Neler Yeni

Bilgisayarcım beni kazıklamaya çalışıyor?

r4NG3r

80+ Silver
Ben Herkes benim gibi bişey demedim sadece bu fiyatları anlayabiliyorum Esnaf olmak bu ülkede gerçekten çok zor Dükkan kirası v.s şimdi hepsini sayamam ama Eğer güvendiğin bildiğin birinden böyle bir hizmet alıyorsan Bence almalısın Esnaf arkadaşlarımın nasıl iş yaptığını bilemem yada arkasında duramam. Sadece bende o sistemi bu fiyattan satardım diye yorum yaptım sadece o kadar .
Neyin hizmeti hocam bana ucuza versinde gerisi umrumda değil .Sorun çıkarsa ben çözerim.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
kurumsal firmalar sattığı ürün ile alakalı bir sorun olduğunda adrese gidip hizmetmi veriyor yada 7/24 telefonla aradıklarında bizzat sorun çözmek için destek veriyorlarmı ? En basit örnek dün akşam Müşterim saat 22.45 te beni aradı 3 ay önce kurduğumuz Office programı hakkında destek istedi uzaktan bağlanıp hemen çözüme ulaştırdık. Bahsettiğim şeyler bunlar. Kurumsal müşterilerimizdede Sunucuya virüs sokmuşlar Sistem çökmüş En yoğun iş yapacakları günde Sunucu olmadığı için Barkod sistemi çalışmıyor ve Herşeyi el ile kafadan yapmak zorunda kalıyorlar güncel fiyat yok. yarım saatte Konuma gidip Aylık imaj aldığımız sistemlerinden ( bütün kurumsal müşterilerimizin sunucularından aylık imaj alırız ) Hemen 1 ay geriye dönük olsada Sunucuyu aktif edip 2 saat gecikmelide olsa Sorunlarını Çözmek Müşterimizin bize olsan güven duygusunu arttırıyor. Biz 20 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz ve bu şekilde Ayakta durabiliyoruz. Aylık 100k Dükkan giderimiz. Var Başka türlü Ayakta duramayız maalesef.
Hocam siz önceki mesajda ek %100 kâr savunurken ciddi miydiniz?? Bunu nasıl savundunuz ciddi ciddi hayretler içerisindeyim. 11k ya 5k lık sistem alacağıma 5k ya sistem alır tüm sistem patlasa, havaya uçsa bile sıfırını yine 5k ya alırım?? Cidden %100 ek kârı böyle bir konuda lütfen savunmayın dâhi. Adam %100 ek kâr yapacağına makul fiyata ürün satsa zaten yeterince satış da yapar sürümden kazanmanın mantığı budur. Kaldı ki piyasa, en düşük satışı yapanın %10-20 fazlasını sunan tonla satıcı ile dolu, kimse bu satıcılara da laf etmiyor ancak satış fiyatının üstüne %100 kâr koymak, pes doğrusu.
Adamın verdiği fiyat çok normal bizde bu şekilde fiyat veriyoruz. Burada verdiğimiz fiyat sadece kasayı almıyorsunuz hizmetimizide satın alıyorsunuz oyüzden %100 kaar koyup Hazır kasa satıyoruz. Sattığımız her hazır kasa için 1 yıl yerinde servis garantimiz mevcut elektriksel bir problem olmadığı sürece bütün parçalar birebir değişim garantili. Yani burada mahalle esnafı ile itopya yada vatan gibi mağazaları kıyaslamak doğru değil. Şunuda belirteyim Kurumsal firmalar Hizmet önceliği olduğu için verdiğimiz fiyatlara makul gözüyle bakıyorlar evet daha uyguna aynı sistemi büyük mağazalardan satın alabilirler ancak bir problem yaşadıklarında kendileri bizzat bu sorunla uğraşacakları için bunun karşılığında bizlerden hizmet almayı tercih ediyorlar. Parayı bu şekilde kazanıyoruz. AKsi taktirde zaten dükkan işletmek çok zor .
Mesajınız da burada, bi altına koymuş olayım da yanlış olmasın.
Küçük bir şey eklemek istiyorum, hangi satıcı veya mağaza kâr etmek istiyorsa ya tekel olup istediği fiyatı biçer ya da kullanıcının işine gelecek şekilde rekabet eder. Hem tekel olmayıp hem kafaya göre fiyat biçerseniz müşteri hizmeti asıl fiyatına sağlayan satıcıya gider ve ordan alır. Sunucu işinde de eğer X paketinizi 2A liraya satıyorsanız zaten X + aylık yedek paketinizin fiyatı da ona göre olur, bedava bir hizmet vs sunmuş olmuyorsunuz. Yine X paketini A liraya sunan bir firma olunca müşteri de gidip o firma ile iş yapar. Sonra çıkıp neden diye sormayın.
Benim güveneceğim firma beni kazıklamaya çalışmayandır.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
Hocam siz önceki mesajda ek %100 kâr savunurken ciddi miydiniz?? Bunu nasıl savundunuz ciddi ciddi hayretler içerisindeyim. 11k ya 5k lık sistem alacağıma 5k ya sistem alır tüm sistem patlasa, havaya uçsa bile sıfırını yine 5k ya alırım?? Cidden %100 ek kârı böyle bir konuda lütfen savunmayın dâhi. Adam %100 ek kâr yapacağına makul fiyata ürün satsa zaten yeterince satış da yapar sürümden kazanmanın mantığı budur. Kaldı ki piyasa, en düşük satışı yapanın %10-20 fazlasını sunan tonla satıcı ile dolu, kimse bu satıcılara da laf etmiyor ancak satış fiyatının üstüne %100 kâr koymak, pes doğrusu.

