Neler Yeni

"Bir Kişi mi ölmeli?, Beş Kişi mi ölmeli? Ahlaki Kararınız Ne Olurdu?"

Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
özgür kaplan
kolu çekip bir insanı öldürdüm demektense hiçbir şey yapmadım demeyi yeğlerim hocam
hiç bir şey yapmadım ama bu yüzden 5 kişiyi öldürdüm demek daha mı hafiftir vicdani olarak (doğru veya yanlış yok bu sebeple seçimler kişiseldir sadece öğretici sorular.)

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
O 5 kişi malum partiye oy veriyor mu? O zaman cevap çok açık.

Akman55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Hakan Akman
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, İşlemci, Hazır Sistem
hiç bir şey yapmadım ama 5 kişiyi öldürdüm demek daha mı hafiftir vicdani olarak (doğru veya yanlış yok bu sebeple seçimler kişiseldir sadece öğretici sorular.)
bence bakış açısına göre 5 kişiyi öldürmüş sayılmazsın. sonuçta sana bir seçenek verilmiş fakat sen hiçbir şey yapmamışsın. Şey gibi, birine araba çarpıcak. Sen son anda o kişiyi kurtarır mısın yoksa bekler misin? biraz karıştı farkındayım ama ben biraz düşününeceğim. Derin bir soru...

Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
özgür kaplan
O 5 kişi malum partiye oy veriyor mu? O zaman cevap çok açık.
buda çok yanlış bu soru siyaset veya ırk içermemektedir. ki zaten ırk diye bir şeyin varlığına inanmıyorum tür vardır biz sadece insan türüyüz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
yolcu arslan
Eğer 5 kişi nötr de olsa toplumdaki zararlı kürt, afgan, suriyeli vb. sınıfında veya muadilinde ise,
bilim adamını düşünmeden sırf ölmeleri için 5 kişiye çekerim kolu.

Şimdi sendeki zeka seviyesinden şunu anladım. O bilim insanı Kürt yada süriyeli ve covid gibi en önemli ilacı bulacak kişi ama ona rağmen içindeki kibir ve bir baltaya sap olamayan düşünce sistemine dayanarak önemli değil ölsün diye düşünür gereğini yapardın.
Fakat düşüncen yanlış.

Çünkü belki sevmezsin ama Cumhuriyetimizin kurucusu paşamız insanları bu şekilde düşünmez hatta kendisi bile olsa bilime ters düşecek olsa bilimi seçin derdi.

Atatürk - (11).jpg

Alevi Kürt Ağası

Atatürk - (19).jpg

Cevaplara gelince. Karar vermek zor ama ben yine karar verirdim.
Ama ilk kararladımdan biri yukarıda yazılanlardan değil. Kolu çekip bilim adamı bana yakın duruyor eğer tren hızını hesaplayıp onu kurtarabilirsem gider kurtarırım. Kimsede ölmez.
Aynı şekilde treni durdurmanın yolu olsaydı onu denerdim. Diyelim hiçbiri yok. Zor da olsa bilim adamını seçerdim.
Geriye artık o bilim adamının atom bombası tnt gibi birşeye sebep olmamasını dilerim.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
buda çok yanlış bu soru siyaset veya ırk içermemektedir. ki zaten ırk diye bir şeyin varlığına inanmıyorum tür vardır biz sadece insan türüyüz.
Irk olayına ben de girmedim. Önce memleketi düşünmek lazım. Bilim adamı kurtulsun.

LothbLoki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Enis Solak
B. Eğer kolu çekip 1 kişiyi öldürürsen o 5 kişi ağız birliğiyle seni katil olarak yaftalayıp hayatını mahvedebilir, onun dışında o tek kişi insanlık için büyük gelişmeler sağlayabileceği için yaşaması daha faydalı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
özgür kaplan
B. Eğer kolu çekip 1 kişiyi öldürürsen o 5 kişi ağız birliğiyle seni katil olarak yaftalayıp hayatını mahvedebilir, onun dışında o tek kişi insanlık için büyük gelişmeler sağlayabileceği için yaşaması daha faydalı olur.
sanırım banada yakın geliyor gibi ama konu başlığını açan ben olduğum için düşünce belirtmemem daha adil olacaktır.

LothbLoki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Enis Solak
sanırım banada yakın geliyor gibi ama konu başlığını açan ben olduğum için düşünce belirtmemem daha adil olacaktır.
Kesinlikle. Kişisel cevabım B. İş yorumlamaya geldiği zamanda ise polyanacılık oynamaya gerek yok muhakkak benim yazdığım gibi toplumun bir kesimi o 1 kişiyi öldürdüğümüz için katil ilan edecektir.

goku010203

80+ Bronze
Şimdi sendeki zeka seviyesinden şunu anladım. O bilim insanı Kürt yada süriyeli ve covid gibi en önemli ilacı bulacak kişi ama ona rağmen içindeki kibir ve bir baltaya sap olamayan düşünce sistemine dayanarak önemli değil ölsün diye düşünür gereğini yapardın.
Fakat düşüncen yanlış.

Çünkü belki sevmezsin ama Cumhuriyetimizin kurucusu paşamız insanları bu şekilde düşünmez hatta kendisi bile olsa bilime ters düşecek olsa bilimi seçin derdi.

Alıntıyı görüntüle

Alevi Kürt Ağası

Alıntıyı görüntüle

Cevaplara gelince. Karar vermek zor ama ben yine karar verirdim.
Ama ilk kararladımdan biri yukarıda yazılanlardan değil. Kolu çekip bilim adamı bana yakın duruyor eğer tren hızını hesaplayıp onu kurtarabilirsem gider kurtarırım. Kimsede ölmez.
Aynı şekilde treni durdurmanın yolu olsaydı onu denerdim. Diyelim hiçbiri yok. Zor da olsa bilim adamını seçerdim.
Geriye artık o bilim adamının atom bombası tnt gibi birşeye sebep olmamasını dilerim.
Tren hızını nasıl hesaplayacaktın kanki

Top Bottom