Bilgisayarımı Yükselticem

Enes92

80+
Reaksiyon skoru
0
uzun süre kullanabilmek için am5 çipine geçmeyi düşünüyorum ama şu anki pcyi alalı baya olduğundan piyasayı çok takip edemedim. araştırdığım kadarıyla bişiler yapmaya çalıştım. aşağıdaki parçaları almayı düşünüyorum. parçalar arasında herhangi bir uyumsuzluk çıkar mı veya ekran kartını sonradan değişcem kapasitesi düşük olduğundan sorun yaratır mı? öneri parçalar da yazarsanız güzel olur.

işlemci: ryzen 5 7500f
ekran kartı: gtx 1650 (sonradan değişecek)
anakart: a620 ya da b650
ram: 2x8gb
soğutma: thermalrightın kule tipi hava soğutması

uzun süre kullanabilmek için am5 çipine geçmeyi düşünüyorum ama şu anki pcyi alalı baya olduğundan piyasayı çok takip edemedim. araştırdığım kadarıyla bişiler yapmaya çalıştım. aşağıdaki parçaları almayı düşünüyorum. parçalar arasında herhangi bir uyumsuzluk çıkar mı veya ekran kartını sonradan değişcem kapasitesi düşük olduğundan sorun yaratır mı? öneri parçalar da yazarsanız güzel olur.

Sorun olmaz

Ram DDR5 olmalı onu diyim, ek olarak ilerde 2x16 yapmak için 1x16 alsan daha mantıklı veya bütçe varsa direkt 2x16 al.

Kral 7500f dediğimiz işlemci çok ısınan bir işlemci tam bir ısı canavarı eğer yüksek grafik oyun oynayacaksan güzel bir sıvı soğutmada eklemeni tavsiye ederim.
Anakart olarak kesinlikle a serisi alma alacaksan b650 al

Kral 7500f dediğimiz işlemci çok ısınan bir işlemci tam bir ısı canavarı eğer yüksek grafik oyun oynayacaksan güzel bir sıvı soğutmada eklemeni tavsiye ederim.
Anakart olarak kesinlikle a serisi alma alacaksan b650 al
normalde ben de sıvı soğutma düşünüyordum ama sonra incelemelere baktığımda 7600x gibi daha fazla ısınan işlemcilerde thermalrightın kule soğutmaları 240mm sıvı soğutmalarla aynı etkiyi verebiliyor. genelleme yapmak doğru olmaz tabi kaliteli bi 240mm daha fazla fark yaratabilir ama onların fiyatı da pahalı olduğundan hava soğutma düşünüyorum.

Ram DDR5 olmalı onu diyim, ek olarak ilerde 2x16 yapmak için 1x16 alsan daha mantıklı veya bütçe varsa direkt 2x16 al.

Bi sıkıntı olmaz yanına güzel bir hava soğutma ekleyin sıvı soğutma istersenizde koyabilirsiniz 360MM alın alacaksanız.

normalde ben de sıvı soğutma düşünüyordum ama sonra incelemelere baktığımda 7600x gibi daha fazla ısınan işlemcilerde thermalrightın kule soğutmaları 240mm sıvı soğutmalarla aynı etkiyi verebiliyor. genelleme yapmak doğru olmaz tabi kaliteli bi 240mm daha fazla fark yaratabilir ama onların fiyatı da pahalı olduğundan hava soğutma düşünüyorum.
Kral 7000 serisi genel olarak ısınan bir seri çoğu işlemci 105w tdp değerine sahip 1 ay önce sistem topladım bu sebeple bende 9600x aldım

Ryzen 5 3600 den memnun değilim. Battlefield 6 da fps 40 a düşüyor.
DDR5 Intel sisteme geçeceğim. 14600 işlemci alacağım.
AMD işlemci bir daha kullanmam...

Sistem sende olduğu süre zarfında işlemciyi ve onunla birlikte ısınmaya mecbur kalacak parçaları soğutmak için sabrını zorlayacaksın. Kule soğumanın kralı bile anlık frekans coşmaları ile 90' ları rahat görecektir. Ha bir 8 bin 9 bin daha bayarım 360mm orta-üst bir sıvı soğutma alırım dersen belki gideri olur.
Ryzen 5 3600 den memnun değilim. Battlefield 6 da fps 40 a düşüyor.
DDR5 Intel sisteme geçeceğim. 14600 işlemci alacağım.
AMD işlemci bir daha kullanmam...

2014 yılında FX 8120 işlemciyle Battlefield 4 oynarken 64 kişilik haritada fps 30 a düşerdi.
Bu ay da Battlefield 6 oynarken Ryzen 5 3600 işlemciyle fps 640x480 çözünürlükte dahi 40 a düştü.

Bir daha AMD mi asla. Bekle beni Intel.

Geri