Neler Yeni

boş

Berke123

80+ Bronze
Bir başkasının değerlerine böyle aptalca yorumlar yapman acizliğini ifade eder. İster müslüman ol ister olma saygı duymak zorundasın.
sanki allaha sövdüm ne bu tripler allah yok demişim şimdi şöyle açıklayayım sen allah var diyebiliyorsan ben de allah yok diyebilirim çünkü sen allah var diyerek zaten diğer tüm dinlere yalan uydurma demiş oluyorsun ben bunu 1 din için yapınca saygısızlık oluyor öyle mi? hiç kitabını okudun mu? kuran müslüman olmayanlara küfür ediyor

Emrhan_

80+ Bronze
sanki allaha sövdüm ne bu tripler allah yok demişim şimdi şöyle açıklayayım sen allah var diyebiliyorsan ben de allah yok diyebilirim çünkü sen allah var diyerek zaten diğer tüm dinlere yalan uydurma demiş oluyorsun ben bunu 1 din için yapınca saygısızlık oluyor öyle mi? hiç kitabını okudun mu? kuran müslüman olmayanlara küfür ediyor
Allah yok demen saygısızlık zaten? Anlamıyorsun sanırım. Diğer dinlere yalan uydurma diyen olmadı? Hristiyanlık ve yahudilik de zamanında hak dinlerdi ve o dinler de Allah'ü Teala tarafından gönderildi. Küfür falan da etmiyor ayrıyeten. Kuran-ı Kerim'i de okudum ayrıca. Hiçbir şekilde İslamiyete laf etmeden duramıyorsunuz değil mi?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,010
İsim
Oğuz
Din böyle bir şey değil dostum. İçindeki kelimeler kutsal değil (Maneviyattan bahsetmiyorum)
İçindeki sözler sana günlük hayatta yapman gereken ahlakı öğretir. Sana öğüt veren bir kitaptır velev ki Türkçe olsun kelimedir sadece. Sırf el basıp yemin ettin diye neden günah olsun. Koskoca Allah bu sebepten bir insanı cezalandırır mı.

Berke123

80+ Bronze
Allah yok demen saygısızlık zaten? Anlamıyorsun sanırım. Diğer dinlere yalan uydurma diyen olmadı? Hristiyanlık ve yahudilik de zamanında hak dinlerdi ve o dinler de Allah'ü Teala tarafından gönderildi. Küfür falan da etmiyor ayrıyeten. Kuran-ı Kerim'i de okudum ayrıca. Hiçbir şekilde İslamiyete laf etmeden duramıyorsunuz değil mi?
1. benim inancımda allah yok ve diyorum ki allah diye bir tanrı gerçek değil senin inancında var sen de böyle bir tanrı bizi yarattı din yolladı vs. diyosun ortada bir saygısızlık yok, zaten ikimiz de farklı görüşlere inanıyosak ve ikimiz de bunu dile getiriyorsak ortada zıtlık durumu olur bunun olmaması için bir tarafın konuşması bir tarafın susması lazım yani sen allah var diyerek zaten benim uydurma, yalan, gerçek olmayan bir şeye inandığımı söylemiş oluyorsun bu neden saygısızlık değilse allah yok demek de o kadar saygısızlık değildir
2. diğer dinlere uydurma değil gerçek diyosan o zaman o dine inanıyosun ve islama uydurma diyosun bi tık çelişkili oldu bu dünyada sadece 3 tane din yok bunu da hatırlatmak isterim
3. kuranda kafirlere edilen küfürler diye googleda aratsan bile karşına çıkar
4.islamiyete durduk yere laf etmedim arkadaş kuran üzerine yemin ettiği için çok paniklemişti ben de dinin uydurma olabileceğini de düşünmesi için bir ön ayak oldum

Saintes Maries

80+ Bronze
günde 3 öğün devenin çöğdürdüğü 200'lük plastik varile kabile duasını tersten okuyarak gir çık yap.

