Fiyatları diğer donercilere göre uygun, malzemeyi kaliteli ve kalabalık bir yere açarsanız kâr etmeme ihtimali yok gibi.
Türkiyede olup dönere bayılmayan yoktur herhalde
Tavuk Döner Dükkanı Açma Maliyeti
Ortalama bir tavuk dönerci dükkanı açmanın maliyeti 100 Bin TL ile 300 Bin TL arasında değişmektedir. Maliyet kalemini etkileyen en önemli faktör bulunduğunuz lokasyon, işletme büyüklüğü ve dekorasyon masraflarıdır. Dönerci dükkanı açmanın maliyetini daha alt sınıra çekmeniz de mümkün. Ancak bu da kaliteden ödün vermenize ve ucuz bir görüntüye sahip olmanıza neden olacaktır.
Dönerci dükkanlarının başlangıç aşamasındaki ortalama maliyetleri aşağıdaki gibidir
Kira + Depozito + Komisyon = 20 Bin TL
Ruhsat + Yazarkasa + Diğer Giderler = 10 Bin TL
Demirbaş Alımı = Minimum 10 Bin TL – 30 Bin TL
İşletme Dekor Masrafı = Minimum 10 Bin TL – 30 Bin TL
Maliyet rakamları hiç bir zaman hesapladığınız gibi çıkmaz. Ekstra olarak bir çok maliyet ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle bunun için ek bir sermaye bütçesi oluşturun.
İstenilen belgeler bağlı bulunduğunuz belediyeye göre değişiklik gösterir. Bunun için en doğrusu belediye binasına gidip, ruhsat işleri müdürlüğünden gerekli belgelerin listesini almaktır. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dönerci dükkanı açmak için gerekli belgeler
Başvuru / Beyan Formu
Tapu Fotokopisi veya Kira Sözleşmesi Aslı
Vergi Levhası Fotokopisi
Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tasdiknamesi)
Şirket ise (Ticaret Sicil Tasdiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi)
(634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin tapuda kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması durumunda kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar (Noterden)
Bu malzemeler daha da artabilir. Ancak yapmanız gereken rakip dönercilere gidip, malzemelere göz gezdirmek. İhtiyacınızı olanları alıp, gereksiz olanları almazsınız.
Günümüzde sıfırdan bir döner dükkânı açmaya karar verdiğinizde almanız gereken pek çok şey var: Et, tavuk döner tezgâhı ve makinesi, masalar, sandalyeler gibi pek çok demirbaşa masraf edeceksiniz. Genel olarak sıfırdan tavuk döner dükkânı açmak 300 bin lira gibi bir paraya mal oluyor, tabi bu nereye dükkân açtığınızdan tutun da ne kadar kapasiteli dükkan açtığınıza göre de değişkenlik gösterebiliyor.
En küçük dükkanların bile maliyeti 200 bin liradan başlıyor ama tabi bu bilgiler istanbul için geçerli farklı illerde daha ucuza kapanır.
Ortalama 30-40m2, yaya ve araç trafiğine açık dükkanlar için gerekli sermaye 300-400 bin lirayı bulabiliyor.
Daha büyük, 60-90m2, popüler yerlerde, AVM’lerde açılan tavuk döner dükkanları için 1-4 milyon TL arası sermayenizin olması şart.
kaynak : yerliteknoloji.net , patronoldum.net
Mesaj otomatik birleştirildi:
antalya alanya ortalama bir yerde küçük butik bir tavuk dönerci ortalama 150.000 tl diyebilirim kısaca.
Selam arkadaşlar bize biraz miras kalacak bizde bu parayla ticarete atılmaya karar verdik pandemi bitince Antalya veya Alanyada küçük bir tavuk dönerci açmayı planlıyoruz sizce kaç TL sermaye gerekir?