BiOS GÜNCELLENİRKEN BİLGİSAYARDAN ELEKTİRİĞİN KESİLMESİ

Bios pilini çıkar, 10 saniye sonra geri tak. Bi de cmos bios olayı var. Anakartına kibar davran. Dikkatli uygula, detayları YouTube'da bulabilirsin. Bir iki pine metal bir alet değdirerek yapılıyor. Pin eğilmesin. Basit şeyler. Yardımı olabilir diye düşünüyorum.
Abi telefon numaran varsa ben sana veriyim nolur konuşalım bana yardım et lütfen abi yalvarıyorum nolur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biosu Sıfırladın Mı Hiç ?
Yok hiç sıfırlamadım ama yaparım abi yeterki açılsın nolur abi

Neden biosu güncellemek istedin hemde güncellemeyi bilmiyorken
Abi 2022 de kalmış ondan kötü bir şey olur diye güncellemek istedim daha çnce gigabyte anakartımda güncellemiştim msı ıda ben taktım yeni ama flash bios button dan ilk defa güncelledim ondada kendimi yaktım kızmayın abi bana

Flash buton bios varsa sorun olmaz. Bi şekilde çözersin. Panik yapma, acele etme. Telefonda konuşsak da ben tarif edemem. O kadar hakim değilim. Benim de başıma gelmişti çözüldü. YouTube videolarına bakarak yapmıştım.

Abi telefon numaran varsa ben sana veriyim nolur konuşalım bana yardım et lütfen abi yalvarıyorum nolur

Yok hiç sıfırlamadım ama yaparım abi yeterki açılsın nolur abi

Abi 2022 de kalmış ondan kötü bir şey olur diye güncellemek istedim daha çnce gigabyte anakartımda güncellemiştim msı ıda ben taktım yeni ama flash bios button dan ilk defa güncelledim ondada kendimi yaktım kızmayın abi bana
Sana kızmıyoruz sadece soru soruyoruz çözebilecek msi bilen adam lazım benim eski kartım msidı flashlamayı butondan değil biostan yaptım o yüzden sana yardım edemiyorum

Flash buton bios varsa sorun olmaz. Bi şekilde çözersin. Panik yapma, acele etme. Telefonda konuşsak da ben tarif edemem. O kadar hakim değilim. Benim de başıma gelmişti çözüldü. YouTube videolarına bakarak yapmıştım.
Abim senden ricam nolur bende araştırıyorum sende sana zahmet baksan az kendimi parçalıyorum şuan bunu yapmam lazım nolur bana yardım et aynı olayı yaşamış kişi daha iyi anlar yardım et abi

Sana kızmıyoruz sadece soru soruyoruz çözebilecek msi bilen adam lazım benim eski kartım msidı flashlamayı butondan değil biostan yaptım o yüzden sana yardım edemiyorum
İşte çok merakımdan dolayı bende öyle yapmak yerine butondan yaptım kafayı yemek üzereyim

bios güncelleme işi biraz riskli, bilerek yapmalı. garanti varsa firmaya gönder

Bir de bildiğim kadarıyla cmos reset tuşu varsa onunla da yapılabilmesi lazım. Güncelleme öncesi haline dönmesi lazım. Ama videolara bakarak daha doğru bilgi edinirsin.

Merhaba lütfen bana yardım edin çok kötü bir durumun içine düştüm.

