Bilgisayarımda almam gereken performansı alamadığımı düşünüyorum.

BandLedend

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
663
Merhaba,Bilgisayarımı alalı 2 ay olmak üzere.Bu zamana kadar türlü oyun oynadım.Aradığım performansları alamadığımı düşünüyorum.Tek farkı işlemcisi 3600 olan arkadaşımla karşılaştırmalar yapıyorum ve fpslerimiz birbirimize hiç yakın olmuyor.CSGO da 150-250 fps arası fark oluyor.Oyun işlemci odaklı olduğu için onu pek takmadım.Ama mesela fortnite,aynı ayarlarda o 320 fps alırken ben en fazla 280 fps alıyorum.40 fps fark büyük bir fark.Oyunlarda arada takılmalar yaşıyorum.Benim kartın üreticisi gigabyte onun kartının üretici is palit.Ama sonuçta aynı ekran kartı rtx 2060.Baya canımı sıkıyor bu durum.Sistemimde sıkıntı mı var yoksa bu kadar fps farkı normal mi?

Merhaba,Bilgisayarımı alalı 2 ay olmak üzere.Bu zamana kadar türlü oyun oynadım.Aradığım performansları alamadığımı düşünüyorum.Tek farkı işlemcisi 3600 olan arkadaşımla karşılaştırmalar yapıyorum ve fpslerimiz birbirimize hiç yakın olmuyor.CSGO da 150-250 fps arası fark oluyor.Oyun işlemci odaklı olduğu için onu pek takmadım.Ama mesela fortnite,aynı ayarlarda o 320 fps alırken ben en fazla 280 fps alıyorum.40 fps fark büyük bir fark.Oyunlarda arada takılmalar yaşıyorum.Benim kartın üreticisi gigabyte onun kartının üretici is palit.Ama sonuçta aynı ekran kartı rtx 2060.Baya canımı sıkıyor bu durum.Sistemimde sıkıntı mı var yoksa bu kadar fps farkı normal mi?
Marka farklılığından olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü marka farkı en fazla 2-3 fps fark yaratır.
Belki arkadaş oc yapmış olabilir.

Kart üreticisi preformans fark ettirmez. Ram mhzleri ve benzeri gibi bir sürü etken fark ettirir. Eğer o küçük detaylardan da eminsen driverları güncellemeyi de deneyebilirsin. Buraya da bi bakmanı tavsiye ederim

Hocam 3500 ile 3600 arasında oyunlarda fark olur tabii ki, tekli çekirdek te bile aralarında iyi bir fark var.
Ama öyle fortnite da kartlarınız aynı ve işlemcileriniz 3500 ile 3600 ise 40FPS ciddi fark o kadar olmaması lazım.
Driverlarına bir bak sil tekrar yükle.
Bir de oyunları tamamen aynı ayarlarda test ettiniz değil mi?

Hocam 3500 ile 3600 arasında oyunlarda fark olur tabii ki, tekli çekirdek te bile aralarında iyi bir fark var.
Ama öyle fortnite da kartlarınız aynı ve işlemcileriniz 3500 ile 3600 ise 40FPS ciddi fark o kadar olmaması lazım.
Driverlarına bir bak sil tekrar yükle.
Bir de oyunları tamamen aynı ayarlarda test ettiniz değil mi?
evet tamamen aynı ayarlar.driverlarım güncel biosumu bile yeni güncelledim

UP UP UP

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,070
Üyeler
192,604
Son üye
benzersizbirkullanici
Geri