Dün gece minecraft oynarken birden cızırtı sesi geldi ve sistem kendi kendini yeniden başlattı. Sabah yine aynı cızırtı sesi geldi ve bu sefer sadece görüntü gitti bende sistemi yeniden başlattım. Occt power testinde bilgisayae kapandığı için psu da sorun olduğunu anladım ve değiştiririm dedim. Olay burada bitecek sanıyordum fakat ayarlardan bilgisayarımın raminin 8 gb olduğunu gördğm. Oysaki sistemimde 2 tane 8 gb olmak üzere 16 gb ram olması lazım. Bende porttamı yoksa ramdemi sorun var diye birinci rami iki farklı potta denedim görüntü gelmedi. İkinci ramdede aynısını yaptım ondada görüntü gelmedi. Ama ikisini aynı anda taktığımda sistemde sadece biri gözüküyor. Biospilini çıkardım taktımekran kartını çıkardım taktım ramleri çıkartıp taktım ama yine sorun çözülmedi. Son kez ramlerin yerini değiştirim dediğimde bu sefer artık hiç görüntü gelmemeye devam etti ama kasa fanları ve ışıklark çalışıyor. Sizce sistemimdeki sorun ne? Ramlerimli arızalı anakart portlarımı arızalı yoksa işlemci çipindemi yamukluk var bilmiyorum.