Neler Yeni

Bir insan neden din düşmanlığı yapar?

burakol1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
burak önel
Herkesin farklı kimlikleri var, müslümanlığın sürekli gözüne sokulması insanı kusucak seviyeye getiriyor. Örneğin saçım uzundu düne kadar mahalle de ne kadar günah varsa işlemiş insanlar varsa beni dinsiz ilan edip bana din dersi vermeye kalktı. Bundan sebep olabilir. Bir Laz'ın sürekli laz olduğunu belli etmesi, bir kürdün sürekli kürdüm demesi gibi.

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Bir insan neden din düşmanlığı yapar anlamış değilim özellikle Türkiye'de bir olay veya durum olduğunda hemen dini kötüleme yapıyorlar. Özellikle sosyal medyada görüyorum...
1 kişi yüzünden dini suçlamak çok saçma bir sebep olduğunu düşünüyorum.
Bazı kesimler din hastalık veya İslam kötüleme yapınca kendilerini zeki ve modern sananlar var onları anlamış değilim onlar bunlarda gülüp geçiyorum çünkü beyin yoksunu benim gözümde bu tiplemeler.

Ben inanan inanmayan tüm insanlara saygı duyuyorum ama maalesef o saygıyı inanmayan bazı kişilerden göremiyoruz. Halbuki o kişiler inananlardan saygı bekleyen kişiler. Üzücü kısım da o.
"10'da 7'lik kesimin" inandığı dine akıl hastalığı vb. demek normal karşılanır bir durum olmuş maalesef. Ben inanmayana bunu desem sosyal medyada veya herhangi bir platformda tepki çekeceğimi çok rahat söyleyebilirim.
Zaten bir kişi din düşmanlığı yapıyorsa veya Allah ve din küfür ve alay ediyorsa o kişiden hayır gelmez bence bana göre.
Merak ettiğim benim mi gözüme fazladan çarpıyor yoksa sizde mi böyle düşünüyorsunuz ve cidden düşmanlığı olan bir kişinin alıp veremediği şey ne merak ediyorum.
dünyada çıkan savaşların dünyada yaşanan kötülüklerin neredeyse hepsi din kaynaklıdır. dinler rezil şeylerdir o yüzden ne saygı duyulası ne sevilesidir benim gözümde. milyonlarca hatta milyarlarca insanın ölmesinin sebebi olan bir şeyden nefret edilmesi gayet normal

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bir insan neden din düşmanlığı yapar anlamış değilim özellikle Türkiye'de bir olay veya durum olduğunda hemen dini kötüleme yapıyorlar. Özellikle sosyal medyada görüyorum...
Bazı kesimler din hastalık veya İslam kötüleme yapınca kendilerini zeki ve modern sananlar var onları anlamış değilim onlar bunlarda gülüp geçiyorum çünkü beyin yoksunu benim gözümde bu tiplemeler.

Ben inanan inanmayan tüm insanlara saygı duyuyorum ama maalesef o saygıyı inanmayan bazı kişilerden göremiyoruz. Halbuki o kişiler inananlardan saygı bekleyen kişiler. Üzücü kısım da o.
"10'da 7'lik kesimin" inandığı dine akıl hastalığı vb. demek normal karşılanır bir durum olmuş maalesef. Ben inanmayana bunu desem sosyal medyada veya herhangi bir platformda tepki çekeceğimi çok rahat söyleyebilirim.
Zaten bir kişi din düşmanlığı yapıyorsa veya Allah ve din küfür ve alay ediyorsa o kişiden hayır gelmez bence bana göre.
Merak ettiğim benim mi gözüme fazladan çarpıyor yoksa sizde mi böyle düşünüyorsunuz ve cidden düşmanlığı olan bir kişinin alıp veremediği şey ne merak ediyorum.
Cahillik malesef.
Ama şöyle bir önyargı var.
Cahil bilmiyor gerçeği.
Hayır biliyorlar ve sadece kendilerine yalan söyleyip çevrelerine yansıtıyorlar.
Eğer bilmiyor ama konuşuyorsa bence o başka bir şey ama cahillik bilmemek değil fikrini ölümüne savunan ve at gözlüğü giyen kişidir. bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkesin farklı kimlikleri var, müslümanlığın sürekli gözüne sokulması insanı kusucak seviyeye getiriyor. Örneğin saçım uzundu düne kadar mahalle de ne kadar günah varsa işlemiş insanlar varsa beni dinsiz ilan edip bana din dersi vermeye kalktı. Bundan sebep olabilir. Bir Laz'ın sürekli laz olduğunu belli etmesi, bir kürdün sürekli kürdüm demesi gibi.
İşte sonra da karşı taraf haklı gözüküyor ülkemde.
Ama kimse iki taraf aynı demiyor.

