Bir kablodan sebep psu kullanamamak

ReisBey

80+
Reaksiyon skoru
4
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
Elimde High Power HP-750-G14C model PSU var ama bunun 8 pin ekran kartı güç kablosu eksik. Ekran kartı modelim 5700xt ve 6 ve 8 pin olmak üzere iki güç girişi bulunuyor. Elimde eksi PSU'dan kalan 8 pin ekran kartı kablosunun soketleri uymadığı için bilgisayarcıya gittim ve orada 5-6 adet soketleri uyan kablo denediler ama hiç birinden güç vermedi PSU. Hatta bunlardan biri high power marka bir PSU idi sadece modeli farklıydı. Molexten çeviriciyle bağladık bu sefer de molex yeterli gücü sağlayamadığı için ekran kartının düşük güç uyarı ışığı yandı. Çözüm şu anlık aynı marka ve modele ait orjinal kablo bulmak gibi görünüyor ki bu da zor. Farklı bir çözüm yolu önerebilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

ust-icon.png
Öne Çıkar (0 oy)

Sanırım psu çift giriş desteklemiyor alırken her zaman buna dikkat edilmeli ileriye dönük olması için ben alırken çift girişli aldım biri yatiyor ilerde daha güçlü kart aldığımda PSU değiştirmeye gerek yok çözümü olan varsa yardımcı olabilir dönüştürücü sağlıklı olmuyor

Sanırım PSU çift giriş desteklemiyor alırken her zaman buna dikkat edilmeli ileriye dönük olması için ben alırken çift girişli aldım biri yatiyor ilerde daha güçlü kart aldığımda PSU değiştirmeye gerek yok çözümü olan varsa yardımcı olabilir dönüştürücü sağlıklı olmuyor
psu çift girişi destekliyor 6 ve 8 pin olmak üzere güç çıkışları mevcut. burada problem uygun kablo olmaması.

PSU çift girişi destekliyor 6 ve 8 pin olmak üzere güç çıkışları mevcut. burada problem uygun kablo olmaması.
Yav uretiyorsun destekli diyorsun o zaman kutuya ya dönüştürücü köy uygun yada fabrikadan öyle çıkar markaları anlamak zor

problem 8 pin kablo bulamamak değil. problem PSU orjinal kablodan başka kablodan güç vermiyor.
Kablolar farklı yerlere gittiği için çalışmıyordur. Güç kaynağı, kablonun orijinal olup olmadığını nasıl anlasın? :) Kendi kablosu ile sizin kullandığınız kabloların kalınlıkları farklıysa, onu bilmemem.

Kablolar farklı yerlere gittiği için çalışmıyordur. Güç kaynağı, kablonun orijinal olup olmadığını nasıl anlasın? :) Kendi kablosu ile sizin kullandığınız kabloların kalınlıkları farklıysa, onu bilmemem.
kendi markası dahil 6-7 kabloya elektrik vermiyordu en son bir kabloya verdi o şekilde hallettik ama bilgisayarcı bile şaşırdı duruma.

Geri