Emrhan_

80+ Bronze
2. diğer dinlere uydurma değil gerçek diyosan o zaman o dine inanıyosun ve islama uydurma diyosun bi tık çelişkili oldu bu dünyada sadece 3 tane din yok bunu da hatırlatmak isterim
Zamanında kelimesinin anlamını bilmiyorsun galiba? (Diğer dinlerden kastım hristiyanlık ve yahudiliktir.)
1. benim inancımda allah yok ve diyorum ki allah diye bir tanrı gerçek değil senin inancında var sen de böyle bir tanrı bizi yarattı din yolladı vs. diyosun ortada bir saygısızlık yok, zaten ikimiz de farklı görüşlere inanıyosak ve ikimiz de bunu dile getiriyorsak ortada zıtlık durumu olur bunun olmaması için bir tarafın konuşması bir tarafın susması lazım yani sen allah var diyerek zaten benim uydurma, yalan, gerçek olmayan bir şeye inandığımı söylemiş oluyorsun bu neden saygısızlık değilse allah yok demek de o kadar saygısızlık değildir
İlk yorumunda dalga geçtiğin apaçık belli bu da saygısızlığa giriyor?
3. kuranda kafirlere edilen küfürler diye googleda aratsan bile karşına çıkar
Kur'an -ı Kerim'de durduk yere insanlara bırakın küfretmeyi laf bile etmez. Kötüler. Zaten dini hoşgörü ile kabul etmeyip üstüne şiddet ile karşılık verenleri kötülemesi gayet normal.
4.islamiyete durduk yere laf etmedim arkadaş kuran üzerine yemin ettiği için çok paniklemişti ben de dinin uydurma olabileceğini de düşünmesi için bir ön ayak oldum
Konuyu açan arkadaş bir müslüman ve gayet normal bir şekilde soru soruyor. Sen ise dalga geçerek sadece yorum kirliliği yapıyorsun.

Berke123

80+ Bronze
Zamanında kelimesinin anlamını bilmiyorsun galiba? (Diğer dinlerden kastım hristiyanlık ve yahudiliktir.)
dostum
1699190809687.png
bu laftan yola çıkarak yazdım onu diğer dinleri yalanlamıyorsan inanıyorsun demektir inanmıyorsan birisi bunları uydurmuş diyosundur
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk yorumunda dalga geçtiğin apaçık belli bu da saygısızlığa giriyor?
senin için allahın olmaması sadece şaka öyle mi son derece ciddi yazdım allah yok bundan dolayı kuranıkerim tanrı kelami bir kitap değil(bence, benim inandığım görüşe göre, benim kanaatimce umarım uyarı yememek için yeterlidir bunları söylemem) ve bundan dolayı korkmana gerek yok konu sahibi dikkate alır almaz orası beni ilgilendirmez

Kur'an -ı Kerim'de durduk yere insanlara bırakın küfretmeyi laf bile etmez. Kötüler. Zaten dini hoşgörü ile kabul etmeyip üstüne şiddet ile karşılık verenleri kötülemesi gayet normal.
sen benim dediğimi yapıp googleda arattın mı hala konuşuyosun kanka senin kutsal kitabında tanrı tarafından yollanmış kitabında geçiyor diyorum en azından açıp bir kontrol etseydin hiç bakmadan cahil cahil konuşmaya devam ediyosun kuranda yazıyor ama sen yazmıyor diyorsun git bi bak önce

Emrhan_

80+ Bronze
dostum Alıntıyı görüntülebu laftan yola çıkarak yazdım onu diğer dinleri yalanlamıyorsan inanıyorsun demektir inanmıyorsan birisi bunları uydurmuş diyosundur

senin için allahın olmaması sadece şaka öyle mi son derece ciddi yazdım allah yok bundan dolayı kuranıkerim tanrı kelami bir kitap değil ve bundan dolayı korkmana gerek yok konu sahibi dikkate alır almaz orası beni ilgilendirmez
Kardeşim hatanı kabullenmemekle beraber haksızlığını bana yüklemeye çalışıyorsun. O adamın inançsız birinin cevabını istemediği belli dini hakkı ile öğrenen kişilerin cevabını istiyor. Bu konuya girip o kişiye rahatsızlık vermek dışında yaptığın bir eylem yok.

Berke123

80+ Bronze
Kardeşim hatanı kabullenmemekle beraber haksızlığını bana yüklemeye çalışıyorsun. O adamın inançsız birinin cevabını istemediği belli dini hakkı ile öğrenen kişilerin cevabını istiyor. Bu konuya girip o kişiye rahatsızlık vermek dışında yaptığın bir eylem yok.
o zaman verilen ceza farklı inançlara saygısızlık olmaz olsa olsa konuyla alakasız mesajdan olurdu dediğine göre yine haklıyım süresiz 2 uyarı puanı hak etmedim

Emrhan_

80+ Bronze
o zaman verilen ceza farklı inançlara saygısızlık olmaz olsa olsa konuyla alakasız mesajdan olurdu dediğine göre yine haklıyım süresiz 2 uyarı puanı hak etmedim
Ceza ile alakalı bir şey söylemedim. Kendine haklı diyorsan akli dengen yerinde değildir.

Top Bottom