Omnissiah

80+ Bronze
siyasilerin eline kuran alıp, din imannnnn eyyyy diye bağırdıktan sonra lüks araçlara binip, beş yıldızlı otellerde kutlamalar yapması, kendilerinin bir elinin yağda, diğeri balda iken fakir halka dönüp şükr edin, eliniz gözünüz doysun demelerinden olabilir mi?

ayrıca ben müslümanım saygı duy dinime diyen çoğu ismin bu beklentilerinin ardından hristiyanlar şöyle,ateistler şöyle bunlar terörist bunlar namussuz demeye başlamalarından, kendileri saygı göstermediği halde, saygı beklemeleri pastanın süsü.

Tengri inancına hakaret eden şahsa Burhi'nin cevabı : r/Turkey

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,469
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401

İşim bitsin uzun uzadıya bütün sebepleri anlatacağım

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yolda İslama girmeyeni döveriz yada bir iş olunca iş yapmayiz gibi bir olay yok olay ne inancı belli ne inançsizligi belli bu tipler iki grubu birbirine düşürüp akılsız gibi arkadan gülüyorlar bunlara dikkat etmek lazım
Ne Dion La 👺

Carl-S

80+ Gold
dünyada çıkan savaşların dünyada yaşanan kötülüklerin neredeyse hepsi din kaynaklıdır. dinler rezil şeylerdir o yüzden ne saygı duyulası ne sevilesidir benim gözümde. milyonlarca hatta milyarlarca insanın ölmesinin sebebi olan bir şeyden nefret edilmesi gayet normal
Katılmıyorum.
Tarih bilginiz yok herhalde Alan Axelrod ve Charles Phillips'in hazırlamış olduğu Savaş Ansiklopedisi'nde bile zaten sadece %7 olmuştur bunlar yarısı müslüman ve Hristiyanlar savaşıdır yani haçlı seferleri gibi olaylar vardır.

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Katılmıyorum.
Tarih bilginiz yok herhalde Alan Axelrod ve Charles Phillips'in hazırlamış olduğu Savaş Ansiklopedisi'nde bile zaten sadece %7 olmuştur bunlar yarısı müslüman ve Hristiyanlar savaşıdır yani haçlı seferleri gibi olaylar vardır.
hadi diyelim sadece %7 olsun. bu %7 bile aşırı gereksiz ve tamamen safsatalar üzerine kurulmuş yalanlardan dolayı gerçekleşmiş şeyler değil mi ? %7 bile olmasa kar değil mi. miktarın azlığı kötü bi şey olduğu gerçeğini değiştirmez

Alfha13

80+ Silver
hadi diyelim sadece %7 olsun. bu %7 bile aşırı gereksiz ve tamamen safsatalar üzerine kurulmuş yalanlardan dolayı gerçekleşmiş şeyler değil mi ? %7 bile olmasa kar değil mi. miktarın azlığı kötü bi şey olduğu gerçeğini değiştirmez
Konunun açılma sebebi ve bahsi geçen şahıslardan biri.

Tamamen öznel ve herhangi bir dayanağa sahip olmayan, eksik veya yanlış bilgiler kullanan ve temellerini onlara dayandıran, düz bir şekilde "sevmiyorum" diyen düşünceler. Hepimizin böyle düşünceleri var ama genel olarak filmlerde, sporda, oyunlarda dile getiriyoruz ve çoğunlukla da bahsi geçen duruma safsata demiyoruz.

bkz. saygı.

Carl-S

80+ Gold
Hocam %7 çoğunluğu orta çağda oldu zaten ve tüm savaşları kötülükler dinler yüzünden oldu demenize yanlış dedim.
Bu arada savaşlar hiç bir zaman bitmez her zaman olur insanın doğasında var maalesef.

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Konunun açılma sebebi ve bahsi geçen şahıslardan biri.

Tamamen öznel ve herhangi bir dayanağa sahip olmayan, eksik veya yanlış bilgiler kullanan ve temellerini onlara dayandıran, düz bir şekilde "sevmiyorum" diyen düşünceler. Hepimizin böyle düşünceleri var ama genel olarak filmlerde, sporda, oyunlarda dile getiriyoruz ve çoğunlukla da bahsi geçen duruma safsata demiyoruz.

bkz. saygı.
eksik veya yanlış bilgi dediğin hangisi acaba ? hadi diyelim oran yalış %95 abartı oldu iyice düşürelim. 1 kişinin bile ölümüne sebep olan bir şeye neden saygı duyayım? insanları kandırmaktan başka bir işe yaramayan. fayda getirmek maskesi altında insanları köleleştiren bu iğrenç düşünceye neden saygı besleyeyim ?

Top Bottom