Mesajınız da burada, bi altına koymuş olayım da yanlış olmasın.
Küçük bir şey eklemek istiyorum, hangi satıcı veya mağaza kâr etmek istiyorsa ya tekel olup istediği fiyatı biçer ya da kullanıcının işine gelecek şekilde rekabet eder. Hem tekel olmayıp hem kafaya göre fiyat biçerseniz müşteri hizmeti asıl fiyatına sağlayan satıcıya gider ve ordan alır. Sunucu işinde de eğer X paketinizi 2A liraya satıyorsanız zaten X + aylık yedek paketinizin fiyatı da ona göre olur, bedava bir hizmet vs sunmuş olmuyorsunuz. Yine X paketini A liraya sunan bir firma olunca müşteri de gidip o firma ile iş yapar. Sonra çıkıp neden diye sormayın.
Benim güveneceğim firma beni kazıklamaya çalışmayandır.
Neyse konu çok uzamasın kardeşim. 20 yıllık iş tecrübemi burada anlatamam. Biz bu şekilde çalışıyoruz Kimseyi kazıklamıyoruz her şey şeffaf verdiğimiz fiyatlar belli Faturada hepsi yazıyor marka model ve fiyat olarak müşteri bunu kabul ediyor ve biz hizmet veriyoruz hepsi bu . Olurda müşteri fiyatı yüksek bulursa zaten almıyor buda bizi alakadar etmiyor zaten. Biz Bütün hizmetlerimizde %100 kaar ile çalışıyoruz.

Hizmet almak istersen Devletin koymuş olduğu fiyat listemizde bu şekilde.
1681986439290.png

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Oğuzhan Mutluer
Neyse konu çok uzamasın kardeşim. 20 yıllık iş tecrübemi burada anlatamam. Biz bu şekilde çalışıyoruz Kimseyi kazıklamıyoruz her şey şeffaf verdiğimiz fiyatlar belli Faturada hepsi yazıyor marka model ve fiyat olarak müşteri bunu kabul ediyor ve biz hizmet veriyoruz hepsi bu . Olurda müşteri fiyatı yüksek bulursa zaten almıyor buda bizi alakadar etmiyor zaten. Biz Bütün hizmetlerimizde %100 kaar ile çalışıyoruz.

Alıntıyı görüntüle
o zaman ne diyelim allah elinize düşürmesin

ConquerorXIV

80+ Gold
böyle bir fiyat olamaz. yağsız kazık maşallah...

