Bilgisayar programcılığı hakkında

Bence mantıklı programcılık okumuyorum ama bende öyle yaptım. DGS olmasa bile YKS ile yerleştiğinde de okula bağlı olarak dersleri saydırabiliyorsun. Ama iyi düşün kimsenin gazına gelme kendi hayatın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada beni 3. Sınıftan başlatmadılar intibak öğrencisi olarak geçersin muhtemelen sistemde 2. Sınıftan başlatırlar ders saydırma yapıyorsun yani başladığında 1. Sınıftan da dersler görürsün 2 dende. Programcılık ta gördüğün derslere ve üniversitenin uygunluğuna bağlı değişir. Sormak istediğin soru varsa cevaplarım.
Hocam kimsenin gazına gelmiyorum dil seçmekte benim kararımdı bilgisayar programcılığı da benim kararım sadece annem istemeyebilir ama size soru soracağım
Diyelim ben dgs ile yönetim bilişim sistemlerine geçtim bilgisayar programcılığının 2. Senesinde yine staja giricek miyim bi de yönetim bilişim sistemleri de bitince tekrar staj yapacak mıyım ve eğer geçiş yapınca 2. Sınıftan başlarsam 2. 3. Ve 4. Sınıfları mı okuyacağım yani üniversitem toplam 5yıl mı olmuş olucak

Soruları biraz aceleyle yazdım anlamazsanız söyleyin daha detaylı yazayım

Hocam kimsenin gazına gelmiyorum dil seçmekte benim kararımdı bilgisayar programcılığı da benim kararım sadece annem istemeyebilir ama size soru soracağım
Diyelim ben dgs ile yönetim bilişim sistemlerine geçtim bilgisayar programcılığının 2. Senesinde yine staja giricek miyim bi de yönetim bilişim sistemleri de bitince tekrar staj yapacak mıyım ve eğer geçiş yapınca 2. Sınıftan başlarsam 2. 3. Ve 4. Sınıfları mı okuyacağım yani üniversitem toplam 5yıl mı olmuş olucak
Farklı bir bölüm olduğu için evet muhtemelen yazın belli bir gün staj yapacaksın. 2. Senesindemi olur bilemiyorum.

Sınıflarda yeni üniversitede sayılan dersler ve senin önlisansta ne kadar ortalama yaptığına bağlı değişir. Ortalamanın yüksek tutarsan yeni üniversitede bir dönem 6 ders alacağına 8-9 ders alırsın ve daha erken bitme şansı olur. Ders saymada örneğin 10 derste sayabilirler 15 derste. Derslerin benzerliğine bağlı. Yani duruma göre en erken 2 yılda da bitirebilirsin 3-4 yıla da. Sana da bağlı aslında dersleri veremezsen uzar.

bilgisayar programcılığının 2. Senesinde yine staja giricek miyim
Bilgisayar Programcılığı diplomanı almak istiyorsan staj zorunlu ama staj YAPMADAN dgs yapman mümkün kaldığın ders olmaması lazım ama

Bilgisayar Programcılığı diplomanı almak istiyorsan staj zorunlu ama staj YAPMADAN dgs yapman mümkün kaldığın ders olmaması lazım ama
Hocam ben almak istiyorum peki bunun sonucunda 2 tane diplomam mı olucak hem bilg prog. Dan hem ybsden

Farklı bir bölüm olduğu için evet muhtemelen yazın belli bir gün staj yapacaksın. 2. Senesindemi olur bilemiyorum.

Sınıflarda yeni üniversitede sayılan dersler ve senin önlisansta ne kadar ortalama yaptığına bağlı değişir. Ortalamanın yüksek tutarsan yeni üniversitede bir dönem 6 ders alacağına 8-9 ders alırsın ve daha erken bitme şansı olur. Ders saymada örneğin 10 derste sayabilirler 15 derste. Derslerin benzerliğine bağlı. Yani duruma göre en erken 2 yılda da bitirebilirsin 3-4 yıla da. Sana da bağlı aslında dersleri veremezsen uzar.
Anladım hocam çok karışık şeyler de bi yerden başlasa karışıklık çözülür gibi

Hocam ben almak istiyorum peki bunun sonucunda 2 tane diplomam mı olucak hem bilg prog. Dan hem ybsden

Anladım hocam çok karışık şeyler de bi yerden başlasa karışıklık çözülür gibi
Evet iki diploman olacak. YBS geçmeden önce önlisans diplomanı alacaksın zaten.

Evet iki diploman olacak. YBS geçmeden önce önlisans diplomanı alacaksın zaten.
Tamamdır hocam sağ olun kusura bakmayın ikinizi yormuş olabilirim ama ikinizde bu konunun içindesiniz başka yazanda olmadı o yüzden her şeyi ikinize sormak zorundaydım

Hocam Matematiğe ilginiz olmasada iyi bir tyt + 30-40 netlere yakin bir sayisal Aytsi gecirerek 100k dan yazilim yazabilirsiniz Fırat universitesijde falan
Ben bu sene 87 Tyt 33 Ayt yaptim 118K siralama geldi sizde benzerini yapsaniz yeter matematiğe ilginiz olmasada onunuzde koca bir yil var imkan varsa Sene basindan sayisal derslerle bir dershaneye yazilip eve gelince de Youtubedan videolar izleyerek sayisal çalışın. Bu size imkansiz geliyorsa benim 2 yillik tan dgs ile ilgili onerim yok malesef

