Yardım Bios nasıl sıfırlanır?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
10,011
Ekrana görüntü gelmiyor şu an :d. Ben başka şeyleri de düşündüm ama baktım ki mouse’nin ışığı da yanmıyor. Tahmini klavye de çalışmıyordur. Ayrıca USB’den güç gelmiyor. Dedim Bios pilini çıkarayım. Ulan öyle bir yere koymuşlar ki yarım saattir ekran kartını çıkarmakla uğraşıyorum, fark edene kadar da uzun bir süre geçti. Hangi akıllı ekran kartının altına koyar şunu. Neyse PSU kapalı fişten çektim, şu an bios pilini çıkarsam işe yarar mı? Ayrıca nasıl çıkarıcam la onu? Ve bir şey daha tekrar takarken nasıl takmam lazım, böyle belirli bir şekilde takmayınca çalışmama durumu olur mu? Ve işe yarar mı... Cevaplarınızı bekliyorum.

1. Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir.
  2. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelinir ve Enter'a basılır.
  3. Save & Exit diyerek çıkılır.
  4. Bu işlem BIOS'u varsayılan ayarlara döndürür.

BIOS pili ile uğraşmak yerine CMOS ile sıfırlasan çok daha basit olur aslında.
  2. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelinir ve Enter'a basılır.
Ekrana görüntü gelmiyor şu an :d. Ben başka şeyleri de düşündüm ama baktım ki mouse’nin ışığı da yanmıyor. Tahmini klavye de çalışmıyordur.

Lna ekrana görüntü gelmiyor xd.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS pili ile uğraşmak yerine CMOS ile sıfırlasan çok daha basit olur aslında.
Ekrana görüntü gelmiyor ki...

Büyük ihtimalle mouse’da çalışmıyor. En son biosda bir ayar yapınca böyle oldu. @Linux @bostankorkulugi

Büyük ihtimalle mouse’da çalışmıyor. En son biosda bir ayar yapınca böyle oldu. @Linux @bostankorkulugi
1606321287630.png

Bu da olmazsa artık :D

BIOS pilini çıkarıp takmak son yol sanırım.

Ne yaptın ki ? :)
Anakartın ne?

Artık bios pilini çıkartıp takmam biosu sıfırlamıyordu bende JBAT1 pinlerinin arasına tornavida değdiriyorum sistem kapalıyken.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,354
Üyeler
189,834
Son üye
Getlucky
Geri