Neler Yeni

Borsa ve hisse senetleri hakkında günlük analiz yapalım

redlove

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
900
İsim
.
yüzde 220 kar bıraktı vişne desteğe az atmıştım oda 120 bulls oda 40 yaptı diğerleri 36 ile 14 ve 20 civarı düşmüş karı nasıl götürsün :)
yani atıyorum toplam alıcağın para 6000 7000 tl ise o düşen hisseler yüzünden 4000 3000 e düşmüştür ha yine kötü para değil sonuçta taş atıp kolun mu yoruldu hayır ama düşmese daha iyiymiş :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Borsa çok bilgi ve analiz yeteneği gerektirir, borsada hisselerde kar öyle hesaplanmaz, esas olan dipten alıp satabildiğin kadar yüksekten satmaktır ve işin hesaplama kısmına matematik girer, matematik, istatistik bu işin olmazsa olmazıdır, herkes yapamaz. Ordaki hesaplama yüzeysel, basit hesaptır, borsa daha farklı çalışır. Ama uzun vade yatımları için al unut taktiği uygulayanlar da var. Borsa dediğim gibi işin en çetrefilli ama en kazançlı yeridir, aynı zamanda da en riskli yeri...
ben 1 yıl önce bi hisse almıştım ve 1 yıl tuttum. sonuç , para sabit kaldı :D en azından altına atsaymışım yine değeri korunurdu ondan dolayı borsaya pek sıcak bakamıyorum

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Draq123
yani atıyorum toplam alıcağın para 6000 7000 tl ise o düşen hisseler yüzünden 4000 3000 e düşmüştür ha yine kötü para değil sonuçta taş atıp kolun mu yoruldu hayır ama düşmese daha iyiymiş :D

ben 1 yıl önce bi hisse almıştım ve 1 yıl tuttum. sonuç , para sabit kaldı :D en azından altına atsaymışım yine değeri korunurdu ondan dolayı borsaya pek sıcak bakamıyorum
tam öyle olmadıda azıcık yaklaştın diyelim :)

redlove

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
900
İsim
.
tam öyle olmadıda azıcık yaklaştın diyelim :)
yani halka arzda riskli konuma geldi şuanda, hangi arzın iyi getiriceğini bilmediğin için 2 hisse çok iyi artar, 2 hissede aynı derecede - ye sokarsa bi anlamı kalmıyo bilemedim :D

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Draq123
yani halka arzda riskli konuma geldi şuanda, hangi arzın iyi getiriceğini bilmediğin için 2 hisse çok iyi artar, 2 hissede aynı derecede - ye sokarsa bi anlamı kalmıyo bilemedim :D
peki.... haklısın dostum

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Tekin Ayber
İşte öyle yapılmaz borsada, hesaplayacaksın, en dipten ya da uygun dip noktalara yakın yerlerden yakalayacaksın hisseyi ve yine hesabına göre bir fiyattan satacaksın, her an kontrol etmen gerek, bir de her hisse uygun olmayabilir, hisse taraması yapman gerekebilir. Böyle işte çok uzun hikayesi var işin :D

redlove

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
900
İsim
.
İşte öyle yapılmaz borsada, hesaplayacaksın, en dipten ya da uygun dip noktalara yakın yerlerden yakalayacaksın hisseyi ve yine hesabına göre bir fiyattan satacaksın, her an kontrol etmen gerek, bir de her hisse uygun olmayabilir, hisse taraması yapman gerekebilir. Böyle işte çok uzun hikayesi var işin :D
hisse satış fiyatından almıştım biliyor musun, ona rağmen hisse 1 yılda 2 katına bile çıkamadı.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Tekin Ayber
mega metal a.ş
İlk başta iyi yükselmiş ama 2024 mart gibi düşüşe başlamış 2025 marta kadar doğru düzgün yükselememiş :( Tam yükselir gibi olmuş bu seferde şuanki kriz ortamına denk gelmiş...

ALTIN güzel aslında ama makas oranları yüzünden ben bulaşmak istemiyorum, uzun vade sevmiyorum 🤣

Bazen Altın da uzun vade bile yatırım yapsan kazandırmıyordu, ne zamanki krizler ve savaşlar başladı, Altın fırladı .

yalnızbiri01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
muhammed samet
Siyasi olarak olağan bir süreçte olsaydık bu dediğin mantıklı olurdu ama siyasi olarak ülke çalkalanıyor, borsa tepelerden çakıla çakıla düşüyor, bir çok kişi kazancı bırak, battı batacak duruma gelmiş olabilir, zararın neresinden dönülse kardır. Görünen köy kılavuz istemez.

Şöyle bir çekincemizi de koyalım; bunlar şahsi fikirlerimdir, muhabbet ediyoruz, YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE DEĞİLDİR.
Hocam uzun vaadeciler için dedim al sağcılar için değil

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Tekin Ayber
aselsana o kadar para atıp 1 günde çekmek nasıl az risk oluyor :kekw:
Tamamen matematik :) Olasılık hesaplıyorsun ve kazanç görürsen o alım-satımı gerçekleştiriyorsun, her zaman kaznmazsın ama azar azar, yavaştan yavaştan öğrendikçe güvenin gelir ve gözün kapalı yapmaya başlarsın :)
Daha ben o seviyeye ulaşamadım ama en başta çok çok ufaktan başlamıştım, azar azar büyüttüm işi... Zarar da çok ettim, zaman zaman olmuyo dedim, ara verdim ama pes etmedim, çok araştırma yaptım, ne öğrenebilirsem kardır dedim, az bi şey öğrendiğime inanıyorum çünkü güzel kazançlar elde etmek güven veriyor insana. Böle işte....

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Draq123
Tamamen matematik :) Olasılık hesaplıyorsun ve kazanç görürsen o alım-satımı gerçekleştiriyorsun, her zaman kaznmazsın ama azar azar, yavaştan yavaştan öğrendikçe güvenin gelir ve gözün kapalı yapmaya başlarsın :)
Daha ben o seviyeye ulaşamadım ama en başta çok çok ufaktan başlamıştım, azar azar büyüttüm işi... Zarar da çok ettim, zaman zaman olmuyo dedim, ara verdim ama pes etmedim, çok araştırma yaptım, ne öğrenebilirsem kardır dedim, az bi şey öğrendiğime inanıyorum çünkü güzel kazançlar elde etmek güven veriyor insana. Böle işte....
Valla bende taktiksel grafikli felan öğrenmek isterimde nerden başlayacağımı bilmiyorum 1 yıldır halka arza rasgele girip çıkıyodum son 2 ayda güzel vurgun yaptım

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Tekin Ayber
Borsa öncesi döviz sakin gibi :)

2025-03-24_09-19.png

Borsa öncesi verileri gayet normal, viop endeksi gayet olumlu, %3,5 civarı yükseliş diyor :)

2025-03-24_09-37.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,821
Üyeler
170,765
Son üye
eren0511
Top Bottom