Neler Yeni

Bir dönerci açmak için kaç TL sermaye gerekir?

Kiralık dükkan vs her şey değişir baştan ise değişir net karar verdikten sonra sorularımı yanıtla.

1. si kiralık mı satılık dükkan mı?

2.si malzemeler sıfır mı?

3.sü nasıl bir yer bilindik mi yol üstü mü?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Az bile 200 bin tl lazım min.
 
Fiyatları diğer donercilere göre uygun, malzemeyi kaliteli ve kalabalık bir yere açarsanız kâr etmeme ihtimali yok gibi.
Türkiyede olup dönere bayılmayan yoktur herhalde 😁
 
Kiralık dükkan vs her şey değişir baştan ise değişir net karar verdikten sonra sorularımı yanıtla.

1. si kiralık mı satılık dükkan mı?

2.si malzemeler sıfır mı?

3.sü nasıl bir yer bilindik mi yol üstü mü?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:


Az bile 200 bin TL lazım min.
küçük bi dükkan diyo
 
- KISA CEVAP : 100.000 TL - 300.000 TL

Tavuk Döner Dükkanı Açma Maliyeti
Ortalama bir tavuk dönerci dükkanı açmanın maliyeti 100 Bin TL ile 300 Bin TL arasında değişmektedir. Maliyet kalemini etkileyen en önemli faktör bulunduğunuz lokasyon, işletme büyüklüğü ve dekorasyon masraflarıdır. Dönerci dükkanı açmanın maliyetini daha alt sınıra çekmeniz de mümkün. Ancak bu da kaliteden ödün vermenize ve ucuz bir görüntüye sahip olmanıza neden olacaktır.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dönerci dükkanlarının başlangıç aşamasındaki ortalama maliyetleri aşağıdaki gibidir

Kira + Depozito + Komisyon = 20 Bin TL

Ruhsat + Yazarkasa + Diğer Giderler = 10 Bin TL

Demirbaş Alımı = Minimum 10 Bin TL – 30 Bin TL

İşletme Dekor Masrafı = Minimum 10 Bin TL – 30 Bin TL

Maliyet rakamları hiç bir zaman hesapladığınız gibi çıkmaz. Ekstra olarak bir çok maliyet ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle bunun için ek bir sermaye bütçesi oluşturun.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tavuk Dönerci Açmak İçinin Gerekli Belgeler

  • Tapu Fotokopisi
  • SGK Giriş Bildirgesi
  • Adli Sicil Kaydı
  • Kira Kontratı
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Vesikalık
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Oda Kayıt Belgesi
  • Faaliyet Belgesi
  • İşletme Krokisi
İstenilen belgeler bağlı bulunduğunuz belediyeye göre değişiklik gösterir. Bunun için en doğrusu belediye binasına gidip, ruhsat işleri müdürlüğünden gerekli belgelerin listesini almaktır.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dönerci dükkanı açmak için gerekli belgeler​

  1. Başvuru / Beyan Formu
  2. Tapu Fotokopisi veya Kira Sözleşmesi Aslı
  3. Vergi Levhası Fotokopisi
  4. Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tasdiknamesi)
  5. Şirket ise (Ticaret Sicil Tasdiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi)
  6. İmza Sirküleri (Şirket ise)
  7. Mesafe Krokisi
  8. Ustalık Belgesi (İçkili Restoran, İçkili Lokanta )
  9. 2 Adet Fotoğraf
  10. (634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin tapuda kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması durumunda kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar (Noterden)
  11. Yapı Kullanma İzni
  12. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C. Kimlik No.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Döner Dükkanı Malzemeleri

  • Doğalgazlı Döner Ocağı
  • Ambalaj Malzemeleri
  • Dekor Ürünleri
  • Döner Tezgahı
  • Isıtıcı Tost Makinesi
  • Sos Isıtıcısı
  • Marul ve Yeşillik Kapları
  • Masa- Sandalye
  • Baharatlık, tuzlu v.b
  • Ayran makinesi
Bu malzemeler daha da artabilir. Ancak yapmanız gereken rakip dönercilere gidip, malzemelere göz gezdirmek. İhtiyacınızı olanları alıp, gereksiz olanları almazsınız.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yani kısaca ;

Dönerci Açma Maliyeti

Günümüzde sıfırdan bir döner dükkânı açmaya karar verdiğinizde almanız gereken pek çok şey var: Et, tavuk döner tezgâhı ve makinesi, masalar, sandalyeler gibi pek çok demirbaşa masraf edeceksiniz. Genel olarak sıfırdan tavuk döner dükkânı açmak 300 bin lira gibi bir paraya mal oluyor, tabi bu nereye dükkân açtığınızdan tutun da ne kadar kapasiteli dükkan açtığınıza göre de değişkenlik gösterebiliyor.

  • En küçük dükkanların bile maliyeti 200 bin liradan başlıyor ama tabi bu bilgiler istanbul için geçerli farklı illerde daha ucuza kapanır.
  • Ortalama 30-40m2, yaya ve araç trafiğine açık dükkanlar için gerekli sermaye 300-400 bin lirayı bulabiliyor.
  • Daha büyük, 60-90m2, popüler yerlerde, AVM’lerde açılan tavuk döner dükkanları için 1-4 milyon TL arası sermayenizin olması şart.

kaynak : yerliteknoloji.net , patronoldum.net
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

antalya alanya ortalama bir yerde küçük butik bir tavuk dönerci ortalama 150.000 tl diyebilirim kısaca.
 
Kiralık dükkan vs her şey değişir baştan ise değişir net karar verdikten sonra sorularımı yanıtla.

1. si kiralık mı satılık dükkan mı?

2.si malzemeler sıfır mı?

3.sü nasıl bir yer bilindik mi yol üstü mü?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:


Az bile 200 bin TL lazım min.
Kiralık
Malzemeler temizinden 2. El olabilir
 
Cevaplarınız için teşekkürler kafamda birşeyler canlandı
 
Selam arkadaşlar bize biraz miras kalacak bizde bu parayla ticarete atılmaya karar verdik pandemi bitince Antalya veya Alanyada küçük bir tavuk dönerci açmayı planlıyoruz sizce kaç TL sermaye gerekir?
O biraz da dönercisine bağlı
 
60tan aşağısı kurtarmaz maks 150-200 e kadar yolu var
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,400
Mesajlar
9,807,517
Üyeler
173,370
Son üye
crapsie
Geri
Top