Neler Yeni

.boş.

Aliyılmaz

80+ Bronze
kişiden kişiye değişir. Hayatına sporu dahil etmen lazım. Durduk yere, az yemek yemeyle göbek inmez. Aksine her yediğinde ödem yapar, vücudunu tam beslenemediğinden zarara sokarsın. En azından yürüyüş yap, sokağında illaki merdiven vardır, git aşağı sokağa merdivenden in-çık yap günlük.

bu titreşimli makineleri diyorsan, pek faydası olacağını sanmıyorum. Besin takviyeleri gibi belki sporun üstüne faydası olur, ana öğünün(sporun) yerine geçmez. En önemlisi hareket, hareket, HAREKET!

3 ay boyunca her gün kendime yazdığım bir program vardı full body çalıştırdığım. Progressive Overload ile birlikte yapıyordum. Faydasını da gördüm. Kalistenik ile birlikte ağırlıklarla çalıştım. Bir yerden sonra acı vermeye ve motivasyon kaybına yol açtı. Çok dengesiz bir programdı. Üstüne bir de masa başı işe girince göbekli bir adam oluverdim. Ama kas hafızası sağolsun, 2 ağır eşya kaldırayım kollar pump oluyor. Bu yüzden spor güzel bir şey işte.
hocam hareket derken yürüyüş vs mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu titreşimli makineleri diyorsan, pek faydası olacağını sanmıyorum. Besin takviyeleri gibi belki sporun üstüne faydası olur, ana öğünün(sporun) yerine geçmez. En önemlisi hareket, hareket, HAREKET!
yok hocam bu https://www.amazon.com.tr/telleri-Omurga-Düzeltici-Koruma-Düzeltme/dp/B0B38C9CPR

kişiden kişiye değişir. Hayatına sporu dahil etmen lazım. Durduk yere, az yemek yemeyle göbek inmez. Aksine her yediğinde ödem yapar, vücudunu tam beslenemediğinden zarara sokarsın. En azından yürüyüş yap, sokağında illaki merdiven vardır, git aşağı sokağa merdivenden in-çık yap günlük.
Peki bu göbek sporla kaç ayda gider? Kilomu düşürmeden yapabilir miyim? daha önce hiç spor yapmadm.

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
bu yaşlarda dış görunusune takılman kadar normal bir şey yok. 15yasındasın 15-16 yaslarında bende kiloluydum sonrasında 17-24 en prime donemım baslamıstı. boyum uzamıstı fitleşmiştim ses sakal kas oranım herseyım en uc noktada artıyordu ergenlıkten oturu. muhtemel senınde oyle olucak bırden o cok dıye bahsettıgın kılon gorunusun birden değişicek.yemene icmene dikkat et duzenli beslen abur cuburu fazla kacırma ergenliğe girdiğinde vucudundaki fazla testosteron gorevını yapacaktır

Aliyılmaz

80+ Bronze
bu yaşlarda dış görunusune takılman kadar normal bir şey yok. 15yasındasın 15-16 yaslarında bende kiloluydum sonrasında 17-24 en prime donemım baslamıstı. boyum uzamıstı fitleşmiştim ses sakal kas oranım herseyım en uc noktada artıyordu ergenlıkten oturu. muhtemel senınde oyle olucak bırden o cok dıye bahsettıgın kılon gorunusun birden değişicek.yemene icmene dikkat et duzenli beslen abur cuburu fazla kacırma ergenliğe girdiğinde vucudundaki fazla testosteron gorevını yapacaktır
hocam bu alet iş yaparmı? https://www.amazon.com.tr/telleri-Omurga-Düzeltici-Koruma-Düzeltme/dp/B0B38C9CPR

ben hiç kilolu olmadım. ilk defa bu sene bu kadar göbeğim falan oldu. ya hep kilom bu şekil artmaya devam ederse? hem ergenliğe girdim boyumda 7-8 aydır uzamıyor.

