Bir AMD Radeon Klasiği :)

Geçen konu açmıştım 4080 den 9070XT ye geçeyim mi diye ve geçmeye karar verip 4080 i 39K ya sattım yerine de 29K ya 9070XT Nitro+ aldım. Mantıken benzer performansta kartlar için 10K kar ettim öyle gözüküyor ama aslında kar etmediğimi ve AMD kartların neden daha ucuz olduğunu bir kez daha anladım.

Şu aralar ağırlıklı olarak BF6 oynuyorum, 4080 de 4K ve DLSS balanced açık 135-145 fps arası stabil, sorunsuz bir deneyim yaşıyordum. 9070XT de ise her ölüp menüye dönüşte oyun 2sn donuyor bildiğin donuyor yani. DDU ile temiz bir kurulup yapmama rağmen belki oyun dosyalarında bir problem vardır diye önce dosyaları doğruladım o olmayınca ayarlarla baya bir uğraştım en son dayanamadım oyunu komple sildim yeniden yükledim o da yetmedi belgelerimdeki settings ayarlarını komple kaldırdım ve tüm bu 2 saatlik uğraştan sonra sorunun FSR dan kaynaklı olduğunu öğrendim. FSR ın hangi türlüsünü açarsan aç ister kalite, ister performans, istersen de FSR Native AA fark etmiyor oyun öldüğün menüde 2sn donuyor.

Burada amacım o iyidir, bu kötüdür meselesi değil. Bu benim ilk 9070XT deneyimim de değil zaten ama şunu çok net anladım ki AMD nin Nvidia gibi stabil, sorunsuz bir deneyim sunması için 10 fırın ekmek yemesi lazım. FSR açınca oyun donması ne demek ya :D

Sonra neden Nvidia daha pahalı, neden AMD kartlar çok değersiz, neden insanlar AMD den korkuyor... alın size nedeni.
Nvidia candır. İşlemcidede AMD candır.

Donanimdan anlayan bir adam gidip 4080den 9070xtye geçmez Bence sen anladığını sanıyorsun 😂

Gene mi şu konular dayı ya

Kartta sorun görür görmez keyif ile gelip bu konuyu nasıl keyifle açtığını anlıyorum, Dostum bır tek senin elinden mi amd kart geçti çok merak ediyorum elime geçti merak etme atinin o 256 512mblik kartları da kullandım hd6670 de vardı, bi siz biliyorsunuz hangisi iyi veya kötü :) yani sırf siz bir şeyle karşılaştınız diye amd yerin dibine girdi ama nvidia da sorun çıkarsa nedense hiç böyle yorumlar da görmüyoruz sizleri oralara da gelin bir iki yorum atın görelim ne kadar doğrusunu
Dostum bomboş bir fanboy olduğun şu konunun altına gelip ''ama nvidia da sorun çıkarıyor neden ona bir şey demiyorsunuz'' diye zırlamandan belli. Nvidia çıkarıyorsa at konusunu gidelim o konuya da 1-2 şey yazalım, evin şımarık çocuğu gibi ağlayıp mızmızlanmana gerek yok. 9070XT den 4080 e oradan geri yine 9070XT ye geçmiş biri olarak salın da azıcık gördüklerimizi söyleyelim, eğer 4080 de bir sorun yaşıyor olsaydım emin ol gelir onu da burada açıkça yazardım, herkesi kendiniz gibi sanmayın.