Hocam Matematiğe ilginiz olmasada iyi bir tyt + 30-40 netlere yakin bir sayisal Aytsi gecirerek 100k dan yazilim yazabilirsiniz Fırat universitesijde falan
Ben bu sene 87 Tyt 33 Ayt yaptim 118K siralama geldi sizde benzerini yapsaniz yeter matematiğe ilginiz olmasada onunuzde koca bir yil var imkan varsa Sene basindan sayisal derslerle bir dershaneye yazilip eve gelince de Youtubedan videolar izleyerek sayisal çalışın. Bu size imkansiz geliyorsa benim 2 yillik tan dgs ile ilgili onerim yok malesef
Hocam bu sene bi bakıcam en kötü mezuna kalırım ama şimdi ayt için dediğiniz doğrudur belki de bu sefer bilgisayar mühendisliği kazandığımda yine mat dersi olucak o sıkıntı

Haziran'da öğretim öğrenim senesi bitiyor DGS temmuzda oluyor tercih sonuçları açıklanmadan önce alabilirsen evet

Haziran'da öğretim öğrenim senesi bitiyor DGS temmuzda oluyor tercih sonuçları açıklanmadan önce alabilirsen evet
Hocam siz şu an 1. Sınıfı bitirdiniz sanırım nasıldı peki neler öğrettiler hangi diller vb nasıl projeler yaptırdılar veya yaptırdılar mı ? Memnun musunuz

Tamamdır hocam sağ olun kusura bakmayın ikinizi yormuş olabilirim ama ikinizde bu konunun içindesiniz başka yazanda olmadı o yüzden her şeyi ikinize sormak zorundaydım
Sorun değil sora sora öreneceksin bende çoğu şeyi bilmiyordum istediğin şeyi sorabilirsin :)

“Mühendis olacağım” diye bu kadar uğraşmana gerek yok. Şu an mezun olan birçok mühendis ancak 35 bin TL maaşla iş bulabiliyor. Eğer yazılımcı olmak istiyorsan, önce kendine bir hedef belirlemeden “Ben yazılımcı olacağım” hevesiyle bu işe girme.

Öncelikle şu soruyu kendine sor: Gerçekten ne yapmak istiyorsun?
  • Oyun mu geliştirmek istiyorsun?
  • Veritabanı sistemleriyle mi ilgilenmek istiyorsun?
  • Web siteleri mi yapacaksın?
  • Yoksa mobil uygulamalar mı geliştirmek istiyorsun?
İlk adım olarak, hedefini netleştir.

Örnek:

“Ben oyun yapmak istiyorum.”
Bu durumda şöyle bir yol haritası izleyebilirsin:
  1. Öncelikle C# dilini öğren.
  2. Unity gibi oyun motorlarını kullanmayı öğren.
  3. Oyun tasarımı, sahne yönetimi, fizik motorları, yapay zeka gibi temel konuları çalış.
  4. Küçük projeler geliştirerek pratik yap.
  5. GitHub profili oluşturup projelerini orada paylaş.
  6. Topluluklara katıl, oyun geliştirme yarışmalarında yer al.
  7. İngilizce okuma-yazmanı geliştir.

Bu süreçte istersen 2 yıllık ön lisans programına da gidebilirsin. Ama asıl önemli olan: Karar verdiğin yolda kendini sürekli geliştirmek.

Çünkü bu sektörde kimse sana “Mühendis misin?” diye sormuyor.
Kısacası, 4 yıllık üniversite diploması için yıllarca çabalamak yerine, gerçekten hevesli olduğun alana odaklan, öğren, üret, geliş. İşin özü bu.

Sorun değil sora sora öreneceksin bende çoğu şeyi bilmiyordum istediğin şeyi sorabilirsin :)
Hocam yurt olayları nasıl oluyor mesela bazı yurtlar cezaevi koğuşu gibi öyle bi şey çıksa gitmeme hakkım falan var mı yeniden başvuru yapsam vb sonraki sene

“Mühendis olacağım” diye bu kadar uğraşmana gerek yok. Şu an mezun olan birçok mühendis ancak 35 bin TL maaşla iş bulabiliyor. Eğer yazılımcı olmak istiyorsan, önce kendine bir hedef belirlemeden “Ben yazılımcı olacağım” hevesiyle bu işe girme.

Öncelikle şu soruyu kendine sor: Gerçekten ne yapmak istiyorsun?
  • Oyun mu geliştirmek istiyorsun?
  • Veritabanı sistemleriyle mi ilgilenmek istiyorsun?
  • Web siteleri mi yapacaksın?
  • Yoksa mobil uygulamalar mı geliştirmek istiyorsun?
İlk adım olarak, hedefini netleştir.

Örnek:

“Ben oyun yapmak istiyorum.”
Bu durumda şöyle bir yol haritası izleyebilirsin:
  1. Öncelikle C# dilini öğren.
  2. Unity gibi oyun motorlarını kullanmayı öğren.
  3. Oyun tasarımı, sahne yönetimi, fizik motorları, yapay zeka gibi temel konuları çalış.
  4. Küçük projeler geliştirerek pratik yap.
  5. GitHub profili oluşturup projelerini orada paylaş.
  6. Topluluklara katıl, oyun geliştirme yarışmalarında yer al.
  7. İngilizce okuma-yazmanı geliştir.

Bu süreçte istersen 2 yıllık ön lisans programına da gidebilirsin. Ama asıl önemli olan: Karar verdiğin yolda kendini sürekli geliştirmek.

Çünkü bu sektörde kimse sana “Mühendis misin?” diye sormuyor.
Kısacası, 4 yıllık üniversite diploması için yıllarca çabalamak yerine, gerçekten hevesli olduğun alana odaklan, öğren, üret, geliş. İşin özü bu.
Hocam ben zaten bunu biliyorum üni bu alanda pek önemli değil eğer portföyünüz geniş ise zaten muhtemelen işe alırlar da ben annem rahatlasın diye üni gidiyorum biraz da şimdi laf etmesin okuyamadı ***** bu falan diye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,237
Üyeler
183,079
Son üye
Eyelpi7
Geri