Bilgisayar temizleme

Video çeksin mi?

• Oy kullanan toplam üye
    6
  • Anket kapatıldı .
Reaksiyon skoru
125
Bazen bilgisayarımızda geçici ve çöp dosyalar birikebiliyor.Biz kendimiz bu geçici dosyaları bildiğimiz yöntemlerle temizleyebiliyoruz ama sorun şu ki bilmediğimiz biriken dosyaları nasıl kaldıracağız.lütfen bunun ile ilgili bir video çeker misin?

Başlat çalıştıra Cleanmgr yazıp enterlayın. Windows'un kurulu olduğu sürücüyü seçip enterlayın. "Sistem Dosyalarını Temizle" ye tıklayın, tekrardan ilk baştaki gibi Windows'un kurulu olduğu sürücüyü seçip enterlayın. Menüden "Silinecek dosyalar" da ki tüm kutucuklara tik koyup tamam diyin. Gelen soruya "Sil" derseniz süprüntü temizliği yapacaktır.Ayrıca yine çalıştıra temp ve %temp% yazıp onaylayın klasör içeriğini temizleyin

Eğer uzun süredir formatlamıyorsanız bilgisayarnınızı başlat çalıştıra prefetch yazıp enterlayın gelen klasör içeriğini de temizleyin

ben düzenli olarak çalıştıra %temp% yazarak içerisindeki dosyaları temizliyorum ve CCleaner kullanıyorum. Fakat bir sorum daha olacak çalıştıra prefetch yazarak açılan dosyadakileri silersek sisteme bir zararı dokunur mu silmezsek veya silersek ne gibi değişiklikler yaşandığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Bu ara unutmadan sorayım anlattığınız yöntemde veri kaybı yaşanır mı ?
Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar...
EDİT 30.03.2020=Herhangi bir sorun yaşamadım
Başlat çalıştıra Cleanmgr yazıp enterlayın. Windows'un kurulu olduğu sürücüyü seçip enterlayın. "Sistem Dosyalarını Temizle" ye tıklayın, tekrardan ilk baştaki gibi Windows'un kurulu olduğu sürücüyü seçip enterlayın. Menüden "Silinecek dosyalar" da ki tüm kutucuklara tik koyup tamam diyin. Gelen soruya "Sil" derseniz süprüntü temizliği yapacaktır.Ayrıca yine çalıştıra temp ve %temp% yazıp onaylayın klasör içeriğini temizleyin

Son düzenleme:
Tek kelimeyle Ccleaner

Programlar bu işi daha kolay hallediyor.
@tercan in da dediği gibi CCleaner kullanabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,177,955
Üyeler
186,970
Son üye
muhammed0816
Geri