resmen kendi vatandaşlarına düşmanlar enflasyonla borsayla ülkenin kalkınmaması için insanların aç kalması fakirleşmesi için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.
Şuan borsa biraz daha sakinleşti gibi... Ama temkinli olmalı bence yine de bu fiyatlardan alanlar var belli ki yoksa borsa toparlayamazdı kolay kolay. 10bin puanın üzerinde tutuyorlar.
Şimdi önümüzde şu karar takip ediliyor, İBB ve diğer belediyelere Kayyum atanacak mı? Eğer atanırsa yine bir kargaşa ortamı doğabilir ve borsa çalkalanabilir zaten şimdiki beklenti ve korku satışları da ondan...
Dediğim gibi şuan muazzam bir belirsizlik var ve korku kara bulutları üzerimizde... Zararı olanlar için şunu yazayım ayrıca, şuan borsadaki düşüş matematik ve istatistik bilimi ile açıklanamaz, devlet operasyon yaptı, düşüş bunun için dolayısıyla düşüş ve belirsizliği yaratanlar ancak bu düşüş sürecinin ne kadar süreceğini bilebilir. Şuan ciddi bir kriz yaşıyoruz borsa bazında, ekonomik olarak.
Teknik analiz grafikleri veremem çünkü ekonomi dışı olaylar teknik analizler ile açıklanamaz. Bakalım yarın ola, hayrola... Ya ne zaman gece-sabaha karşı bir operasyon olsa veya hafta sonu birileri bi şeyler yapsa olan borsa yatırımcısına oluyor. Neyse ki ben günlük işlemler yapıyorum, eğer bugün bu tufana yakalansaydım baya zararım olurdu, neyseki verilmiş sadakam varmış... Hepimize geçmiş olsun ama bazıları mutlaka ama mutlaka bu operasyondan önce haber alıp vurgun yapmışlardır diye düşünüyorum, son güne hep normal vatandaş kalır çünkü.
Borsada neden günlük işlem yapılıyor diyenlere ibretlik bir durum bu durum. Aynı gün küçük de olsa kazancını kap, pozisyonunu kapa, gece ne olacak, hafta sonu kim ne yapacak, derdi tasası yok... Tabi günlük işlemde kazanmak gerçekten en zoru ama yer ve zamana bağlı avantajları da yok değil işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de şunu not edeyim; siyasette eğer savaş başlamış ve ilk ateş açılmış ise sıkı durmak gerek borsada, zararda bile olsak çıkıp bir nefes almak en iyisi. Çünkü bu gibi durumlarda bombanın ne zaman patlayacağını sadece savaşı yapanlar bilebilir, olan küçük yatırmcılara her zaman olur.
Filler tepişir, karıncalar ezilir...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dövizin ve altının nabzı ne zaman ki normale döner, faiz ne zaman ki uslanır o zaman borsa da alım tekrar düşünülebilir, şimdi sadece takipteyiz.
Beyler uygun durumları gözleyin, eğer çıkarınıza geliyorsa borsa sanki dünü boşvermiş gibi ya da mış gibi yapıyor, henüz zamana ihtiyaç var ama cesaretinize kalmış biraz da...
İkinci kez devre kesici devreye girdi, %7 düşüş olduğu için:
Bu kadar büyük kayıplar olmasına rağmen henüz alım için uygun sinyaller oluşmadı benim fonksiyona göre, demek ki daha da düşebilir hatta akşamdan önce %10 kayıp bile olabilir ve borsa tatil edilebilir...