Bu arıza ne tam olarak

ASPHO

80+
Reaksiyon skoru
68
Bilgisayarımda Patriot Viper'in CL30 6000mhz 16GB ülkemizde de çok kullanılan RAM vardı bunun yanına ekleme yapmak istedim.Yanına Kingston Beast 16GB 6000Mhz CL30 aynı değerlerde RAM almıştım.Daha önce de DDR4 RAM taktım ve daha 2 gün önce arkadaşıma sıfırdan sistemini kurdum.Benden kaynaklı olduğunu pek düşünemiyorum.RAM en nihayetinde hani takmak kolay.Display Port kablosunu taktım PSU'ya güç kablosunu da bağladım.Gücü verdim etherneti taktım ya klavyeyi ya da kulaklığın kablosunu takınca bilgisayar aniden kapandı.Buzzer yoktu bilgisayarda diğer DDR4 sistemimdeki buzzeri buna taktım.Bir hata kodu veriyor bi vermiyor usbler ethernet kablosunun ışığı bir yanıyor bin yanmıyor.Tek buzzer sesi veriyor sanırım sıkıntı yok sesi buda.Bir daha aç kapa diyorum ekteki sesi veriyor sonra vermiyor sök tak yapıyorum öyle veriyor.3 bipli olanı ram yuvasını değiştirince veriyor falan.Zaten ilk videoda sinirlenme sebebim kamera kapalı iken başka bir şeyle uğraşırken vermesi duyamamam.Ya da vermemesi 15-20 dakikalık uğraş sonucu alabildim.Tek bip sesinde monitörü açıyor G65B'yi görüntü gelmiyor alakasız davranıyor gibi..

RAM'in yerini değiştirince

1 uzun 2 kısa bip sesi bios'un ekran kartını tanıyamaması olduğu gözüküyor

öyle bir dene (takılan ramler aynı özellikte olsa bile farklı markalar. sistemde kararsızlıklar oluşturabilir)

öyle bir dene (takılan ramler aynı özellikte olsa bile farklı markalar. sistemde kararsızlıklar oluşturabilir)
O yüzden söktüm kingstonu tek ram ile çalıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor.Ekran kartını söktüm anakarta taktım yeniden başlatıp duruyor birde buzzerden 1 uzun 3 kısa veriyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O yüzden söktüm kingstonu tek ram ile çalıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor.Ekran kartını söktüm anakarta taktım yeniden başlatıp duruyor birde buzzerden 1 uzun 3 kısa veriyor

https://www.computerhope.com/beep.htm burada beep kodları var
https://www.computerhope.com/issues/ch000996.htm burada da senin sorunun var

Donanımları sök taktan başka bir öneri sunmuyor. 2. linkte yazıyor zaten "ram arızası vga arızasını da beraberinde getirebilir" gibi bir ibare var. Bios pilini sök tak rami sök tak ekran kartı sök tak tüm usbleri çıkar sadece display port ve klavye kalsın çalıştır sonra.

Bir tek Kingston rami takıp açtığınız da durum ne oluyor? 1 veya 3 e değil 2 veya 4e takın 2 ram slotluysa 1 e de takabilirsiniz + monitörde de sorun olabilir televizyona bağlamayı deneyin.

https://www.computerhope.com/beep.htm burada beep kodları var
https://www.computerhope.com/issues/ch000996.htm burada da senin sorunun var

Donanımları sök taktan başka bir öneri sunmuyor. 2. linkte yazıyor zaten "ram arızası vga arızasını da beraberinde getirebilir" gibi bir ibare var. Bios pilini sök tak rami sök tak ekran kartı sök tak tüm usbleri çıkar sadece display port ve klavye kalsın çalıştır sonra.
Patriot'u taktım şuanlık biosa girdim hocam teşekkürler.Peki ya Ramlerim uyumlu mu?

Patriot'u taktım şuanlık biosa girdim hocam teşekkürler.Peki ya Ramlerim uyumlu mu?
Kingstonu yanına takınca cortladı yine

Kingstonu tek taktım çalıştı

Son düzenleme:

Ramler uyumlu değil sanırım.

ikisi de 6000mhz cl30 olsa da expo/xmp profilleri farklı olabilir, voltaj farkı olabilir. Çünkü patriotlar 1.14v base expo vs açınca 1.4v oluyor ama bazı ramler 1.37v base expo fark etmeksizin 1.37v çalışıyor.

Geri