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız

Alıntıyı görüntüle
Hocam ben sizi anladım lakin sizin bahsettiğiniz olay bizim sektörde var. Benim de yazılım şirketim var. Mesela x firma e ticaret sitesi için 5k fiyat çekiyor. Ben 10k çekiyorum. Şimdi bunun ayrımı şöyle oluyor. 5k fiyat veren firma wp ile yapıyor siteyi, tasarımı hazır alıyor, entegrasyonları internette açık kaynak kodlu dolaşan scriptleri direkt indirip entegre etmeye çalışıyor (bir yeri yaparken diğer yeri bozuyor), responsive tasarım uygulamıyor. pazar yeri entegrasyonu sağlamıyor vs vs diye uzatabilirim. 5k ya e ticaret sitesi alırsan peşinden koşarsın. Ben 10k ya satıyorum sıfırdan altyapısı bana ait oluyor (genelde php) entegrasyonlar da aynı şekilde direkt kodlayarak internetten bulma script falan değil. Tasarımlar da bize ait. Ben niye 10k ya satıyorum çünkü işimi kaliteli yapıyorum. Yarın bir gün müşterim sitesine bir eklenti eklettireceği zaman bana gelmesine gerek kalmıyor isterse başkasına da yaptırabiliyor çünkü düzenli kod ve altyapı hazırlıyoruz. Şimdi bahsettiğin olayın örneği bu. Bu bizim sektör için geçerli evet. Ama bu olayda ne yazık ki geçerli değil aynı ürünü sen 500 liraya, a kişisi 300 liraya satıyorsa insanlar gider a kişisinden alır. Hani adama şunu diyemezsin "Ben ramleri daha özenli takıyorum" böyle bir mantık yok bu sektörde.

r4NG3r

80+ Silver

Alıntıyı görüntüle
İşletim sistemi kurulumu 450 TL'de patladım.

ConquerorXIV

80+ Gold

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
Hocam ben sizi anladım lakin sizin bahsettiğiniz olay bizim sektörde var. Benim de yazılım şirketim var. Mesela x firma e ticaret sitesi için 5k fiyat çekiyor. Ben 10k çekiyorum. Şimdi bunun ayrımı şöyle oluyor. 5k fiyat veren firma wp ile yapıyor siteyi, tasarımı hazır alıyor, entegrasyonları internette açık kaynak kodlu dolaşan scriptleri direkt indirip entegre etmeye çalışıyor (bir yeri yaparken diğer yeri bozuyor), responsive tasarım uygulamıyor. pazar yeri entegrasyonu sağlamıyor vs vs diye uzatabilirim. 5k ya e ticaret sitesi alırsan peşinden koşarsın. Ben 10k ya satıyorum sıfırdan altyapısı bana ait oluyor (genelde php) entegrasyonlar da aynı şekilde direkt kodlayarak internetten bulma script falan değil. Tasarımlar da bize ait. Ben niye 10k ya satıyorum çünkü işimi kaliteli yapıyorum. Yarın bir gün müşterim sitesine bir eklenti eklettireceği zaman bana gelmesine gerek kalmıyor isterse başkasına da yaptırabiliyor çünkü düzenli kod ve altyapı hazırlıyoruz. Şimdi bahsettiğin olayın örneği bu. Bu bizim sektör için geçerli evet. Ama bu olayda ne yazık ki geçerli değil aynı ürünü sen 500 liraya, a kişisi 300 liraya satıyorsa insanlar gider a kişisinden alır. Hani adama şunu diyemezsin "Ben ramleri daha özenli takıyorum" böyle bir mantık yok bu sektörde.
20 yıldır bu şekilde çalışıyoruz. tabii ki başka firmadan alma lüxleri var müşterimizin ancak Dönüp dolaşıp işin sonunda yine bizden almaya gelende çok müşterim oldu. Zorla bir şey satmıyoruz sonuçta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşletim sistemi kurulumu 450 TL'de patladım.
o eski fiyat şuanda 600 TL yapıyorum. Sabahtan beri 4 format yaptım bile 600 TL den.

Top Bottom