Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarım çok yavaş

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Akif Özdal
Merhaba iyi forumlar, elimde mini pc var fakat çok yavaş. Özellikleri;
Intel Core i3-5005U CPU
8 GB RAM
256 GB M2 SSD
Şuan kurulu olan sistem, Windows 11 Home dün Windows 11 Pro kurmuştum belki Home daha hafif gelir diye ama fayda etmedi. Geçen hafta da Windows 10 denedim onda da aynıydı.
SSD'nin sağlığı Crystal Disk Info'da %100
Sürücülerin hepsini de orijinal kendi sitelerinden yüklemeye dikkat ettim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

dafidak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Baran Çolak
arch linux dene performansı uçar bilgisayarın ama kurması zor internette bulursan detaylı kurulumunu olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel Core i3-5005U CPU
8 GB RAM
256 GB M2 SSD
Şuan kurulu olan sistem, Windows 11 Home dün Windows 11 Pro kurmuştum belki Home daha hafif gelir diye ama fayda etmedi. Geçen hafta da Windows 10 denedim onda da aynıydı.
Sürücülerin hepsini de orijinal kendi sitelerinden yüklemeye dikkat ettim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
8 gb ram daha al ssd 1tb yada 512 yap yapabiliyosan

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Akif Özdal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arch linux dene performansı uçar bilgisayarın ama kurması zor internette bulursan detaylı kurulumunu olabilir
Cihazı evde ortak kullandığımız için Windows ilk tercihim olacak bunun için başka önerin var mıdır?

8 gb ram daha al ssd 1tb yada 512 yap yapabiliyosan
kartta tek slot var üzerindeki Ram'in markası SK-Hynix

dafidak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Baran Çolak
Cihazı evde ortak kullandığımız için Windows ilk tercihim olacak bunun için başka önerin var mıdır?

kartta tek slot var üzerindeki Ram'in markası SK-Hynix
1 tb ssd şart o zaman bide 16 tek diyeceğim

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Peki hocam, adaptörden kaynaklı olabilir mi? üzerindeki adaptör 12V 2A bunu 4A ya da 5A'e çıkarsam nasıl olur
hocam pil ayarlarından performansa alın cmd üzerinden nihai performansı aktifleştirin ram arttırın ssdde 50 gbdan az alan varsa ssd yükseltin windowsun kararlı calısması için gerekiyor 8gb ram win11 kaldırmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Akif Özdal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam pil ayarlarından performansa alın cmd üzerinden nihai performansı aktifleştirin ram arttırın ssdde 50 gbdan az alan varsa ssd yükseltin windowsun kararlı calısması için gerekiyor 8gb ram win11 kaldırmaz
Nihai Performans modu etkin ssd'de şuan 190GB boş alan var ve şunu eklemek istiyorum, i5 1. nesil 120 GB SSD bir laptopum daha var onda da Win11 HS var laptop bu mini pc ye göre uçak gerçekten 2.5 yıldır kullanılıyor fakat bu mini pc ondan daha iyi ama neden böyle anlamadım.

Nihai Performans modu etkin ssd'de şuan 190GB boş alan var ve şunu eklemek istiyorum, i5 1. nesil 120 GB SSD bir laptopum daha var onda da Win11 HS var laptop bu mini pc ye göre uçak gerçekten 2.5 yıldır kullanılıyor fakat bu mini pc ondan daha iyi ama neden böyle anlamadım.
SSD markası da dandik bir şey değil Samsung

grant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Grant
Format atınca düzelme olur mu ?

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır

omerdgn42

80+ Bronze
Intel Core i3-5005U CPU
8 GB RAM
256 GB M2 SSD
İşlemci benden yaşlı o yüzden olabilir belki de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1
Top Bottom