Neler Yeni

Bisiklette tek teker yapmak.

NightWish2434

80+ Silver
Süleyman boş,daha geçen gün bursaya geldi yanına bile gitmedim teker yapmaktan başka yapabildiği bir şey yok.

Tekerin bütün püf noktası arka fren sen arkaya yatağa yatar gibi kendini versen bile arka frene dokunduğun sürece düşmen imkansız.Zaten zamanla yapa yapa o tekerin geriye gitmeyen ayarını anlarsın tek teker bu sporun en başlangıç hareketi çok takmayın yani kafanıza.
teşekkür ederim. istanbula uğrarsan takılalım

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
ben bisikletle aklına gelebilecek çoğu şeyi yaptım bunu yapamadığım için iç,mde ukte kaldı.
ben de bır zamanlar motosıklet ıle 125 lık ybr ıle bu tarz hareketler yaptım sonucu epey bır agır oldu senın de basına gelmeden yapmamanı tavsıye ederım .

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
Tekere gelebiliyorum çok rahat bir şekilde ama yukarıda kalamiyorum (10 pedal Max sonra bir anda düşüyor.) Arka lastik 2.25 cst ve dişleri olduğu gibi duruyor. Yine bir cst 2.25 var onunda dişleri yok denecek kadar az. Hangisi ile daha iyi yapabilirim ve tavsiyeleriniz var mı?
Bisiklet: mosso wildfire 26"
Ben: 16 yaş
Lastik: cst rock hawk 26x2.25 (dişli) / Cst cabellero 26x2.25 (az dişli)
Kullandığım vites: ön 2 arka 5 (bütün olarak 3x7 21 vites)
Fren kullanmayı öğrenmen lazım

NightWish2434

80+ Silver
Bir ara düşünüyorum can azaz davet etti ama okul olduğundan karışık biraz.
Ara tatilde gel
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de bır zamanlar motosıklet ıle 125 lık ybr ıle bu tarz hareketler yaptım sonucu epey bır agır oldu senın de basına gelmeden yapmamanı tavsıye ederım .
Motor farklı bisiklet farklı hocam :)

Fren kullanmayı öğrenmen lazım
Deniyorum.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
Ara tatilde gel

Motor farklı bisiklet farklı hocam :)

Deniyorum.
Sürekli kendini bisikletde arkaya doğru at sırt ustu düşmemek için ayaklarını yere koy aynı hareketi baya tekrarla sonra arkaya atarken ufak ufak frene dokun zamanla alışırsın bayır yukarı hiç fren kullanmadan teker yaparakta fren antrenmanı yapabilirsin bayır bitene kadar tekeri indirmemeye çalış ama teker yaparken buyuk kaset dişlisinde hafif vitesde yapma onu kaldirmak için bir yandan kollarindanda destek al ne çok ağir ne çok hafif vitesde belirli bir hızda giderken ayağa kalkıp tam hangi ayağın daha kuvvetli ise ona basacağın sıra öne doğru kendini pumpla hemen ardindan pedala basip kendini geriye doğru at ve koltuğa otur bu şekilde daha iyi olur istediğin hızda tekerde gidebilirsin

NightWish2434

80+ Silver
Sürekli kendini bisikletde arkaya doğru at sırt ustu düşmemek için ayaklarını yere koy aynı hareketi baya tekrarla sonra arkaya atarken ufak ufak frene dokun zamanla alışırsın bayır yukarı hiç fren kullanmadan teker yaparakta fren antrenmanı yapabilirsin bayır bitene kadar tekeri indirmemeye çalış ama teker yaparken buyuk kaset dişlisinde hafif vitesde yapma onu kaldirmak için bir yandan kollarindanda destek al ne çok ağir ne çok hafif vitesde belirli bir hızda giderken ayağa kalkıp tam hangi ayağın daha kuvvetli ise ona basacağın sıra öne doğru kendini pumpla hemen ardindan pedala basip kendini geriye doğru at ve koltuğa otur bu şekilde daha iyi olur istediğin hızda tekerde gidebilirsin
Hocam sen beni yanlış anladın ben zaten belirli bir kademeye kadar geldim zamanında geriye doğru ayak koyma vs. Yaptım bayır yukarıyı tam anlamadım ama yokuş yukarı teker yap demeye çalıştıysan yapıyorum. Ve evet fren kullanmıyorum. Vites: 2-4 eğer yokuş yukarı ise veya yorgunsam 2-3 veya 2-2 olabiliyor. Pumplama felan hepsi var bende. Bir arkadaşımın tavsiyesi olan ve Süleyman'ın da bahsettiği koltuğu öne doğru eğicem (öne kalkinca koltuğa tam oturmak için) benim tek şikayetim öne kaldırdıktan sonra 30 pedal felan gittikten sonra ya çok hızlandığımdan yada yorulduğumdan bırakıyorum. He birde manual var onu hiç yapamıyorum

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
Hocam sen beni yanlış anladın ben zaten belirli bir kademeye kadar geldim zamanında geriye doğru ayak koyma vs. Yaptım bayır yukarıyı tam anlamadım ama yokuş yukarı teker yap demeye çalıştıysan yapıyorum. Ve evet fren kullanmıyorum. Vites: 2-4 eğer yokuş yukarı ise veya yorgunsam 2-3 veya 2-2 olabiliyor. Pumplama felan hepsi var bende. Bir arkadaşımın tavsiyesi olan ve Süleyman'ın da bahsettiği koltuğu öne doğru eğicem (öne kalkinca koltuğa tam oturmak için) benim tek şikayetim öne kaldırdıktan sonra 30 pedal felan gittikten sonra ya çok hızlandığımdan yada yorulduğumdan bırakıyorum. He birde manual var onu hiç yapamıyorum
Fren kullanmadığın için yoruluyorsun fren kullanmayı öğrendikten sonra kolların ağrıyana kadar kaldırabilirsin

NightWish2434

80+ Silver

Asım Atlıhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Asım
Tekere gelebiliyorum çok rahat bir şekilde ama yukarıda kalamiyorum (10 pedal Max sonra bir anda düşüyor.) Arka lastik 2.25 cst ve dişleri olduğu gibi duruyor. Yine bir cst 2.25 var onunda dişleri yok denecek kadar az. Hangisi ile daha iyi yapabilirim ve tavsiyeleriniz var mı?
Bisiklet: mosso wildfire 26"
Ben: 16 yaş
Lastik: cst rock hawk 26x2.25 (dişli) / Cst cabellero 26x2.25 (az dişli)
Kullandığım vites: ön 2 arka 5 (bütün olarak 3x7 21 vites)
Ben de aynı durumu yaşıyorum.
İlk olarak fren kolunu (teker halini düşünerek) kolay kavrayabileceğin şekilde ayarla.
Sele yüksekliğini pedalın üstüne basar durumda bacağını kırmadığın yükseklikte ayarla.
Vites seçimi kişiye göre değişir.
Freni de yavaş yavaş sık aniden ve sürekli olarak kullanma ama elin her zaman frende olsun.

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,548
İsim
Arda Eren Aslan

NightWish2434

80+ Silver

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,548
İsim
Arda Eren Aslan
İnşallah. Birde fazla nefes nefese kalıyorum birkaç denemeden sonra, buna çözüm var mı
Bisiklet yorucu bir iş zaten olabildiğince düz bir yolda dene. Bisikletin ağırlığından da kaynaklanabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,445
Üyeler
160,849
Son üye
GunduzBey
Top Bottom