Sadece şu 1.sayfada 4 tane AMD nin yazılım sorunu ile ilgili başlık var halen daha nvidia şöyle böyle diye karşı tarafa b*k atma peşinde olanlar var. Oğlum sen önce kendi kullandığın karta bir bak da sonra diğer markaya laf atarsın fesuphanallah ya. Nvidia nın satış rakamı çok çok daha fazla olmasına rağmen yüzdesel olarak sorun oranı AMD de inanılmaz derecede yüksek önce bunu kavramak lazım, her markada sorun-problem çıkar kimse Nvidia kusursuz demiyor ama her AMD konusuna da ''nvidia ya da laf edin'' şeklinde pirana gibi saldırmaya da gerek yok.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-20 155755.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-20 155755.webp
    129.8 KB · Hit: 26
Son düzenleme:
  • Hahaha
Reaksiyonlar: RTX.
Dostum bomboş bir fanboy olduğun şu konunun altına gelip ''ama nvidia da sorun çıkarıyor neden ona bir şey demiyorsunuz'' diye zırlamandan belli. Nvidia çıkarıyorsa at konusunu gidelim o konuya da 1-2 şey yazalım, evin şımarık çocuğu gibi ağlayıp mızmızlanmana gerek yok. 9070XT den 4080 e oradan geri yine 9070XT ye geçmiş biri olarak salın da azıcık gördüklerimizi söyleyelim, eğer 4080 de bir sorun yaşıyor olsaydım emin ol gelir onu da burada açıkça yazardım, herkesi kendiniz gibi sanmayın.
Ya gördüğün şey şuan Amdnin bütün hisselerini yerle bır etti Gerçi yazdığın şey ne kadar sorun onu da tartışmak gerek, fanboy değilim ama sırf böyle saçma sapan şeylerden bilgisizlikten yapılan şeylere karşı cevap verilmesi gerek. Sürücü sorunu mu yaşadın hayır. Kart mı çöktü hayır. Peki bunun oyundan kaynaklandığını düşündün mü hiç hayır. Bir oyunda bir takılma gören gelsin konu açsın o zaman senin bu mantığın ile ne Nvidia alınır ne amd

Feridun abi bu sefer donanım hikayesi yazıyor, ah be Feridun abi..

4080 den 9070XT geçmek mantıklı bir alışveriş olmamış kral, şahsen aradaki fps farkı tatmin edecek seviyede değil ve teknolojik avantaj olarakda geriye gitmişşin.

Sadece şu 1.sayfada 4 tane AMD nin yazılım sorunu ile ilgili başlık var halen daha nvidia şöyle böyle diye karşı tarafa b*k atma peşinde olanlar var. Oğlum sen önce kendi kullandığın karta bir bak da sonra diğer markaya laf atarsın fesuphanallah ya. Nvidia nın satış rakamı çok çok daha fazla olmasına rağmen yüzdesel olarak sorun oranı AMD de inanılmaz derecede yüksek önce bunu kavramak lazım, her markada sorun-problem çıkar kimse Nvidia kusursuz demiyor ama her AMD konusuna da ''nvidia ya da laf edin'' şeklinde pirana gibi saldırmaya da gerek yok.
Sadece başlık açıp içine bakmadan ne kadar da güzel atıyorsun gir bak bakalım adamların pcleri stabil mi kullandıkları psular C4 seviyesinde gerçekten bır bok bilmediğin halde atıp tutmaya yeltenmende cok garip sistemde 30 parça var ama ne hikmetse kastı veya oyun takıldı suçlu AMD kart, bu sizin alginiz başka bir şey değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ya şu kart ile ben neden sorun yaşamıyorum abi bir de yaşıyım oyun driver hatası versin neden yaşamıyorum çünkü sistem stabil ve psu kaliteli. Hiç baktın mı sorun yaşananların sistemi ne ve ne diye sorun yaşamışlar veya yaşayanların ne kadarı gerçekten amd ekran kartından dolayı? Biri gelip oraya amd ekran kartı sistem hata yazınca kart sorunlu olmuyor alakasız bir sorunda olabilir veyahut başka bir donanım hatası da olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

son mesajım bu daha fazla yazmayacağım hayırlı günler

• Hahaha
Reaksiyonlar: goty
4080 den 9070XT geçmek mantıklı bir alışveriş olmamış kral, şahsen aradaki fps farkı tatmin edecek seviyede değil ve teknolojik avantaj olarakda geriye gitmişşin.
Dostum farkında mısın bilmiyorum ama arada 10K fiyat farkı var, yani 2.elde temiz bir 9700X işlemci parası yada üstüne 4-5K daha koysan 2x16 DDR5 kit parası. Kafa kafaya bir geçiş değil.

