Neler Yeni

Borsa ve hisse senetleri hakkında günlük analiz yapalım

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
ASTOR kuvvetli yükseliş eğilimi içinde ama direnç kanalını geçtiği için ya hızlı yükselir ya da biraz geri döner veya oyalanır... Ama hedefi üst kanal :)

Alınabilir. Geri dönüş yapıp biraz kar toplayanlar olursa, o arada iyi fiyattan alınması gayet mantıklı.

astor.jpg

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Maalesef. Allah bilir kimlerin ceplerine mama niyetine gitti gerçi bu ne ki her şey mama olarak gidiyor. Pudra şekeri çekenleri gördük, Bende zaten avrupadayım polonya da yaşıyorum avrupa borsasında değerlendiriyorum mis gibi dolar cinsinden kafam rahat :D
Hocam avrupa borsasında alım satım yapmak için neresini kullanıyorsunuz. kısmet olursa eğer gitme planım olduğundan kenara euro olarak para koymaktansa avrupa borsasında değerlendiririm paramı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ASTOR var birde, onlarda da güzel yükseliş bekliyorum ama almadım daha para kalmadı :D ytd.
Astor iyi ya ufak ufak düşüşleri olsada geleceği olan bi firma (YTD).

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Pazartesi günü borsa başlangıcında hafif bir geri çekilme olursa eğer aşağıdaki hisseleri almayı düşünüyorum, ama fakat aşırı bir düşüş olursa beklemede kalırım:

TLMAN
DEFOR
ODINE
ASTOR

Bu 4 hisse de yükseliş eğiliminde ve hepsinde hafif geri çekilmeler beklemekteyim çünkü borsa üç gün üst üste güzel yükselişler kaydetti ve 9000 seviyesini aştı fakat düzgün bir yükseliş eğilimine henüz girmedi..! Yani her an geri çekilme olabilir. Borsa hala düşüş eğiliminde ve yükseliş yönünde kırılım yaşanmadı.

AGYO hissesi hala yükseliş eğiliminde, borsa düşerse pazartesi gün sonuna değin o zaman tüm bu yazdığım hisselerde kar satışları gelebilir, fırsat olarak değerlendirilebilir uygun seviyelerden alarak... Bir de şöyle bir son 1 aya baktığımda borsa hiç art arda 4 gün bu seviyede yükselememiş, satış yemiş hep, dolayısıyla borsa pazartesi günü önceki günde yükseldiği oranda iniş gerçekleşebilir hatta salı günü de inişli olabilir. Temkinli olmakta fayda var. Yukarıdaki 4 hisse için takipteyim ama belki alamayabilirim çünkü borsada pazartesi düşüş olma ihtimalini değerlendiriyorum.
Bu değerlendirmelerim farklı veya ters sonuçlarla da sonuçlanabilir, yani YTD...

Bunlar kişisel görüşlerdir, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımlarınız kendi sorumluluğunuzdadır, bunu kesinlikle unutmayın.

Farex

80+ Silver
Hocam avrupa borsasında alım satım yapmak için neresini kullanıyorsunuz. kısmet olursa eğer gitme planım olduğundan kenara euro olarak para koymaktansa avrupa borsasında değerlendiririm paramı.

Astor iyi ya ufak ufak düşüşleri olsada geleceği olan bi firma (YTD).
wise kullanabilirsin.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Borsada yarın günlük alım-satım yapanlardan strateji alabiliriz, bir stratejim var aslında ama açıklaması uzun hikaye, yarın yani pazartesi bir deneyeceğim :)

Günlük trade yapanlar varsa konuya bi zahmet katkıda bulunabilirler :D Günlük trade yaptığımda sadece birinde kazanmıştım geçmişte, daha çok kaybediyorum ben :( Ama şimdi farklı bir strateji geliştirdim, onu deneyeceğim...

turki

80+
Borsada yarın günlük alım-satım yapanlardan strateji alabiliriz, bir stratejim var aslında ama açıklaması uzun hikaye, yarın yani pazartesi bir deneyeceğim :)

Günlük trade yapanlar varsa konuya bi zahmet katkıda bulunabilirler :D Günlük trade yaptığımda sadece birinde kazanmıştım geçmişte, daha çok kaybediyorum ben :( Ama şimdi farklı bir strateji geliştirdim, onu deneyeceğim...
hocam yurtdışı senet fonu almak daha mantıklı değil midir

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
hocam yurtdışı senet fonu almak daha mantıklı değil midir
Hocam inanın ki hiç yurtdışı işlemlere bulaşmadım, hep yurtiçi çalıştım :)

