Neler Yeni

Borç yiğidin kamçısı mı gerçekten?

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Alihan YILMAZ
Borç yiğidi dize getirir demek istemiş atalarımız ama milletimiz yanlış yeriyle anlamış. Uzun vadeye yayabilirsen daha fazla geri ödersin, ama aylık daha düşük giderin olur. Bu konuda çok ta bilinmesi gereken bir şey yok. Bir daha da orçlanma. Başkası için hiç borçlanma.

MOON_MVR

80+ Bronze
Kemer sıkma politikası uygulamalısın. Öncelikle borçların kaynaklarını bir ayır burada yaptığın gibi. Bunları minimum farkla taksitlendir. Ardında kendine özel bir ödeme planı oluştur. Bu ödeme planı içerisinde TEMEL İHTİYAÇLAR haricinde bir madde kalemi yer almasın.

Ardından elde kalan para senin yeni maaşın olarak göreceksin. Bu durumda ödemelerini sağlayabilecek bir borç mevcut.

Diğer yönden yeni kaynaklara çabuk bağlanarak tetiklenmedikçe kendi sorunlarının üzerinde çok vakit harcamadıpını görüyorum. Tabii bu yorumum maddi açıdan geçerli. Gelir kaynakların gider kaynaklarını karşılayabilecek güçte olsun.

Fuzuli olarak denen harcamaların önüne geçmek daha fazla borç ödeyebilir hacmi kazandıracaktır.

İhtiyaçlarını belirle, gelirini kontrollü harca. Gereksiz her türlü harcamanın önüne geç. Borcun çok değil. Gelirine göre 3-4 maaşlı bir mesafe mevcut. Bu söylediklerimi yapabilirsen rahatlıkla ödersin.

Kredi kartı soruna gelirsek, bankaya girdi yapan paranın fazla olması limiti en çok etkileyen faktör. 15k maaş alıyorsan bu para maaş hesabına yatmıyordur heralde çünkü minimum 17.002 TL olmak zorunda.
Yol gösterciliğin için teşekkür ederim dediklerini deneyeceğim. Normal maaşım 17.002 tl tl zaten sadece bu ay için 15 alacağım 3 bin tl ameliyat masrafına gitmişti. 1000 tl yazdığım fuzuli harcamam ise arada bir migren krizleri ve kalp durması gibi sorunlar yaşıyorum bundan dolayı acil şekile hastaneye yetişmek için taksi çağırmam gerekiyor saçma şekilde taksi ambulansdan çok daha hızlı oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Borç yiğidi dize getirir demek istemiş atalarımız ama milletimiz yanlış yeriyle anlamış. Uzun vadeye yayabilirsen daha fazla geri ödersin, ama aylık daha düşük giderin olur. Bu konuda çok ta bilinmesi gereken bir şey yok. Bir daha da orçlanma. Başkası için hiç borçlanma.
Başkaları için bunu asla yapmam konu ailem olunca bir saniye bile düşünmek gelmemişti aklıma.

Can...

80+ Platinum
Ya kendi evine beyaz eşya almış altı üstü. Ev kredisine kefil olmamış.
altı üstü dediğin 26 k borç asgeri ücretle çalışıyor annesi ve kardeşlerine bakıyor evde baba varken çocuk ne alaka borç üstleniyor bakamaycaksan çocuk yapmayacaksın kaliteli yaşam sunmak zorundasın evladına

MOON_MVR

80+ Bronze
altı üstü dediğin 26 k borç asgeri ücretle çalışıyor annesi ve kardeşlerine bakıyor evde baba varken çocuk ne alaka borç üstleniyor bakamaycaksan çocuk yapmayacaksın kaliteli yaşam sunmak zorundasın evladına
O dönemde sigortalı çalışan tek kişi bendim babam sigortasız çalışıyor bir mobilyacı da eşya indir kaldır yapıyordu evkur da sigortalı ve maaş bordro lü bir çalışan istediği için beni göstermişlerdi

Can...

80+ Platinum
Şöyle ki babam çok da iyi maaş aldığı bir işte çalışan birisi değildi ve evde 16 yaşından sonra çalışmamız gerekiyordu eve destek olmak için o sıralar da samsunda olanalr bilir samsunu sel vurdu ve eşyalarımız hasar almıştı bundan dolayı yenisini almak zorunda kalmıştık ve hekresin elini taşının altına koyması gerekiyordu ben de sorumluluğum bu diyerekten yapmıştım böyle bir şey. Evet şimdi bakınca keşke yapmasaydım diyorum ama o zaman için düşündüğüm şey ailemin sıcak bir evde yaşamasıydı
olan olmuş hocam taktiği verdim yukarda maaşı geldiği gibi koy hesabını yap temele yaşam harcamaları için gerisini borca borç bitince kenara atmaya devam lazım olursa oradan harcama yapıyorsun borca girmiyorsun kredi kartlarını kapatıyorsun bu kadar

MOON_MVR

80+ Bronze
olan olmuş hocam taktiği verdim yukarda maaşı geldiği gibi koy hesabını yap temele yaşam harcamaları için gerisini borca borç bitince kenara atmaya devam lazım olursa oradan harcama yapıyorsun borca girmiyorsun kredi kartlarını kapatıyorsun bu kadar
Dediğini uygulamaya çalışacağım bilgi ve tavsiye için teşekkürler.

yenigeldim

80+ Silver
Okuma yazman yok mu? Evi su bastı diyor, babası sonradan gitmiş. Olan olmuş. Kimse keyfinden zor durumda kalmıyor. Öyle laf sallaması kolay.

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
Hocam halka arzlara katılabilirsin azda olsa katkısı olur

MOON_MVR

80+ Bronze
Hocam halka arzlara katılabilirsin azda olsa katkısı olur
O nasıl işliyor hocam?

Okuma yazman yok mu? Evi su bastı diyor, babası sonradan gitmiş. Olan olmuş. Kimse keyfinden zor durumda kalmıyor. Öyle laf sallaması kolay.
Dostum mümkünsen sinirleri germeyelim teşekkür edeirm beni düşündüğün için adam da haklı kendince sen de haklısın o da yardım etti sen de uzatmayalım lütfen aranızdaki konuyu

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
O nasıl işliyor hocam?

Dostum mümkünsen sinirleri germeyelim teşekkür edeirm beni düşündüğün için adam da haklı kendince sen de haklısın o da yardım etti sen de uzatmayalım lütfen aranızdaki konuyu
Bu sitede halka arz olan şirketler var üstlerine tıklayarak getirilerine bakabilirsin

Ya olum ne halka arzı kafayı mı yediniz siz? Düşerse ne olacak. Hep çıkacak diye kaide mi var. Borsa işleri aciliyeti olmayan parayla yapılır. Çocuğun borcu var.
Asıl sen kafayı yemişssin sanki kumara bas dedik parayı
Düşsede zaten 200-300Tl filan veriyor %10 düşssün 20-30 Tl zarar o sırada çekmeye çalışır.
Kar ederse sıkıntı yok gittikçe gidiyor zaten

yenigeldim

80+ Silver
Bu sitede halka arz olan şirketler var üstlerine tıklayarak getirilerine bakabilirsin

Asıl sen kafayı yemişssin sanki kumara bas dedik parayı
Düşsede zaten 200-300Tl filan veriyor %10 düşssün 20-30 TL zarar o sırada çekmeye çalışır.
Kar ederse sıkıntı yok gittikçe gidiyor zaten
Kaç lirayla giriyorsun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,192
Üyeler
163,797
Son üye
Simsek34
Top Bottom