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
hocam hareket derken yürüyüş vs mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok hocam bu https://www.amazon.com.tr/telleri-Omurga-Düzeltici-Koruma-Düzeltme/dp/B0B38C9CPR
yürüyüş, günlük spor hareketleri, ısınma hareketleri bile olur. Oturdukça vücut tembelleşir.

Ha bu dik durma bantlarını diyosun. Ufak bir destek lazım. Bende zamanında çok kamburdum, çalıştığım bir eczacı bana bir hareket göstermişti. Onunla sırtımda bir klips oturmuş gibi olup düzelmişti. Fakat ilerleyen zamanlarda ağır koli taşımam gereken bir işteydim, ayakçılık anlayacağın. Onunla sırtımı beter ettim.

Spor yapan çoğu arkadaşım, hareketlerin doğrusu için hep dik durmak gerektiğinden ötürü bir süre sonra sırtın düzeldiğini söyledi. Spor yaparken bende farkettim. Kendimi de, küçük kardeşimi de hep uyarırım kambur hissettiğim zaman.

Bu bantlar için fazla alışma, bunsuz duramazsın sonra diyorlar. Bunları da destek olarak kullan, egzersizleri var onları uygula. Çok fazla belini buna alıştırma kullanacak isen. Gözlük gibi bir durum hakim bunlarda da sanırsam.

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
Peki bu göbek sporla kaç ayda gider? Kilomu düşürmeden yapabilir miyim? daha önce hiç spor yapmadm.
göbeği görmediğimiz için bişey diyemeyiz. Arkadaşın dediği gibi dikkatli ye iç. Ben enerji içeceği, kola kestim. Çayı yıllardır şekersiz içerim. Abur cuburdan uzak durmaya çalışıyorum. Ekmek aşırı tüketirdim, onu da baya azalttım. Ekmekle birlikte pilav yerdim öyle düşün. Spora da istersen evde başlarsın, hazır hissedince salona gidersin. Salona gidip gözü korkan çok insan var. Ben evde çalıştım hep. İnternetten ve arkadaşlarımdan hareket araklayıp kendime yazdım. Kolların vücudunu kaldırmaya yetmiyorsa ağırlık ile kollarını güçlendir bir yandan da bütün vücut için çalışmaya devam et tabii ki. Şınav çekemez haldeyken seri 50 şınava kadar çıkıyordum. Marketten aldığın 5kglık suya bile tutamaç yapıp kullanabilirsin başlangıç olarak. Ya da trendyolda 300 400 liralık dumbell alabilirsin.

göbeği görmediğimiz için bişey diyemeyiz. Arkadaşın dediği gibi dikkatli ye iç. Ben enerji içeceği, kola kestim. Çayı yıllardır şekersiz içerim. Abur cuburdan uzak durmaya çalışıyorum. Ekmek aşırı tüketirdim, onu da baya azalttım. Ekmekle birlikte pilav yerdim öyle düşün. Spora da istersen evde başlarsın, hazır hissedince salona gidersin. Salona gidip gözü korkan çok insan var. Ben evde çalıştım hep. İnternetten ve arkadaşlarımdan hareket araklayıp kendime yazdım. Kolların vücudunu kaldırmaya yetmiyorsa ağırlık ile kollarını güçlendir bir yandan da bütün vücut için çalışmaya devam et tabii ki. Şınav çekemez haldeyken seri 50 şınava kadar çıkıyordum. Marketten aldığın 5kglık suya bile tutamaç yapıp kullanabilirsin başlangıç olarak. Ya da trendyolda 300 400 liralık dumbell alabilirsin.
peki göbeği atarsam kötü amaçlı kullanırlar mı? atayım mı çok gerek var mı? anladım sağ ol.

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
oturdukça vücut nasıl tembelleşiyor??
hareket yok, sürekli oturmak zaten tembellik alameti gibi bir şey. yediğin yemekteki enerji ve besin harcanacak bir şey bulamıyor. Geliyor göbeğinde ya da başka bölgene yerleşiyor, yağ oluyor. Bu sürekli oldukça da vücut ağırlaşıyor, çöküyor.

Top Bottom