Geçmiş olsun. BF serisi çoook uzun zamandır böyle. Amd özelinde değil. Sürekli donma, oyundan atma, hatalarla dolu bir oyun. Amd sorunsuz demiyorum durduk yere beni o tartışmaya çekmeyin lütfen. Nvdia daha stabil biliyorum. AMD ile BF arasında driver sorunları da dönem dönem oldu. Ama BF oyunları da cidden çok sorunlu. Windows güncellemesi ile bile bozulduğunu hatırlıyorum. Arada arkadaşlarla girerdik oradan biliyorum. Bi yerden sonra salmıştık. Herkes sorunları yaşadı ve farklı donanımlarla. Hatta tek AMD grafik kullanan bendim sanırım. BF serisinde merminin sıktığınız yere gitmediği bile olabilir. Çok şey yapmamak lazım. Üstelik Windowsun da son yıllarda ciddi sıkıntıları var. Bu sorunlu oyunlarla birleşince patlıyor. Nvdia bu konuda daha iyi çözümler üretti ona diyecek bir şey yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: goty
Benzer sorun rx6700xt ekran kartıyla bf1 de yaşıyodum. Hatta oyun açılırken 10sn donuyor, öldügümde aynı sendeki gibi 2sn donuyor, silah değişimi yaparken bile mikro takılmalar oluyordu, format attım herşeyi yaptım ama düzelmedi bende en sonunda sattım. Şimdi kendime nvidia kart alacağım

Eee ramler zaten manuel timing??? 3600 CL18 ramler 3600 CL15 çalışıyor ve alt timingler bile ayarlı.

Ben senin gibilere ''mecburi AMD kullanıcısı'' diyorum. Cebinizde 25-30K var o paraya 5070 Ti etmediği ve 5070 e de düşmek istemediğiniz için mecburi 9070XT alıyorsunuz sonra da kılıç kalkan kuşanıp AMD şövalyeliği yapıyorsunuz, aferin devam böyle belki AMD den plaket falan alırsın.

Yalnız şunu söyliyim ben ilk sistemimi toplamaya başladığım zaman piyasada AMD diye bir ekran kartı üreticisi yoktu, ATI vardı hatta zamanının efsane markalarından HIS HD4850 almıştım yani o zamandan beri tonla ATI-AMD kart geldi geçti elime, sana zahmet bana donanım da yazılım da öğretmeye kalkma senin yaşın kadar benim unuttuklarım var. Daha 1-2 nesil öncesine kadar donanımlarla tanışmış yeni yetmelerden tavsiye almaya ihtiyacım yok, bildiğini sandıkların sende kalsın.
Anlamazlar Uğurum. GTX 1060 3 GB vardı, bozulunca kart arayışına girip 7600 XT aldım. CW var diye iade ettim. Sonra 7900 XT aldım. The Witcher 3'te Wattman veriyordu, NFS Unbound input lag yapıyordu ve Fortnite stutter yapınca iade edip 4080S aldım. Sorunsuz kullanıyorum. Oyunlara MFG modu kuruyorum, mis gibi oynuyorum. 6080 Super çıkana kadar kullanırım diye düşünüyorum.

Ama profilinde AMD radeon olan bir insan bana 5070 Ti alma çöp git 9070xt al demişti. 5070 Ti aldığımda bana enayi demişti. Enteresan gerçekten. Bazen insanlara bazı şeyleri anlatamıyorsun. bir şey söyleyince fanboy ilan ediyorlar. İşlemci alacaksan net AMD , kart alacaksan net NVIDIA bunun lamı cimi fanboylukla bir bağlantısı yok. AMD ekran kartları vasattır. Kaliteleri düşüktür. VRAM sıcaklıkları 90 larda 100 lerde gezer. Ama size genel kart sıcaklığını 50-60 gösterir sizde mutlu olursunuz , hotspotlar tavandadır. Ama yok , 1-2 tane stabil çalışan kişilere denk gelir onlarda mutlu olup laf atar. Kardeşim , Stabilite ve daimi performans istiyorsan her zaman NVIDIA alacaksın bu kadar basit.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,082
Üyeler
197,814
Son üye
twzdw
Geri