Borsayı nasıl öğrenebilirim

ec1na3

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
252
Merhaba dostlar yaşım 17 borsaya girmek istiyorum babam da bana destek çıkar gerekirse 2 milyon TL bile verir ancak borsa hakkında az bir bilgiye sahibim kendimi nasıl geliştirebilirim ve yüklü oynamaya sizce ne zaman başlamalıyım tavsiye verirmisiniz

2 milyon başlangıç için çok fazla gibi. 5-10k yeterli olur nasıl gelişeceksin ben de bilmiyorum.

hedefin buyukse uzun vadeli islemler ve yuklu para kullanacaksin. mesela apple'dan 5k dolar hisse alirsin, bir o kadar google'dan alirsin, turk hava yollarindan alirsin. 5 yil sonra bakarsin 15k dolar olmus 70k. hep artar cunku belli basli firmalar.

Merhaba dostlar yaşım 17 borsaya girmek istiyorum babam da bana destek çıkar gerekirse 2 milyon TL bile verir ancak borsa hakkında az bir bilgiye sahibim kendimi nasıl geliştirebilirim ve yüklü oynamaya sizce ne zaman başlamalıyım tavsiye verirmisiniz
Benim babam 30 yıldır bu isin icerisinde 90 lı yıllardan beri ben nasıl öğrendin diyince Twitter'ın çok yardımı oldu diyor.

Bu isin mutfağında olan insaları takip ederek baslayın. (Ali Ömür Hoca gibi.)

İlk basta temel ekonomik kaideleri, Mesela Stagflasyon,Devaliasyon gibi öğrenerek altyapı olusturun.

Sonra Borsanın Temel kaidelerini öğrenin, Ayı/Boğa Endeksi, Destek/Direnç, Spekülatör, Tahta kurma gibi öğrenin.

Sonrasında Temel Analiz ve Gelismis Analizi Öğrenin, Gelismis Analiz İcersinde Bilhassa Hissede Cizgi cizme, Direnç okuma,
Daha sonrasında İndikatörleri öğrenin.

Borsa'da hisselerin ince hareketleri Gelismis analiz ile daha iyi okunur, Her ne zaman Gelismis Analiz yeteneğiniz gelisir, O Zaman Kazanmaya Baslarsınız.

UNUTMAYIN, BORSA ORTAMI HER ZAMAN RİSKLİDİR.

2008 YILINDA ABD'DE BATAN LEHMAN BANKASI YÜZÜNDEN BÜTÜN DÜNYA BORSALARI TEPETAKLAK OLDU.

BORSA SÜPRİZ RİSKLERE GEBE. O YÜZDEN PARANINIZIN BÜYÜK BİR KISMI YADA ANA PARANIZ İLE GİRMEYİN!

kripto para borsası en riskli ve getirisi en yüksek olandır
kripto dmryi takip edebilirsin

2 milyon TL ye yatırım yapacaksan git ev filan al kiraya ver araba al işlere ver borsa filan sakat iş

Sakın öyle bir hata yapma şuan gir Max 50 k ile (ki o bile fazla ama belliki ki heveslisin) az buçuk öğren mantığını çok çabuk katlamaya çalışırsan gerçekten katlamış olursun 50 liran 10 lira olur o yüzden sakin ol düşüşler fln normal çok satılan şey ucuzlar borsada böyle bu başkada diyecek pek bişeyim yok gir çatır çutur ez parayı öğrenince para kaybetmezsin

Youtubda halka arzlara nasıl girilir öğren. Kendine bir bankadan kart al. Hisse alımı için uygulamasından onay al. Her ay 1 ila 6 vb halka arzlara gir . Her halka arz maks 500 tl veriyor suanda. Paranı ona göre dağıt. Halka arzları satma. 3 5 yıl unut en az. Zamanla belki al sat,fon,yabancı hisseyi öğrenirsin. 5 yıl sonra bana dua et :)

Öncelikle borsa oynanmaz. Borsanın bir oyundan ziyade yatırım aracı olduğunu kavraman gerek. Son olarak eklemek istediklerim ise; hemen olacak bir şey değil. Bir kaynak bulup okuyarak başlayabilirsin. Online dersler ve online ya da yüz yüze seminerlere katılabilirsin. 2m bütçe güzel mizah fakat yine de uyarımı yapayım, ilk etapta silleler acıtmasın diye 5-10k ile girmeni tavsiye ederim. Sağlıcakla kal kardeşim. :)

Öncelikle borsa oynanmaz. Borsanın bir oyundan ziyade yatırım aracı olduğunu kavraman gerek. Son olarak eklemek istediklerim ise; hemen olacak bir şey değil. Bir kaynak bulup okuyarak başlayabilirsin. Online dersler ve online ya da yüz yüze seminerlere katılabilirsin. 2m bütçe güzel mizah fakat yine de uyarımı yapayım, ilk etapta silleler acıtmasın diye 5-10k ile girmeni tavsiye ederim. Sağlıcakla kal kardeşim. :)
Teşekkür ederim ancak mizah yapmıyorum gerçekten 2 milyon bütçem var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,099,478
Üyeler
174,884
Son üye
yalnız biri
Geri