Donanım ise bu forumdan çok yararlanabilirsiniz, burada çok aktif olarak konulara göz atın. Parçaları öğrenin neyin ney olduğunu bilin gerisi gelir. Yazılım’ı ben de düşünüyorum 6-7 adet dil biliyorum, ayrıca Ağ sistemleri ile uğraşıyorum. Yazılım okumanız için neredeyse dil bilmenize gerek bile yok TR’nin saçma eğitim sistemi dolayısıyla yazılım bilseniz de mühendis olmak için tarih ve felsefe sınavlarına girmeniz gerekiyor. Bu olayın şakası fakat gerçekten böyle. Ben yazılım okuyacaksanız yazılım öğrenmeyin zaten sormuyorlar demiyorum fakat sınav sistemleri çok saçma. Öncelikle güzel bir seviyede İngilizce yani yabancı dil öğrenin çünkü yazılımda Türkçe hiçbir işe yaramıyor. 2. Olarak zevk alacağınız dili belirleyin, kernel yazmak istiyorsanız C# Console, Python v.s öğrenmeye bakın. Kurs alın maddi durumunuz yoksa ücretsiz videolar var YouTube tarzı platformlarda onlardan yararlanın. Web Sitesi yapmak istiyorsanız JQuery, JavaScript, PHP, ASP.NET, HTML5, CSS v.s öğrenin aynı şekilde bunların da kursunu alabilirsiniz. Veya da ücretsiz videolarını bulabilirsiniz. Yani uzun lafın kısası sizin tercihinize bağlı, oyun yapmak istiyorsanız Java v.s öğrenin. Zaten 2-3 yazılım dil bildikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Mühendislik sınavlarından çok da korkmanıza gerek yok insanların gözlerini boyuyorlar. Eminim ki Int ve String ne gibi sorular soruluyordur, sadece milletimizin insanlarının gözü parada olduğu için Int veya String onları ilgilendirmiyor. Kaba taslak kendileri yazıp kendileri çiziyorlar bu yüzden de sınava girince çok zor sormuşlar yihaaa oluyor. Ama tabii iyi çalışma, ezber ve akılda tutma gerekiyor.