Neler Yeni

BİOS Güncellenirken Pc Kapattım!

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar arkadaşım Asus Gaming Laptop BİOS güncellerken PC yi kapatmış sonra açılmış normal bi şekilde sonra tekrar kapatıp bi daha açtığında güncelleme yine gelmiş ve yine kapatmış fakat ekran gelmiyor tamamen siyah ekran BİOS a girmiyor sadece klavye ışıkları yanıyor acaba bunu nasıl çözebiliriz.
Geçmiş olsun, BIOS çipi yanmış olabilir. Servis dışında başka bir çözümü yok.
BIOS çipi yanmamışsa bile BIOS Lock olmuştur yani, yeni BIOS atılması gerekir.
İki türlü de servise maalesef :(

Son düzenleme:

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Geçmiş olsun

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Allah rahmet eylesin servis çözer durumu .

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yanlış bilgilendirme bios çipi yanmaz hatalı güncellemede
Hatalı güncelleme değil yalnız, pc'yi kapatmış.
Böyle durumlarını yaşayanlar var. BIOS güncellenirken ya çip yanar, ya da BIOS Lock olur. Üst seviye bir anakart değilse iki türlü de servise gider. Ne hakla "yanlış bilgilendirme" yargısını yapıyorsun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hakan
Hatalı güncelleme değil yalnız, PC'yi kapatmış.
Böyle durumlarını yaşayanlar var. BIOS güncellenirken ya çip yanar, ya da BIOS Lock olur. Üst seviye bir anakart değilse iki türlü de servise gider. Ne hakla "yanlış bilgilendirme" yargısını yapıyorsun?
Bios çipi yanmaz

kaangzgz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Özgür Kaan GÖZGÖZ
Arkadaşlar arkadaşım Asus Gaming Laptop BİOS güncellerken PC yi kapatmış sonra açılmış normal bi şekilde sonra tekrar kapatıp bi daha açtığında güncelleme yine gelmiş ve yine kapatmış fakat ekran gelmiyor tamamen siyah ekran BİOS a girmiyor sadece klavye ışıkları yanıyor acaba bunu nasıl çözebiliriz.
2 çözüm yolu var biri servise götürüp reboot attırmak yada PC anakartına çıkartıp takman gerek yani tüm parçaları sökmen gerek servise götürmeni öneririm geçmiş olsun

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Hakan
Kardeşim ben 3 senedir elektronik okuyorum bios çipi yanmaz sadece üstündeki bilgiler tam yazılmadığı için boot etmez asusun crash free programı anakartı kurtarabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

ses 05 deki sesmiş
bios dan ses gelmiyor

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kardeşim ben 3 senedir elektronik okuyorum bios çipi yanmaz sadece üstündeki bilgiler tam yazılmadığı için boot etmez asusun crash free programı anakartı kurtarabilir
Kardeşim?
Anakartı kurtaramaz diyen kim? Zamanında B450M A Pro Max anakartta arkadaşımın başına geldi. MSI çipin yandığını söyledi.
BIOS Lock olsa da, çip yansa da anakart çöp mü oluyor, ben öyle mi demişim?
Her türlü çözülebilecek bir mesele. ASUS'un 2 dakikaya halledebileceği bir mesele.

Top Bottom