin neyin ney olduğunu bilin gerisi gelir. Yazılım’ı ben de düşünüyorum 6-7 adet dil biliyorum, ayrıca Ağ sistemleri ile uğraşıyorum. Yazılım okumanız için neredeyse dil bilmenize gerek bile yok TR’nin saçma eğitim sistemi dolayısıyla yazılım bilseniz de mühendis olmak için tarih ve felsefe sınavlarına girmeniz gerekiyor. Bu olayın şakası fakat gerçekten böyle. Ben yazılım okuyacaksanız yazılım öğrenmeyin zaten sormuyorlar demiyorum fakat sınav sistemleri çok saçma. Öncelikle güzel bir seviyede İngilizce yani yabancı dil öğrenin çünkü yazılımda Türkçe hiçbir işe yaramıyor. 2. Olarak zevk alacağınız dili belirleyin, kernel yazmak istiyorsanız C# Console, Python v.s öğrenmeye bakın. Kurs alın maddi durumunuz yoksa ücretsiz videolar var YouTube tarzı platformlarda onlardan yararlanın. Web Sitesi yapmak istiyorsanız JQuery, JavaScript, PHP, ASP.NET, HTML5, CSS v.s öğrenin aynı şekilde bunların da kursunu alabilirsiniz. Veya da ücretsiz videolarını bulabilirsiniz. Yani uzun lafın kısası sizin tercihinize bağlı, oyun yapmak istiyorsanız Java v.s öğrenin. Zaten 2-3 yazılım dil bildikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Mühendislik sınavlarından çok da korkmanıza gerek yok insanların gözlerini boyuyorlar. Eminim ki Int ve String ne gibi sorular soruluyordur, sadece milletimizin insanlarının gözü parada olduğu için Int veya String onları ilgilendirmiyor. Kaba taslak kendileri yazıp kendileri çiziyorlar bu yüzden de sınava girince çok zor sormuşlar yihaaa oluyor. Ama tabii iyi çalışma, ezber ve akılda tutma gerekiyor.
teşekkürler tavsiyelerin için :)

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
ben de tıp öğrencisi ve yapay zeka alanında çalışan biri olarak öneririm ki multidisipliner bakmayı öğrenmeniz size çok şey katar . başarılar dostum.

Bymuco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mücahit suna
Yazılım mühendisliği seçecekseniz yazılım dillerinin anası algoritmayı öğrenmekle başlayabilirsiniz

Top Bottom