Neler Yeni

Bir Agnostik olarak digerlerinin dusuncesini almak istiyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Bu dediğiniz evreni Allah yarattıysa Allah'ı kim yarattı sorusuna çıkıyor.
Doç. Dr. Enis Doko'nun konu hakkında açıklayıcı bir videosu var. İzleyiniz.

Bende agnostiğim, bu düşüncem yüzünden çok kere eleştirildim. Bana kalırsa bu bilinemez çünkü insanlar kaynak olarak Kur'an dışında başka bir şey arayışına girmiyor. Kur'an'ın doğruluğu ise pek kâfi değil. Ortaçağ uydurması olduğunu düşünüyorum.
Ulan* kuran bile kaynak değil ki :) Namazdan tut her şeyi hadislere bakarak yapıyorlar :D

Maykıl

80+ Silver
müslümanlar yapıyo kelimesi tam doğru değil bazı müslümanlar yapıyor daha doğru olur özelden dolayı genel nitelenmez ama o müslümanlar yaparken bile içi rahat yapmıyo yada vicdanı rahat etmiyor dinle alakasının büyük boyutlarda olduğunu düşünüyorum
hocam müslümanlarDa her müslüman değil "müslümanlardan da" olsa daha anlaşılır olurdu ama harley in anlatmak istedigi şey bazı müslümanlarında yaptıgı

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
"Hz. Ali ’nin inanmayan bir komşusu vardı. Ona ''Allah'a, ahirete inanıyorsunuz. Peki ya yoksa?” demiş. Hz. Ali ise ''Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz; ya varsa sen ne yapacaksın?'' der."
Yani hiçbir şeye inanamamaktansa bir şeye inanamak bence daha iyi. Mesela müslüman olup ibadetleri yerine getirmeyebilirsin. Şayet yoksa bir şey kaybetmezsin ama varsa kazancın olur. (böyle yazınca sanki inanmıyormuşum gibi oldu da ben inanıyorum sadece örnek vermek için böyle yazdım)
Sence sırf varsa ben de cennete gireyim diye inandığın bir dinin tanrısı seni varsa bile cennete mi sokar sanıyorsun? Sen varlığına iman etmiyorsun ki hatta varsa kazancın olur diyerek olmama ihtimalini bile kendin söylüyorsun hatta :)

R3b311i0n_01

80+ Bronze
Kirmizi asa denilen kanalin ne oldugunu biliyorum o yuzden bosu yapma. Bilimsel hakem onayli makale var mi ispat eden tanriyi? Yok. Hakem onayli olmayan hic bir yazi bilim camiasinda onensenmez facebook duvar yazisi muamelesi gorur atni senin kirmizi asa videolarin gibi.
Bu video serisinde zaten bilimsel metod eliştiriliyor. Bilimsel metodun kısıtlayıcılığı eleştiriliyor. Bilimsel metodun içinde varsayımlar olduğu ve yorum karıştırıldığı anlatılıyor.

İzlemediysen özellikle Doç. Dr. Enis Doko Hoca'nın videolarını izlemeni tavsiye ederim. Fizik ve felsefe alanlarında uzman kendisi. Senin deyiminle bilimsel kabul edilebilir.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
Ulan* kuran bile kaynak değil ki :) Namazdan tut her şeyi hadislere bakarak yapıyorlar :D
Ana konudan uzaklaşıyorsunuz. Önce Allah'ın varlığı konusunda bir sonuca varın. Dinin gerçek din olduğu kanıtları ondan sonra.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
"Hz. Ali ’nin inanmayan bir komşusu vardı. Ona ''Allah'a, ahirete inanıyorsunuz. Peki ya yoksa?” demiş. Hz. Ali ise ''Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz; ya varsa sen ne yapacaksın?'' der."
Yani hiçbir şeye inanamamaktansa bir şeye inanamak bence daha iyi. Mesela müslüman olup ibadetleri yerine getirmeyebilirsin. Şayet yoksa bir şey kaybetmezsin ama varsa kazancın olur. (böyle yazınca sanki inanmıyormuşum gibi oldu da ben inanıyorum sadece örnek vermek için böyle yazdım)
bu iki yüzlülük ve tamamen çıkar gözeterek yapılmış bir eylem dolayısıyla 1. kural olan koşulsuz iman kuralını ihlal eder yani bu sebep ile müslüman olan kişi hz ali bile olsa münafıktır otomatik olarak
edit vardı derken sen şahitmisin olaya :) mış olacaktı duyulan geçmiş zaman

wake up to reality

80+ Silver
Sence sırf varsa ben de cennete gireyim diye inandığın bir dinin tanrısı seni varsa bile cennete mi sokar sanıyorsun? Sen varlığına iman etmiyorsun ki hatta varsa kazancın olur diyerek olmama ihtimalini bile kendin söylüyorsun hatta :)
hocam ben inanıyorum parantezde de dedim yazmaya çalışınca biraz garip oldu yani ben olmama ihtimali var demiyorum normalde de örnek olarak yazınca öyle demem gerekti, kısaca mesaj olarak anlatamadım

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Bu sürede videoların tamamını izlemeniz imkansız. Bu da izlemeden cevap yazdığınızı gösteriyor ki. Önyargılı, araştırmadan, daşırayı kapalı bir şekilde cevap yazmış oluyorsunuz. Cevabınız havada kalıyor bu durumda. Teknik olarak "boş yapmak" dediğimiz olay gerçekleşiyor. Boş yapmak yerine videoları izleyip, videolardaki argümanlara cevap getiriniz.

Bu arada Enis Doko Hoca: ODTÜ ileri fizik ve felsefe bölümlerinden derece ile mezun oldu. Koç Üniversitesi Fizik bölümünde Kuramsal İstatistiksel Kuantum Mekaniği alanında doktora çalışmasını tamamladı. Çalışma alanları çok parçacıklı kuantum teorisi, ultrasoğuk atom fiziği, fizik felsefesi, bilim felsefesi, uzay-zaman felsefesi, din-bilim ilişkisi ve din felsefesidir.

Boş adam değil yani. Videolara cevap yazarken "Ahahahah" demek yerine bu seviyede yazarsanız hem kendiniz için hem çevredekiler için iyi yapmış olursunuz.
Felsefe ve fizikte iyi olması onu her açıdan iyi bilen ve doğru konuşan birisi mi yapar?

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
Bu video serisinde zaten bilimsel metod eliştiriliyor. Bilimsel metodun kısıtlayıcılığı eleştiriliyor. Bilimsel metodun içinde varsayımlar olduğu ve yorum karıştırıldığı anlatılıyor.

İzlemediysen özellikle Doç. Dr. Enis Doko Hoca'nın videolarını izlemeni tavsiye ederim. Fizik ve felsefe alanlarında uzman kendisi. Senin deyiminle bilimsel kabul edilebilir.
Kac hakem onayli makalesi var eger adam hakliysa hakemler mal mi da bunun hipotezlerini yoksayiyor. Her docent bilimsel mi ? Adam daha prof olamamis . Cunku soytarinin teki kimse bu adami dinlemiyor anca siz yaratiliscilar dinliyor ibn altun unide anlatsin palavralarini kim takar yalova kaymakamini hesabi adamin bir tane basarisi yok bilimsel diyor ahhaha komiksiniz ya

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Adamın şahsını tartışmayınız. Argümanlarını tartışınız.
Yahu adamın şahsına mı konuştum? Fizik ve felsefe alanında iyi bir eğitim gördü diye din hakkında söylediği her şeyi koşulsuz doğru kabul mü etmeliyiz?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,525
Üyeler
160,855
Son üye
FurkanSahin58
Top Bottom