HEISENBERG01
80+
- Reaksiyon skoru
- 25
cmos checksum error hatası veriyor pc ne yapmam gerekiyor?
ana kart bios pilinden kaynaklı diyorlar ama değiştirdim yapmadığım şey kalmadıwindows dosyası silmiş olabilirmisin????
CMOS bir BIOS hatasıdır. BIOS pili bitmiş olmalı, Windows ile alakası yok.cmos checksum error hatası veriyor pc ne yapmam gerekiyor?
açılışta sürekli bu hatayı veriyor ve klavye usb flashbelleği görmüyorana kart bios pilinden kaynaklı diyorlar ama değiştirdim yapmadığım şey kalmadı
cmos pilin bitmiştir muhtemelen yeni cmos pili al tak tartı pili diye sorabilirsin bi milyoncuya falancmos checksum error hatası veriyor pc ne yapmam gerekiyor?
biliyorum da 3 tane yeni pil denedim yine işe yaramadıcmos pilin bitmiştir muhtemelen yeni cmos pili al tak tartı pili diye sorabilirsin bi milyoncuya falan
Güç düğmesine basıldığında CMOS’ta kayıtlı olan BIOS ayarlarına göre sistem açılır. Kayıtlı olan ayarlar bir süre sonra kayboluyor ve sık sık “CMOS checksum error” hatası ekranda gözüküyor ise ana kartın üzerinde bulunan pilin değiĢtirilmesi gerekir. Bu da sorunu çözmezse CMOS yongası bozulmuĢ demektir.
kaynak
sayfa 6 da yer alan yazı
ne demek bilişim okuyoruz başka işimiz neteşekkürler yardım için![]()