MSI B550 GAMİNG PLUS

İlk olarak usb belleğimi rufus üzerinden formatladım FAT 32 Ve MRB olarak ayarladım daha sonra içine anakartımın en son sürümünü attım MSI.ROM olarak ayarladım ve sistemi kapattım daha sonra USB belleği sistemin Flash Bios Usb Portuna taktım ve “Flash Bios Button” butonuna 1 kere tıkladım daha sonra ekran gelmedi sonra arkadan bilgisayarın fişini çektim geri taktım tekrardan usb takılı bir şekilde Flash Bios Button butonuna tıkladım ve Ekran Hiç gelmiyor ama sistem çalışıyor Anakartımın Özelliği Olam “Ez Debug Led” ışıklarındada fotoğrafdaki gibi CPU yazan ışık yanıyor.
Cmos reset harici yapabileceğin bir şey yok benim bildiğim kadarıyla bios flashback butonu olsa bir ihtimal kurtarılabilirdi. Cmos resette işe yaramazsa yapabileceğin tek şey anakartını servise göndermek olur.

Abi bunu yaptıktan sonra ardından garanti olsun diye bios pilinide çıkarıp taktıktan sonra direk güç vereyimmi yoksa aynı şekil usb yi takıp Flash Bios Button amı basıyım

Cmos reset harici yapabileceğin bir şey yok benim bildiğim kadarıyla bios flashback butonu olsa bir ihtimal kurtarılabilirdi. Cmos resette işe yaramazsa yapabileceğin tek şey anakartını servise göndermek olur.
Flash bios button var abim bende zaten oyüzden oldu bu sorun nasıl çözücem sıfırladıktan sonra tekrar bios flash button ile güncellememi atayım

Abim senden ricam nolur bende araştırıyorum sende sana zahmet baksan az kendimi parçalıyorum şuan bunu yapmam lazım nolur bana yardım et aynı olayı yaşamış kişi daha iyi anlar yardım et abi

İşte çok merakımdan dolayı bende öyle yapmak yerine butondan yaptım kafayı yemek üzereyim
kaç dakika bekledin? merak öğrenmek için iyidir de bunu internete sorarak da öğrenirdin, bios flashback uzun sürer en az 3-4 dk, özel bir çip var o biosa yazıyor cpu ya ihtiyaç duymadan yapığı için, pc açılabiliyorsa normali 1dk da cihazı reboot ediyor.
Arkadaşın dediği gibi yap ve bios flashback i düzgün yaparsan düzelme ihtimali var, arkada ışık yanıp sönmesi lazım o ışık bittiğinde anca işlem tamamlanır.

kaç dakika bekledin? merak öğrenmek için iyidir de bunu internete sorarak da öğrenirdin, bios flashback uzun sürer en az 3-4 dk, özel bir çip var o biosa yazıyor cpu ya ihtiyaç duymadan yapığı için, pc açılabiliyorsa normali 1dk da cihazı reboot ediyor.
Arkadaşın dediği gibi yap ve bios flashback i düzgün yaparsan düzelme ihtimali var, arkada ışık yanıp sönmesi lazım o ışık bittiğinde anca işlem tamamlanır.
İşte ben o ilk başka 3-4dk beklemeyi
Bilmiyoddum tam araştıramamışım neden gelmiyor dedim ve psu kablosunu söktüm

Abi bunu yaptıktan sonra ardından garanti olsun diye bios pilinide çıkarıp taktıktan sonra direk güç vereyimmi yoksa aynı şekil usb yi takıp Flash Bios Button amı basıyım

Flash bios button var abim bende zaten oyüzden oldu bu sorun nasıl çözücem sıfırladıktan sonra tekrar bios flash button ile güncellememi atayım
Eğer usbde hala bios duruyorsa sistemi fişe tak ama çalıştırma ardından usbyi bios flash kısmına takıp üstündeki butona bas 10-15 dk bekle düzelmesi gerekiyor.

Kardeşim sorularımı oku ve düzgün cevapla panik yapmadan.
1. BIOS güncelleme öncesinde normalde görüntü alabiliyor muydun?
2. BIOS Flashback Button kullanırken sistemin kendini kapatıp açması ve sonra tekrardan (yaklaşık 5-10 dakika sonra) kapatıp açması gerekli. Sen bunu beklemeden bir hamle yaptın mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,358
Üyeler
186,053
Son üye
adaaaaaa
Geri