Neler Yeni

Çözüldü✓ Bios ram mhz ayarları

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Ramim 3200 mhz destekliyor ama bios ayarlarına girdiğimde 2666 mhz olarak kullanılıyor böyle kullanmam doğru mu yoksa 3200 e yukseltsem birsey olurmu ?

En İyi Cevap
Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusunda
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi...

Ata Şen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Ata Şen

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video çekmiştim yardımcı olabilir sana:
Hocam benim flash bellegin içinde Windows 10 kurulu da onu varken klasöre atsam biosu birsey olur mu ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,879
İsim
Emre Zengin
Hocam benim flash bellegin içinde Windows 10 kurulu da onu varken klasöre atsam biosu birsey olur mu ?
Belleğin FAT32 biçimdeyse bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belleğinin içinde ki Windows şuan sistemine kurduğun Windows mu?

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes

Belleğinin içinde ki Windows şuan sistemine kurduğun Windows mu?
Windows formatı için yapmıştım flash belleği, kendi bilgisayarıma da buradan format atmıştım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,879
İsim
Emre Zengin
Windows formatı için yapmıştım flash belleği kendi bilgisayarıma da buradan format atmıştım
Windows'u CSM olarak oluşturmuşsun. SSD gelince bu yolla tekrardan yap.
Windows 10 Yapılımı
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz İSO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFİ (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin.

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Windows'u CSM olarak oluşturmuşsun. SSD gelince bu yolla tekrardan yap.
Windows 10 Yapılımı
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz İSO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFİ (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin.
Bunu biliyorum ben kendim yapmıştım da flash belleği şimdi fat32 olarak biçimlendirirsem Windows formatına bir şey olurmu yada Windows formatı içindeyken bios update yapabilir miyim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,879
İsim
Emre Zengin
Bunu biliyorum ben kendim yapmıştım da flash belleği şimdi fat32 olarak biçimlendirirsem Windows formatına bir şey olurmu yada Windows formatı içindeyken bios update yapabilir miyim
Biçimlendirirsen Windows formatı gider ve sen UEFI olarak yapmamışsın yapsaydın BIOS modunda UEFI yazardı. CSM yaptığın için BIOS modu eski yazıyor. Bence biçimlendirebilirsin, biçimlendirdikten sonra başta BIOS'u at. Sonra güncelle. Tüm işler bittikten sonra tekrardan Windows formatını oluşturursun.

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Biçimlendirirsen Windows formatı gider ve sen UEFI olarak yapmamışsın yapsaydın BIOS modunda UEFI yazardı. CSM yaptığın için BIOS modu eski yazıyor. Bence biçimlendirebilirsin başta BIOS'u at. Sonra güncelle. Tüm işler bittikten sonra tekrardan Windows formatını oluşturursun.
Tamamdır hocam teşekkür ederim yapıyorum hemen

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video çekmiştim yardımcı olabilir sana:
Hocam msi sitesinden 7C52v3G mi yükleyeceğim yoksa 7C52v3D mi

Ve şuan da flash belleğim fat32 olarak gözüküyor hiçbir şey değiştirmediğim halde

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,879
İsim
Emre Zengin
3G yazanı hocam.

Ve şuan da flash belleğim fat32 olarak gözüküyor hiçbir şey değiştirmediğim halde
Belleğin FAT32 olarak ayarlanmış önceden RUFUS kullandıysan o yaptı büyük ihtimalle.

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
3G yazanı hocam.

Belleğin FAT32 olarak ayarlanmış önceden RUFUS kullandıysan o yaptı büyük ihtimalle.
Evet kullanmıştım. Şimdi direk birsey değiştirmeden atayım mı yoksa Windows formatını silipte mi atayım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,879
İsim
Emre Zengin
Evet kullanmıştım. Şimdi direk birsey değiştirmeden atayım mı yoksa Windows formatını silipte mi atayım
Dediğim gibi Windows'u CSM olarak ayarlamışsın, UEFI için yeniden ayarlaman gerecek. Şimdi biçimlendirip atabilirsin.

Top Bottom