BIOS Nasıl Sıfırlanır?

cyr1x

80+
Reaksiyon skoru
31
Bilgisayarım mavi ekran verdi yeniden başlattığında "reboot and select proper boot device" hatası verdi YouTubedan Bi kaç video da BİOS u sıfırlayın diyordu BİOS u nasıl açıcağımı bilmiyorum
Ana kartım asus

En İyi Cevap
Bilgisayarım mavi ekran verdi yeniden başlattığında "reboot and select proper boot device" hatası verdi YouTubedan Bi kaç video da BİOS u sıfırlayın diyordu BİOS u nasıl açıcağımı bilmiyorum
Ana kartım asus
Bios sıfırlamak için bios açman şart değil anakart üzerinde bios pili var onu çıkartıp 2 dk bekleyip geri takarsan bios un sıfırlanmış olur.
Adsız.png

Asus un örnek olarak koyduğum bir anakartında bios pilini işaretledim senin için.
Ana kartım asus
Bios sıfırlamak için bios açman şart değil anakart üzerinde bios pili var onu çıkartıp 2 dk bekleyip geri takarsan bios un sıfırlanmış olur.
Adsız.png

Asus un örnek olarak koyduğum bir anakartında bios pilini işaretledim senin için.

En İyi Cevap
Bios sıfırlamak için bios açman şart değil anakart üzerinde bios pili var onu çıkartıp 2 dk bekleyip geri takarsan bios un sıfırlanmış olur.Alıntıyı görüntüle

Arkadaşın dediği gibi çözüm olacaktır sana ama bazen işe yaramadığı zamanlar oluyor 1 adet ram çıkar ve öyle başlat bios sıfırla kaydet ve pili tekrar tak

Bios sıfırlamak için bios açman şart değil anakart üzerinde bios pili var onu çıkartıp 2 dk bekleyip geri takarsan bios un sıfırlanmış olur.Alıntıyı görüntüle

Kral ana kart msı mış yanlış yazmışım sorun olurmu

Kral ana kart msı mış yanlış yazmışım sorun olurmu
Hiçbir sorun olmaz mantık aynı şekilde onunda aynı yerdedir zaten görürsün ekran kartının civarında olur genelde

Belki boot orderin degismistir. Bilgisayar acilirken Biosa girip boot aygitlarini degistirip resetlemeyi dene

İsterseniz anakartınızın BIOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar sıfırlarsınız, veyahut eğer varsa anakartın üzerinde CLR_CMOS yazan iki adet pin olur, o iki pine metal herhangi bir şeyi (Örneğin anahtar, tornavida vb.) 5-8 saniye aralığında değdirip de BIOS sıfırlayabilirsiniz. Benim BIOS pilim rkran kartımın arkasında kaldığı için CLR_CMOS pinleri çok daha rahat oluyor, siz de BIOS pili çıkarmakla uğraşmak istemezseniz CLR_CMOS pinlerini kullanabilirsiniz.
Örnek bir CLR_CMOS ve BIOS pili resmi bırakıyorum :
IMG_20210518_163317.jpg

Sarı işaretli = CLR_CMOS
Mavi işaretli = BIOS pili
NOT : CLR_CMOS kullanacaksanız, işlemi yaparken sisteme güç gittiğine ve PSU şalterinin de açık olduğuna emin olun.

Son düzenleme:
Hiçbir sorun olmaz mantık aynı şekilde onunda aynı yerdedir zaten görürsün ekran kartının civarında olur genelde
Kral dediklerini yaptım da şimdi de ekran gelmiyor
Yaptıklarım ekran kartını çıkarttım altındaki pili söktüm bekledim biraz taktım sonra pc yi açtiğimda ekran gelmedi

Kral dediklerini yaptım da şimdi de ekran gelmiyor
Yaptıklarım ekran kartını çıkarttım altındaki pili söktüm bekledim biraz taktım sonra pc yi açtiğimda ekran gelmedi
Ekran kartını takamamışsındır oturduğundan ve kablolarını iyi taktığından emin ol. Bilgisayar açıkken kablolarla oynama kapatıp güçü kesip yapacağını yap.

Geri