Bilgisayarımda Görüntü Yok

akiffwq

80+
Reaksiyon skoru
2
Dün gece minecraft oynarken birden cızırtı sesi geldi ve sistem kendi kendini yeniden başlattı. Sabah yine aynı cızırtı sesi geldi ve bu sefer sadece görüntü gitti bende sistemi yeniden başlattım. Occt power testinde bilgisayae kapandığı için psu da sorun olduğunu anladım ve değiştiririm dedim. Olay burada bitecek sanıyordum fakat ayarlardan bilgisayarımın raminin 8 gb olduğunu gördğm. Oysaki sistemimde 2 tane 8 gb olmak üzere 16 gb ram olması lazım. Bende porttamı yoksa ramdemi sorun var diye birinci rami iki farklı potta denedim görüntü gelmedi. İkinci ramdede aynısını yaptım ondada görüntü gelmedi. Ama ikisini aynı anda taktığımda sistemde sadece biri gözüküyor. Biospilini çıkardım taktımekran kartını çıkardım taktım ramleri çıkartıp taktım ama yine sorun çözülmedi. Son kez ramlerin yerini değiştirim dediğimde bu sefer artık hiç görüntü gelmemeye devam etti ama kasa fanları ve ışıklark çalışıyor. Sizce sistemimdeki sorun ne? Ramlerimli arızalı anakart portlarımı arızalı yoksa işlemci çipindemi yamukluk var bilmiyorum.

OCCT power testte kapanması + cızırtı + görüntünün gitmesi ciddi PSU belirtisi. Arızalı PSU diğer parçalara da zarar vermiş olabilir.

Sistemin 16 GB yerine 8 GB görmesi genelde bir RAM’in slotun ya da bellek kanalının çalışmadığını gösterir.
Anakart RAM kanalı veya RAM slotları hasar görmüş olabilir

CPU soketinde pin yamukluğu / işlemci bellek kontrolcüsü sorunu mümkün
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bios bilini çıkartıp CMOS reset yapacaksan çıkartıktan sonra bi 5 10 dakika beklemen lazım

yok sorun dün başladı psu değiştirme vaktim daha olmadı.
İki ramide bütün slotlarda tek tek denedim yine görüntü yok. Müsait olduğum zaman bilgisayarcıya gidicem tamir olsa bile satıp yeni sistem almayı düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,387
Üyeler
195,616
Son üye
Mustafa D.
Geri