Hisse senedi alıp satmak aslında işi çözünce karlıdır ama işi çözmek de kolay değil, baya uğraştırıyor ve tecrübe ile kendini kendine kanıtlamak zorundasın. Haliyle riske giren zarar da ediyor ama kar elde etmeye başladın mı da güzel karlar elde edenler var. Hisse senedinden yepyeni gıcır bilgisayar sistemleri dizenler de var, ev araba alanlar da var, üstelik robot kullanmadan .

turki

80+
Hocam inanın ki hiç yurtdışı işlemlere bulaşmadım, hep yurtiçi çalıştım :)

Hisse senedi alıp satmak aslında işi çözünce karlıdır ama işi çözmek de kolay değil, baya uğraştırıyor ve tecrübe ile kendini kendine kanıtlamak zorundasın. Haliyle riske giren zarar da ediyor ama kar elde etmeye başladın mı da güzel karlar elde edenler var. Hisse senedinden yepyeni gıcır bilgisayar sistemleri dizenler de var, ev araba alanlar da var, üstelik robot kullanmadan .
fon almakta yurtiçi hocam. alınmaz mı nasdaq daha karlı gibi

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
fon almakta yurtiçi hocam. alınmaz mı nasdaq daha karlı gibi
Aslında o fonlar hakkında çok fazla bilgim de yok ama bildiğim şu, o paraları toplayıp toplayıp yüksek getiri sağlayan işler yapıyorlar, finansçılar ise o paralarla borsa gibi yatırımlarda değerlendirip az bir miktarını da müşteriye sunuyorlar... Yani bizim korktuğumuz borsada onlar yüklü yüklü kazançlar elde ediyolar bizlerden topladıkları paralarla. Bu adil bir paylaşım değil. Faize yatırdım bi miktar paramı, sonra borsada hisse aldım bir günde 1 aylık faiz getirisini sağladım :) Bu hiç adil bir paylaşım değil, bankalar aslında bizleri sömürüyolar...

Yurtdışı borsalar da bizim borsamız gibi kazançlı ama daha fazla ama daha az... :D Fakat ben daha yolun başındayım ve aracı kurumum henüz bana sadece Bist hisseleri ile alım satım yapmamı kararlaştırmış, henüz yabancı borsalara girmedim fakat günün birinde ciddi primler elde edebilirsem, kendimi kendime öncelikle kanıtlayabilir, işte pişebilir isem yurtdışı da mutlaka değerlendireceğim.

Son düzenleme:

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Borsa açılışa hazırlanıyor...

1731305094522.png

Bakalım vadeli piyasa endeksi güne nasıl başlayacak...

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
11.11.2024 Pazartesi borsa kapanışı:

1731338895069.png

Önceden belirtmiş olduğum tüm hisseler bugün yeşillendi :)

Özellikle TLMAN açılışta çoşmuştu :)

Yine BRISA da güzel yükseldi. ASTOR da yükseldi. PATEK yine düştü.

Ben biraz ASELS hissesine yatırım yaptım, az biraz kar elde ettim ama hisseleri bozdurmadım, yarına kaldı :) Diğer hisseleri sattım çok az bir kar olsa da... :(

Bist bugün tam sınırdan döndü:
ScreenHunter 119.jpg

Tavan kanalını çok doğru çizmişim, bugün tam sınırdan kapadı :)

Borsa bugün düşmedi, yükseliş eğilimi sinyali verdi. Kararlı bir şekilde şu dört günde yükseldi. Bu hafta ortalama olarak kazançlı geçecek gibi görünüyor, eğer çok ters bir haber gelmez ise...

Sizin gününüz nasıl geçti ? :)

PATEK hala düşme eğiliminde, hem de güçlü bir düşme eğiliminde:

ScreenHunter 120.jpg

Son düzenleme:

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Kutluhan bayrakcı
11.11.2024 Pazartesi borsa kapanışı:

Alıntıyı görüntüle

Önceden belirtmiş olduğum tüm hisseler bugün yeşillendi :)

Özellikle TLMAN açılışta çoşmuştu :)

Yine BRISA da güzel yükseldi. ASTOR da yükseldi. PATEK yine düştü.

Ben biraz ASELS hissesine yatırım yaptım, az biraz kar elde ettim ama hisseleri bozdurmadım, yarına kaldı :) Diğer hisseleri sattım çok az bir kar olsa da... :(

Bist bugün tam sınırdan döndü:
Alıntıyı görüntüle
Tavan kanalını çok doğru çizmişim, bugün tam sınırdan kapadı :)

Borsa bugün düşmedi, yükseliş eğilimi sinyali verdi. Kararlı bir şekilde şu dört günde yükseldi. Bu hafta ortalama olarak kazançlı geçecek gibi görünüyor, eğer çok ters bir haber gelmez ise...

Sizin gününüz nasıl geçti ? :)

PATEK hala düşme eğiliminde, hem de güçlü bir düşme eğiliminde:

Alıntıyı görüntüle
Alım fırsatı ?

Top Bottom